Hamlet Delisi bu akşam Kadıköy’de sahnede

Kemal Oruç’un yazıp yönettiği Hamlet Delisi isimli oyun bu akşam Kadıköy’de sahnede tiyatro severleriyle buluşuyor. Keyifli seyirler…

Hamlet Delisi bu akşam Kadıköy'de sahnede

Hamlet Delisi sahnede

Öykünün konusu: Sarayın emriyle sahneleri yıkılan oyuncular oyunlarını sokakta oynamaya devam eder. Yine bir sokak oyunundan sonra polisler tarafından darp edilerek saraya götürülürler. Hamlet, babasını öldüren, annesiyle evlenen ve iktidar koltuğuna oturan amcasından intikam almak için oyuncuları yazdığı entrikada kullanmak ister. Oyuncular ise, tehditlere rağmen, sarayda oynamak istemezler.

Reji Asistanı: Mina Kangal
Koreografi: Serkan Karnap
Afiş Tasarım: Erkan Kılıç
Müzik Tasarım: Erkin Aykın
Işık Tasarım: Gülbüke Susaruğur
Dekor ve Kostüm: Ekip Çalışması


Tarih: 16 Haziran / Saat: 20.30 Yer: Öykü Sahne (Bahariye-Kadıköy)
 
Oyuncular: Adil Ömer Çetindağ, Burcu Ant, Cahide Büşra Başol, Diana Chilingaryan, Ercan Ballıoğlu, Esme Sarıtaş, Kardelen Albayrak, Kemal Oruç, Mina Kangal, Ozan Temizel, Özbil Özmen, Reyhan Şenkulak, Serdar Topuzoğlu, Serkan Karnap, Sevkan Çelik

Hamlet Delisi bu akşam Kadıköy'de sahnede

“Yaşamın emekçilerin ellerinde olması ya da olmaması, işte bütün mesele bu!”

Drama Kumpanya: 2008 yılında kuruldu. Kumpanya, Sahneden Destek Kampanyası ve Tiyatro Temelli Toplumsal Destek Projeleri’ni hayata geçirerek; cezaevlerinde, sokakta, kurumlarda ve sahnede binlerce kişiye ulaştı, birçok köye ve okula sanat kitaplıkları kurdu. Kumpanya bünyesinde, sekiz yıl içinde, on beş farklı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kemal Oruç: Tiyatro Eğitim Derneği Başkanı, Drama Kumpanya’nın kurucusu ve sanat yönetmeni.


Adana Şehir Tiyatrosu’nda aldığı tiyatro eğitiminin ardından, Marmara Üniversitesi’nde “Drama ve Okul Tiyatrosu” teziyle pedagojik formasyon aldı. Oluşum Drama Enstitüsü Yaratıcı Drama Eğitmenliği Programı’nı “Oyunculuk Eğitiminde Yaratıcı Drama” teziyle, Beykent Üniversitesi Sinema – TV Yüksek Lisans Programı’nı ise  “Sinema ve Tiyatro Oyunculuğu İlişkisi” teziyle tamamladı.

Onlarca tiyatro temelli sosyal projenin koordinatörlüğünü yaptı. On sekiz yıl içinde, yaklaşık altmış oyunda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. On iki yıl içinde birçok farklı kurumda, tüm yaş gruplarına yaratıcı drama, tiyatro ve dramatik yazarlık eğitimleri verdi.

Yazdığı büyük oyunların tamamı çeşitli tiyatrolar tarafından; kısa oyunlar ise Türkiye, Almanya, Hollanda, Kıbrıs ve Belçika’da yüzün üzerinde tiyatro topluluğu tarafından sahnelendi.

“Sinema ve Tiyatro Oyunculuğu”, “Drama ve Okul Tiyatrosu”, “Othello’nun Delisi”, Cihan Özdeniz’le birlikte kaleme aldığı “Geleceğimin Atölyesi” ile “Ortaokul Döneminde Yaratıcı Drama” ve birçok değerli sanatçı, yazar ve akademisyenle birlikte kaleme aldığı “Sanatta İşlenebilecek Suç Yoktur” ile “Faşizme Karşı Özgür Sanat” basılan kitaplarıdır.


(www.kemaloruc.net)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.