Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu

Ömürcan Işık; Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi, Fitness ve Vücut geliştirme Antrenörü ve kahverengi kuşak karateci. Doğa ve Hayvan dostu olan Ömürcan Işık, Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu’nun başkanlığını yürütmekle beraber 1.5 ton mama bağışı topladı.

Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu

Röportaj: Ömürcan Işık

Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu “Sevgi paylaştıkça güzel, Sevgini Paylaş” vizyonu ile ilerleyen, “Dohaykot(topluluğun kısa ismi) bir ailedir” cümlesini misyon edinmiş bir topluluk.

Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu olarak neler yapıyorsunuz?


Düzenli olarak barınak ziyaretlerine gidiyoruz. Sadece ziyaret edilmiyor, mıntıka temizliğinden, hayvanların ihtiyaçlarına kadar çalışmaları elimizden geldiğince yapıyoruz. Ayrıca üniversiteye bu yıl 10 adet köpek kulübesi ve 13 adet kuş yuvası yaptık.

Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu

“Bir sen, bir ben, bir de mama”

Güz döneminde “Hayvanların sesi ol” isimli bir konferans verdik. “Bir sen bir ben bir de mama” isimli bir bağış kampanyası başlattık. 650 kg mama bağışı topladık ve 500 kg ’sunu iki aylık bir süre zarfında 300 farklı arkadaş ile dağıttık.

Ömürcan Işık

“Patirock” isimli bir konser düzenlendi

Sokak hayvanları yararına ‘Patirock’ adında bir konser düzenledik. 200 bilet bastırmamıza rağmen 250 kişi geldi. Katılım muazzamdı. Ve oradan elde ettiğimiz gelir ile kampüsümüzde hayvanların yaşamını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. 

“Karnı Tok Sırtı Pek Patiler” isimli bağış kampanyası

Mama bağış Kampanyamızı “Karnı Tok Sırtı Pek Patiler” isminde tekrar başlattık. İsminin sebebi, ilk dönem biz DOHAYKOT olarak dostlarımızın karnını doyurduk ve sırtını sıvazladık. Bu dönem de başarmamız için destek gerekiyor. Şuan proje aşamasında olduğu için söyleyemediğim farklı planlarımız da mevcut.

“Hatıra Ormanı” Projesi

Yeni projeler var mı?

Şuan diğer topluluklar ile çalışarak üniversite öğrencileri ile ortaklaşa bir hatıra ormanı kurmak gibi bir projemiz var. Onun dışında kampüs içerisinde sokak hayvanları için sabit mama kapları ve kulübeler koymak için çalışmalarımız devam ediyor.

“Uyuyakalan vicdanlarını uyandırmalılar”

Pamukkale Üniversitesi çalışanlarına ve öğrencilerine söylemek istediğiniz bir şey var mı?


Pamukkale Üniversitesi yönetiminin resmi izinleri onaylamak dışında, gerek maddi, gerek ihtiyaç bakımından kulübümüze çok destek sağladıklarını söyleyemem.

Birde uyuya kalan vicdanlarını uyandırmalarını rica ediyorum. Bu dünya sadece bize ait değil gibi klişe laflar etmeyeceğim. Her insan kendi evladını sever. Söylemek istediğim tek şey ileride gerçekten evlatlarının iyi insanlarla arkadaş olmalarını istiyorlarsa, evlatlarını iyi insan olarak yetiştirmeliler. Gerek doğa sevgisi gerek hayvan sevgisi aşılayarak…

“Bu yola tek başına çıktım” 

Biz elimizden geldiğince sesimizi duyurmak istiyoruz. Duyurmaya da başladık. Tek başına çıktığım bu yolda şimdi onlarca arkadaşımız benimle aynı hedefi görev edinerek çalışıyor.

Tek bir Oku herkes kırabilir. Fakat 10 tane ok bir araya geldi mi kırmak imkânsızlaşır. Lütfen gelin hep birlikte olalım. Birlikte bir şeyler başaralım.

Yemekhanedeki artık yemekler derneğe bağışlanıyor

Pamukkale Üniversitesi merkezi yemekhanesinde ki artık yemekler ne oluyor, nerelere gidiyor, bilginiz var mı?

Yönetim, yemekhanedeki artık yemekleri Denizli’de bir derneğe bağışladıklarını söylediler. Eğer bu doğru bir şey ise bizim için kesinlikle bir sakıncası yoktur. Sokak hayvanları yediği sürece biz karşı değil, destek oluruz.

“Hayvanlar, gösterilen sevgiye hiçbir zaman ihanet etmezler”

İnsanların köpeklerden korkmalarının sebebini sorsak, nasıl bir açıklamada bulunursunuz?

İnsanların köpeklerden korkmalarının tek sebebi ön yargılarıdır. Eğer ön yargılarını kırabilirler ise, gösterilen sevgiye hiçbir zaman ihanet etmeyecek hayvanlarla dost olabilirler. Çünkü benim emin olduğum tek bir şey varsa o da sen bir hayvana zarar vermezsen o da sana asla zarar vermez.

“Hayvanların şehri yoktur”


Hayvanın şehri yoktur. Denizli’de olan da bizim dostlarımız, Kars’ta olan da. Onların şehri bizim yüreklerimiz, ülkeleri ise bizim vicdanlarımız. Lütfen biz öğrencilerin verdiği mücadeleye destek olunuz.

Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.