İBB, Maçka Parkı için açıklama yaptı

Maçka Parkı’nda başlatılan inşaat çalışmasına oluşan tepkinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Maçka Parkı’nda inşaat: ‘Şantiyeye değil parka ihtiyacımız var’ – (BBC TÜRKÇE)

İstanbul Beşiktaş’taki Maçka Demokrasi Parkı’nın bir bölümünün hafta içi çitlerle çevrilip kapatılması, çevre sakinlerinde “ağaçlarımız kesilecek” endişesi yarattı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, parkın Dolmabahçe- Levazım kara araç tünelleri inşaatı nedeniyle kapatıldığını, amacın “trafiği rahatlatmak olduğunu” açıkladı.

Şişli Maçka Demokrasi Parkı’nın Beşiktaş stadyumu tarafına bakan kısmının, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri projesinin Dolmabahçe ayağı kapsamında çitlerlerle çevrilmesi üzerine sosyal medyadan örgütlenen grup “Maçka’ya Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla karlı havada koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maçka Parkı’nda tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmesinin söz konusu olmadığını ve tünel çalışma bittikten sonra nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağını bildirdi.

İBB, Maçka Parkı için açıklama yaptı

İBB açıklamasında, İstanbul’da karayolu ulaşımı için en projelerden biri olan “Tünel Ulaşım Sistemi” çalışmasının bir etabı da Dolmabahçe-Levazım arasında yapıldığı belirtilerek, Maçka Parkı toplam alanının 102 bin metrekare olup çalışma yapılan alanın ise 3 bin 500 metrekare olduğu ifade edildi.

“Ağaçların kesilmesi söz konusu değil”

Açıklamada, çalışmalar sırasında ağaçların kesilmesinin söz konusu olmadığı vurgulanarak,  tünel çalışması tamamlandıktan sonra nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikimi yapılacağı kaydedildi.

Çalışmaların İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde alınan 29 Aralık 2016  tarih ve 221560 sayılı rapor doğrultusunda koordineli bir şekilde sürdürüldüğü dile getirilen açıklamada, “Tünel bittiğinde 1,5 saatlik yol 10 dakikada geçilebilecek.

Tünel Dolmabahçe’de bulunan mevcut tünel çıkışından başlayarak Levazım’da bulanan Ortaköy Deresi’nden çıkacak. İki tüp geçit olarak inşa edilecek tünelin her tüp boyu 3 bin 900 metre olup, iki tüpün toplam boyu 7 bin 800 metre olacak.” ifadelerine yer verildi.


(AA)

Beşikten Beşiğe: Çevre dostu tişörtler, havayı temizleyen halılar

Topkapı Sarayı büyük tehlikede: Denize kayıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.