Seyahat hayallerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak 5 ipucu

İşte seyahat tutkunlarının hayallerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak 5 özel tüyo…

Seyahat hayallerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak 5 ipucu

Yeni bir yıla girerken, adet olduğu üzere hemen herkes dilek diler. Seyahat sitesi momondo “2017’de bol bol seyahat etmek istiyorum!” diyenlerin hayallerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. İşte bu yıl seyahatle ilgili planlarınızı gerçekleştirebilmeniz için ipuçları:

1-Bütçenize uygun destinasyonlar seçin

Seyahat için ne kadar para ayırabileceğinizi hesaplayın ve bu bütçe içinde kalarak destinasyonlar belirleyin. Mesafe, sezon, süre, konaklanan yer, gidilen ülkedeki döviz kuru gibi faktörler fiyatı etkiliyor.


Farklı hava yollarının ve otellerin fiyatlarını kıyaslayarak, sezonda ve gün sayısında değişiklik yaparak, belki de vizesiz gidilebilen yerleri tercih ederek evdeki hesabı çarşıya uydurabilirsiniz.

2- Aktarmaları değerlendirin

Seyahat

İster havalimanında birkaç saat, ister bilmediğiniz bir şehirde tek gecelik konaklama olsun, iki uçuş arasındaki süreyi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. En uzun aktarma süresini tercih ettiğinizde, hem genelde bilet daha ucuz oluyor hem de havalimanından çıkıp yeni bir şehri görme fırsatını yakalamış oluyorsunuz. Tıpkı bir seyahat fiyatına iki tane satın almak gibi!

3- İş seyahatlerini en iyi şekilde kullanın

Seyahat etmenize olanak sağlayan bir işe sahipseniz şanlısınız. Belki birkaç turistik ziyaret yapacak boş zamanı yaratabilir, yerel havayı hissedebilmeniz için şehrin merkezi noktalarındaki bir oteli tercih edebilirsiniz. Ya da imkanınız varsa, izninizden birkaç gün kullanıp iş için gittiğiniz yerde biraz daha kalabilirsiniz.


4- Hayallerinizi kendinize saklamayın

İster Hindistan’a gitmeyi hayal ediyor olun, ister Kanada’da kurtlarla kamp yapmayı… Çevrenizdekilere mutlaka seyahat planlarınızdan bahsedin. Belki de tanıdığınız birileri çoktan oralara gitmiştir ve size işinizi çok kolaylaştıracak tavsiyelerde bulunur. Ayrıca hayallerinizi etrafınızdakilerle paylaşmak, yola koyulma arzunuzu artıracaktır.

5- Yalnız seyahat etmekten korkmayın

Bir sonraki uçağa atlayıp yola çıkmaya hazırsınız ama kimse size katılmak için zaman yaratamıyor mu? Bunun sizi durdurmasına izin vermeyin.

Yalnız seyahat etmek güzel bir deneyim! Yalnız tatile çıkmak size istediğiniz yere, istediğiniz zamanda gitme, canınız o an ne çekiyorsa onu yapma özgürlüğünü tanır. Ayrıca gittiğiniz yerde de pekala yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.


Şirket sözcüsü Serpil Öztürk şöyle konuştu: “firma olarak, seyahat etmenin bir lüks olmadığına, herkesin istediği zamanda, istediği yere gidebilmesi gerektiğine inanıyor, kullanıcılarımıza ilham vermek istiyoruz. Bu nedenle seyahat tutkunlarının 2017 yılında yeni yerler keşfedip yeni insanlar ve kültürler tanıyabilmelerini, planlarını gerçeğe dönüştürmelerini sağlayacak tüyoları derledik.”

Türklerin yurtdışı ‘seyahat’ harcamaları artacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.