Erdoğan: Milli ve yerli para ile kur oyununu bozacağız

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milli ve yerli para ile birlikte bu kur oyununu da bozacağız” dedi. Erdoğan, isim vermeden Abdullah Gül ile ilgili adaylık iddialarını ve CHP ile İyi Parti ittifakını da değerlendirdi.

Erdoğan: Milli ve yerli para ile kur oyununu bozacağız

“Milli ve yerli para ile kur oyununu bozacağız”

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Kur üzerinde oynanan oyunların derinliğinin olmadığı her geçen gün daha da iyi anlaşılıyor. Milli ve yerli para ile birlikte bu kur oyununu da bozacağız. Altını belirleyici hale getirmenin de adımlarını atacağız. Bu yıl sonu itibarıyla İstanbul’da 3. havalimanın açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar İstanbulumuzda Kanal İstanbul’un ihalesini gerçekleştireceğiz. Boğaz’dan 3 katlı tünelin geçişinin adımları atacağız. 18 Mart Çanakkale’deki muhteşem köprünün ayaklarının temelini attık. Elbette meydanı haramilere bırakmayacak kem söz sahiplerine hadlerini bildirmekten de geri kalmayacağız.


Erdoğan’dan yeni dönem için demokrasi, refah ve daha fazla özgürlük çıkışı:

Yeni dönem daha fazla demokrasi dönemi olacaktır. Yeni dönem daha fazla refah dönemi olacaktır. Yeni dönem kalıcı huzurun dönemi olacaktır. Yeni dönem geniş özgürlük dönemi olacaktır.

Dün Meclis’te şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmediğimi bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini ülkemizin bu milli bayramını zehirlemek için kullananlara buradan şiddetle kınıyorum.

(CHP’li Özgür Özel için) Dün orada bir terbiyesiz vardı. Nasıl olduğunu nereden biliyorsun? İnsanda izan denilen bir şey olur, ahlak denilen bir şey olur. 23.17’de sen genel başkanınla oradasın biz Marmaris’ten oraya uçağımızla geliyoruz orada F-16’lar hala uçuyor. On binler orada. Sen CHP’lileri kandırabilirsin ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi’den alkışlayanlardan oldunuz. Sen bu el kol hareketini, yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı’na yapabilirsin belki ama bu ülkenin cumhurbaşkanına yapamazsın. Onun için haddini bileceksin. Bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dolayısıyla dün oradaki gelişmeler gerçekten bir felaket. Milli iradenin tecelligahı olan bir çatının altında milletimizin iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanına tüm ülkenin gözü önünde hakaret etmeyi siyaset sayan bu zihniyet kendi çirkefliğinde boğulmaya mahkumdur.


“Bundan sonra nasıl bir senaryo çalışılacak bilemiyorum”

Önce Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sen sözde İyi Parti’ye… Peki bu 15 tane adamın senin sözde İyi Parti’yi kabul etti mi? Etmedi. Baktım ki bu adamların hala CHP koltuklarında oturuyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Bundan sonra senaryo nasıl çalışacak, onu da bilemiyorum. Her şey olabilir ha, onu da söyleyeyim. Sözde İyi Parti, dün orada bir 3-4 kişi vardı… Böyle bir fırsat oluyor. Ve o fırsatı sözde İyi Parti değerlendirmiş oldu. En güzeli şu, şu anda çok garip bir senaryo ortada. Hafta sonuna kadar bakalım bu senaryo nasıl oynanacak, göreceğiz. Biz bu konuda adımımızı atmışız, şu anda bir taraftan manifestomuzu hazırlıyoruz, bir taraftan seçim beyannamemizi hazırlıyoruz.

“Gel aday ol. Bir genel başkana aday olmak yakışır”

Ana muhalefetin başındaki zatın tek hezeyanı da bu değil, bu zat Osmanlı’ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yanlıştır. Osmanlı’yı kurucusu olan Yörüklere zulüm etmekle suçlayan bu zatın gönülden uzak olduğunu gördük. Haddini bileceksin ya? Kendi can güvenliğini onlara emanet ettiği halde, yörüklerden ya da diğer obalardan Osmanlı’yı koparmaya çalışıyorsun. Bizim ecdadımız dünyanın 4 bir yanında zulme uğrayanların yanında olmayı görev bilmiştir. Husumetini kusan bu zatın iflah olmayacağı ortaya çıkmıştır. Yüreği yetip de ortaya çıkabilirse bu zatın hezeyanını 24 Haziran’da göreceğiz. Dün Meclis’te yaşanan görüntülerin tasarrufunu ben milletime bırakıyorum. Bay Kemal, zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Ne sağ da solda zaman harcıyorsun ya? Gel aday oluver, hiç vakit kaybetme. Bir genel başkana da yakışır aday olmak ya. Milletimin sana itibarını da görelim.

CHP – İyi Parti hamlesi için yorum: “Tuhaf operasyon, amacını göreceğiz”

Eski Türkiye siyasetinin hastalığı olarak bildiğimiz garip bir durumla karşılaştık. Ana muhalefetten istifa eden vekiller, bir başka partiye geçerek bunların Meclis’te grup kurabilsimeisni sağladı. Ortadaki açıklamalar iradeleri dışında bu işi yaptıklarını gösteriyor. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, çünkü YSK kararı gösteriyor ki bu parti seçime girme yeterliliğine sahip. Bu tuhaf operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. İttifakları hukuken meşru kılan biziz. MHP ile ittifakımızı aylar öncesinden ilan ederek milletimizin gözü önünde gerçekleştirdik. Çıkmış Siirt’ten benim aday olduğum dönemi anlatıyor. Bu anlattıklarının hepsi yalan.

“Tek gayesi Erdoğan düşmanlığı olan ittifak”

Tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurmaya çalışıyor. Bizim bu konuyu garipsemek dışında başka bir söz söylememize gerek yoktur. En büyük hakem olan milletimiz tüm bunları takip ediyor. O geçmişteki Güneş Motel olayının içinde olanları nasıl cezalandırdıysa bunlara vereceği ceza da odur. Biz bundan sonra sözümüzü tek muhatabımız olarak gördüğümüz milletimize söyleyeceğiz.

İlk miting İzmir’de, Mayıs ayında Avrupa


Kampanya planlamamız dahil tüm hazırlıkları süratle tamamlıyoruz. Seçime kadar geçecek süreyi en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız. Biz partiyiz, parti. Biz öyle masa başı kurulmuş bir parti değiliz. Bu partinin çalışması, her şeyi bir farkın ifadesidir. Yarın İzmir’de mitingimizi yaparak Bismillah diyeceğiz. Mayıs’ta Avrupa’da ilk kapalı spor kompleksi toplantımızı da yapacağız. Hangi ülke olacağını şimdiden açıklamıyorum.

Kılıçdaroğlu’ndan muhtarlar için 10 maddelik vaat listesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.