Göz estetiği nedir? Daha genç görünmek mümkün mü?

Gözler kalbin, gözlerin çevresi ise güzelliğinizin aynası ve en yakın arkadaşıdır. Göz estetiği ile daha genç görünmek mümkün mü?

Göz estetiği nedir? Daha genç görünmek mümkün mü?

Yüzün en dikkat çekici bölümü olan gözlerimiz, yoğun iş temposu, yorucu şehir yaşamı gibi faktörler karşısında bitkin düşerek, yaşlı ve bitkin bir görünüm kazanmamıza neden olabiliyor.

Göz kapağı sarkması, kaz ayağı çizgileri, göz altı torbaları gibi göz çevresi problemleri olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize sebep olurken, yaşam kalitemizi de olumsuz etkileyebiliyor.


Göz muayenesi kadar göz çevresi estetiğinin de ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Dünyagöz Altinuzade Hastanesinden Op. Dr. Levent Akçay, ebeveynlere yaklaşan yarı yıl tatili döneminde çocuklarının göz sağlığı kadar, kendi göz sağlıklarını ve güzelliklerini aksatmamalarını öneriyor.

Çocuklarda göz muayenesi özellikle yarı yıl tatili gibi belli dönemlerde büyük bir artış gösteriyor. Veliler, okulların tatil olmasını fırsat bilerek çocuklarının göz sağlığına ilişkin tüm muayenelerini yaptırıyor.

Ebeveynlerin tatil dönemlerinde kendilerini de ihmal etmemelerini öneren Op. Dr. Levent Akçay, oküloplastik problemlerin (göz çevresi) estetik görüntünün yanı sıra, görme kalitesini de olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.


Pratik ve etkili yöntemlerle daha genç görünmek mümkün 

Göz estetiği nedir?

Yüzün kaybolan canlılığını göz estetiği ile yapılacak birkaç küçük dokunuşla geri kazanmanın mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Akçay “Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarkar. Bu durum göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve gözün önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesine neden olur. Göz ve göz çevresine yapılacak küçük estetik ve fonksiyonel operasyonlar ile bu problemlerden kurtulmak çok basit. Pratik ve etkili yöntemlerle en az 10 yaş daha genç görünebilirsiniz” diyor.

Sadece bir saatte kırışıklıklara veda ediliyor

Göz kapağı sarkması ve gözde hafif torbalanma gibi problemler sadece bir seans ile tedavi edilebiliyor. Thermage CPT radyofrekans tekniğiyle cilt altı kollojeninin yenilendiğini belirten Op. Dr. Levent Akçay “1 saat süren bir işlem ile göz çevresinde oluşan cilt kırışıklılarını yok edebiliyoruz. Oldukça kısa süren bu yöntemin etkisi ise 2 yıl kadar sürüyor”.

Üst göz kapağı sarkmalarının görme alanını etkilediği vakalarda estetik operasyon yaptıklarını belirten Op. Dr. Levent Akçay, göz çevresine dair problemler ciddi bir boyutta ise Blefaroplasti cerrahisini uyguladıklarını söylüyor. Hasta bu cerrahi yöntem ile hiç olmadığı kadar dinç bir görünüme kavuşabiliyor.

Rutin bakımlar geçici düzelmeler sağlıyor


Kaş kaldırma ve kaz ayağı Botoks uygulamalarını da sıklıkla yaptıklarına dikkat çeken Op. Dr. Akçay, öğle tatilinde bile yapılabilen bu tip uygulamaların kısa süre için etkili olduğunu, sadece 6 ay süren geçici bir düzelme sağladığını söylüyor. Alın ve dudak çevresinde oluşan derin kırışıklıklar ise dolgu maddeleriyle doldurularak istenilen ölçüde düzleştirilebiliyor.

Ünlü dermatolog Greg Goodman ile estetik trendlerine dair söyleşi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.