Yoldan Çıkan Oyun: Yılın en iyi komedisi

İlk kez geçtiğimiz yıl Londra’da West End Duchess Theater’da Mischief Theater topluluğu tarafından sahneye konan Yoldan Çıkan Oyun, komedinin son yıllarda en sevilen isimleri arasında yer alan Sarp Apak, Öner Erkan ve Bartu Küçükçağlayan’ın da aralarında bulunduğu genç oyuncu kadrosuyla Zorlu PSM’de sahneleniyor.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi prodüksiyonuyla; Yılın en iyi komedisi

Her hafta seyirciyle buluşan oyun, tiyatroseverlerin yoğun ilgisi ile karşılanıyor. Kadroda, tiyatro dünyasının genç ve yetenekli isimleri Defne Koldaş, Gökçen Gökçebağ, Güliz Gençoğlu, Kubilay Çamlıdağ ve Kemal Kayaoğlu da yer alırken; Defne Koldaş oyundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu dalında da aday gösterildi.

“Yoldan Çıkan Oyun”una iki değerli tiyatro ödülü!… İlk “Haldun Dormen Özel Ödülü”

Afife Tiyatro Ödülleri’nin fikir öncüsü Haldun Dormen’e teşekkür etmek amacıyla, bu seneden itibaren verilecek “Haldun Dormen Özel Ödülü”nün En iyi Komedi dalında ilk sahibi “Yoldan Çıkan Oyun” oldu. Kahkaha tufanı garantili oyun ayrıca, seçici kurul üyelerinin, Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi (seyirci) olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemi “Direklerarası Seyirci Ödülleri”nde 2016 – En İyi Ensemble (Canlandırmada Bütünlük) ödülüne de layık görüldü.


Tiyatro otoritelerinden, dünyanın en prestijli gazetelerinden ve izleyicilerden birçok olumlu yorum alan oyun, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde sezon sonuna kadar oynanmaya devam edecek.

Ekranın sevilen komedi oyuncuları Sarp Apak, Bartu Küçükçağlayan ve Öner Erkan’ın rol aldığı, Talimhane Tiyatrosu işbirliği ve Zorlu PSM prodüksiyonuyla sahnelenen “Yoldan Çıkan Oyun” tiyatro oyunu, 20. Afife Tiyatro Ödülleri “Haldun Dormen Özel Ödülü”ne ve 2016 Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Ensemble (Canlandırmada Bütünlük)” ödüllerine layık görüldü.

Yoldan Çıkan Oyun

Lerzan Pamir’in yönettiği, Mehmet Ergen’in ise yapımcılığını üstlendiği Yoldan Çıkan Oyun’un çok ilginç bir hikayesi var.

İngiltere’nin meşhur mu meşhur West End sahnesinin son dönemlerdeki en başarılı oyunlarından biri olan Yoldan Çıkan Oyun, galasını 2014 yılında West End Duchess Theater’da yaptı. Fakat oyunun geçmişi biraz daha eskiye dayanıyor…

Cornley Polytechnic Drama Society isimli tiyatro grubunun, 1920’lerde yaşanmış bir cinayet hikayesinin sahnelenmesiyle başlayan olay örgüsü, oyunun karakterlerinin başına zor gelecek sonsuz terslikleri de getiriyor. Bu terslikler, oyunun karakterlerini zorluklarla dolu bir serüvene doğru iterken “Yoldan Çıkan Oyun” izleyicileri ise bu birbirinden komik tersliklere kahkahayla karşılık vermek durumunda kalıyorlar.

Bu yıl Laurunce Olivier Ödülleri’nden En İyi Komedi ödülüyle dönen, whatsonstage.com’un 2014 yılında En İyi Yeni Komedi seçtiği Yoldan Çıkan Oyun, Tom Hardy ve J.J. Abrams’ın da aralarında bulunduğu birbirinden ünlü isimleri tiyatro salonuna çekmeyi başardı.

Yoldan Çıkan Oyun’una yakın çekim:

  • Henry Lewis, Jonathan Sayer ve Henry Shields üçlüsünün yaratıcısı olduğu oyunun kökleri bir pub’ın üst katında sergilenen oyuna dayanıyor.
  • Bir gecede iki seans sergilenen oyunun başarısı, o günlerde çağrı merkezi, bar ve Gourmet Burger Kitchen’da çalışan üçlüyü ilgi odağı haline getiriyor.
  • Bu başarı, Yoldan Çıkan Oyun’unu bir pub’ın üst katındaki odadan prestijli West End sahnesine taşıyor.
  • Michael Green’in 1964 tarihli kitabı The Art of Coarse Acting’den ilham alınarak hayata geçen oyunun etkilendiği karakterler ise; Buster Keaton, Charlie Chaplie ve Mr. Bean.

Yazan: Henry Lewis / Jonathan Sayer / Henry Shields


Yönetmen: Lerzan Pamir / Çeviren: Mehmet Ergen

Oyuncular

Bartu Küçükçağlayan, Defne Koldaş, Gökçen Gökçebağ, Güliz Gençoğlu, Kubilay Çamlıdağ, Öner Erkan, Sarp Apak, Kemal Kayaoğlu

Dekor Tasarım: Behlüldane Tor
Kostüm Tasarım: Gül Sağer
Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan
Ses Tasarım: Orhan Enes Kuzu
Reji Asistanı: Zari Azimi
Yapım Asistanı: Çağla Özavcı

Seanslar: 11, 18, 25 Nisan (Saat: 21.00)

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi

Bilet fiyatları: Tam – 60.TL, Öğrenci – 40.TL.

Dipnot: Oyun 8 yaş ve üzeri izleyiciler için uygundur.


Hayvan Çiftliği Ankara Devlet Tiyatrolarında


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.