25 Şubat’ta Dünya’ya göktaşı çarpacak iddiası

25 Şubat’ta Niburu’dan gelen göktaşı Dünya’ya çarpacak! Elimizde veriler var. NASA da biliyor ama açıklamıyor. Bu iddialar Rus astronom Dr. Zakharovich’e ait.

Dr. Zakharovich: “Elimizde veriler var ve bu verileri incelediğimizde, WF9’un Nibiru’dan geldiğini ve gezegenimize çarpacağını görüyoruz.”

Dünya’yı son tehdit eden asteroid Güneş Sistemi dışından gelen 2016 WF9. NASA’ya göre 25 Şubat tarihinde gezegenimizin çok yakınından geçecek olan bu göktaşı için endişelenmeye gerek yok. Ancak Rus astronom Dr. Dyomin Damir Zakharovich öyle düşünmüyor. Ona göre belirtilenin aksine WF9 bize çok yakından Güneş Sistemi’nin içindeki bilinmeyen bir gezegenden geliyor.

2014 yılında yapılan araştırmalar Plüton’un ötesinde henüz bilinmeyen bir gezegen olabileceğini ortaya koymuştu. Bilimsel olarak kanıtlanamayan bu gök cismine Planet X ya da Nibiru diyenler oldu.


planet x nibiru göktaşı asteroid

Hal böyle olunca komplo teorileri de yayılmaya başladı. Bilimsel bir gerçekliğe dayanmayan iddialara göre Nibiru sorunlu bir gezegen. 1000 yıldır Güneş Sistemi’nin içinde yer alıyor ve tam anlamıyla bir felaket habercisi.

Dünya’yı olumsuz etkileyecek

İddiaya göre yoğun bir enerji akışına neden olan Nibiru, Dünya’ya yaklaştığında gezegenimizin çekirdek akışını bozacak ve ciddi felaketleri doğuracak iklim değişikliklerini de başlatacak.

25 Şubat'ta Niburu'dan gelen göktaşı Dünya'ya çarpacak! Elimizde veriler var. NASA da biliyor ama açıklamıyor. Bu iddialar Rus astronom Dr. Zakharovich'e ait.

NASA biliyor iddiası

Başka iddialarda 1996’dan bu yana Dünya’da yaşanan birçok doğal afetin nedeninin Nibiru olduğu da iddia ediliyor. Aynı komplo teorilerinde NASA’nın bundan haberdar olduğu ancak açıklamadığı da öne sürülüyor. Teorilerde Nibiru’nun Dünya nüfusunun 3’te 2’sini yok edeceği savunuluyor.

Cisim mi, gezegen mi?

NASA ise Nibiru’nun bir gezegen olmadığını sadece bir uzay cismi olduğunu ifade ediyor. 2012 Aralık ayına damgasını vuran Marduk efsanesinde adı geçen cisim ya da geçiş gezegeni. Tekrar altını çizelim: Nibiru’nun varlığı doğrulanmış değil.


25 Şubat'ta Niburu'dan gelen göktaşı Dünya'ya çarpacak! Elimizde veriler var. NASA da biliyor ama açıklamıyor. Bu iddialar Rus astronom Dr. Zakharovich'e ait.

Kafaları karıştıran çalışma: Güneş Sistemi’ndeki gizli güç

Öte yandan 2014 Mart ayında cüce gezegen 2012 VP113’in keşfini duyuran Chadwick Trujillo ve Scott Sheppard’ın yaptığı çalışmalar kafaları karıştırıyor. 2012 VP113’ün yörüngesel davranışlarının, Güneş Sistemimizin dış eteklerinde bulunan, tespit edilememiş yoğun bir kütlenin yer çekimsel etkisi altında olduğunu açıklamış, söz konusu kütlenin ise Nibiru’ya ait olabileceği iddia edilmişti.

25 Şubat'ta Niburu'dan gelen göktaşı Dünya'ya çarpacak! Elimizde veriler var. NASA da biliyor ama açıklamıyor. Bu iddialar Rus astronom Dr. Zakharovich'e ait.

Zakaharovich Dünya’ya çarpacağını iddia ediyor

Dr. Zakharovich de adı geçen asteroidin Nibiru’dan geldiğini ve NASA’nın dediğinin aksine Dünya’nın yakınından geçmeyerek direkt olarak gezegenimize çarpacağını savunacak kadar kötümser konuşuyor.

‘Büyük tehlike’

WebTekno’da yer alan habere göre Zakharovic, NASA’nın yalan söylediğine inanıyor:

“Elimizde veriler var ve bu verileri incelediğimizde, WF9’un Nibiru’dan geldiğini ve gezegenimize çarpacağını görüyoruz. Bu konudan NASA’nın da haberi var. Hatta çarpmanın ne zaman ve nereye olacağını da biliyor olabilirler. Asteroidden kurtulabilir miyiz bilemiyorum ancak bu, Nibiru’nun bize vereceği zararlardan sadece biri olacak. Büyük bir tehlike içindeyiz.”

25 Şubat'ta Niburu'dan gelen göktaşı Dünya'ya çarpacak! Elimizde veriler var. NASA da biliyor ama açıklamıyor. Bu iddialar Rus astronom Dr. Zakharovich'e ait.

Tarih 25 Şubat


Peki Zakharovich’in iddia ettiği çarpma ne zaman gerçekleşecek? Öne sürülen Şubat ayının sonu. NASA’ya göre 25 Şubat’ta bir asteroid Dünya’nın yakınından geçecek. Komplo teorileri de bu asteroidin Nibiru’dan geldiği ve Dünya’ya büyük zarar vereceği yönünde şekilleniyor. Bir kez daha belirtelim NASA bu iddiaları yalanlıyor.

O mesajlar dünya dışı yaşamlardan mı geldi?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.