Astroloji: Aslanım Benim. Aslan Burcu 2012

23 Temmuz – 22 Ağustos arası Aslan burcu dönemini deneyimliyoruz. Duyduğumuzda ormanlar kralını düşündürten kelime, önceleri Arslan olarak yazılıp, telaffuz ediliyordu. Güncel Türkçede “r” harfini yuttuk. Bir yerlerde birisi size, a ile s arasında “r” de var diyorsa bilin ki o, kesinlikle Aslan burcunun özelliklerini yansıtıyor. Fark edilme, kendini gösterme ihtiyacı içindeki Aslan, bunu konuşması, duruşuyla, giyimiyle belli eder.

Astroloji: Aslanım Benim.Aslan Burcu 2012

Burcun yöneticisi Güneş’tir. Doğum gününe göre hazırlanan bir haritada, Ben’i sembolize eden Güneş, hangi konumda olursa olsun, haritanın hâkimidir. Hayatımızı, haritayı aydınlatan Güneş, her doğum günümüzde, doğduğumuz zamanki yerindedir ve o gün hepimizi Aslan enerjileriyle donatır. Güneş yaratıştır. İçimizde olan yaratıcılık potansiyelinin açığa çıkmasına yardımcı olur. Hepimizde farklı şekil ve yerlerde açığa çıkardığımız bir Aslan’lık vardır.

Güneş Aslan burcunda parlamakta.

Ateş burçlarının ikincisi Aslan, eril yanımızdır. İdealizmdir. Dramatik yapısıyla, Dünya’yı bir sahne kabul eder ve başrol onundur. İçindeki çocuğu, güzellikleri açığa çıkarabileceği oyunlar oynamak, eğlenirken eğlendirmek, muhteşem dekor ve kostümler tam ona göredir. Bir kral, kraliçe gibi asilce davranmak, saygı görmek, yönetmek, otoritesini konuşturmak ister. En büyük dileği beğenilmek, ona övgüler yağdırılması, yaptıklarıyla takdir edilmesidir. Başkalarına hizmet etmek onun için gurursuzluk olabilir. Çünkü o sadece kendinin kölesidir.


Etraflı dalkavuk doludur ama yanıltılmaya, aldatılmaya gelmez. Hainlikler ve haksızlıklar karşısında öyle bir kükrer ki yer gök inler. Kızdırıldığında, pençeleri ne kadar zalim olabileceğini gösterir. İnatçıdır. Cesur kararlar vererek hak için sonuna kadar savaşır. Tembel görünse de ataktır. Tehlike sezince sivri tırnaklarını kullanmaktan çekinmez. Büyük düşünceleriyle iyi bir politikacı, iyi bir liderdir.

Dedikodu deyince durmayın, bayılır. Şöhretlerin hayatını, sanat haberlerini ona sorabilirsiniz. Tüm sanatsal faaliyetlerden haberdar olmak ister. Çok yönlüdür ama seçicidir. Spor, sinema, opera, tiyatro, müzik onun için hep birinci sınıf olmalıdır.

Dışa dönük yaşar. Alçak gönüllülük ona göre değildir. Takdir edilmek için, her şeyi cömertçe dağıtabilir. Bağışlarda yardımlarda bulunur, bu da onu sosyal yapar. Zevki ve eğlencesi için çok para harcayabilir. Bir şeyin lüks ve pahalı olması ona yeter. Müsriflik derecesinde abartılıdır.


O unutulmaz sevgilidir. Aşka aşıktır, aşk için yaşar. Aşk onunla alevli ve şehvetlidir. Pahalı zevklerini sevdiğiyle paylaşır. Sevdiği için para harcamaktan, pahalı hediyeler almaktan çekinmez. Onu büyümüş bir kedi gibi düşünün, onunla şakalaşmak, oyunlar oynamak zevk vericidir.

Kendine çok güvenir gibi görünür ama içten içe duyduğu güvensizliği çok güzel saklar. En küçük bir eleştiride tüm havası söner

Bedende göğüs bölgesi, kalp, omurilik, kalçaların üst tarafının yöneticisidir. Bu bölgelere biraz daha özen göstermek gerekebilir.

Risk almayı seven, şans oyunları ve kumarı yönlendiren Aslan’a dikkat. Kuzey yarıkürede yazın bu en görkemli, en sıcak döneminin keyfini çıkarırken, tehlikeli suları ehline bırakıp, piyango bileti almak veya loto oynamakla oyalanılabilir, belki şans sırası sizindir kim bilir? Hayata renk katmak için, canlı sarı özellikle altın sarısı kullanılabilir.


Süreçte, sıcak havaların ve güneşin tadı çıkarılabilir. Eğlenmeye, çocuklarla oynamaya vakit ayrılabilir. Yaşama yeni bir şey katılabilir, yeni bir yaratımla uğraşılabilir. Sanatsal aktivitelere iştirak edilebilir. Son olarak, her şeye boş verip kendinizi olabildiğince şımartın, içinizdeki çocuğu açığa çıkartın.

Başak Kadını ve Annelik


Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)