Tuğrul Bektaş: Türkçe Rap’te yeni bir soluk

Türkçe Rap’e yeni bir ses getiren Tuğrul Bektaş ile “Deli Dansı” isimli albümü ve underground üzerine özel röportaj…

Tuğrul Bektaş: Türkçe Rap'te yeni bir soluk

Röportaj: Tuğrul Bektaş

Öncelikle davetimi kırmadığın için teşekkür ederim. Tekrardan hoş geldin. Tanımayanlar ya da daha çok tanımak isteyenler için kimdir bu Tuğrul Bektaş?

Tuğrul Bektaş: Merhaba, hoş buldum. 30 Eylül 1994 Ordu’da doğdum. 2007 yılında break dansa olan hevesim sürükledi beni bu sektöre, bir süre sonra da kendimi rap müziğin içinde buldum ve yaşamımı bu yol için şekillendirdim. Dokuz yıldır söz yazıyorum ve açıkçası Türkçe rap müzik tüm hayatımın özeti oldu diyebilirim.


Söz yazıyorsun, beste yapıyorsun, 2012’den beri kendini devamlı geliştiriyorsun, spor yapıyorsun. Tüm bunlara nasıl yetişiyorsun? Tuğrul’un sırrı ne?

Tuğrul’un sırrı; Hırs, azim ve özgüven. Tüm bunları herkes yapabilir, sadece gerçekten istiyor musun? Bunu bilmen gerek.

Rap müzik diğer müzik türlerinden biraz farklı. Rap müziğin bir isyanı bir davası var. “Deli Dansı”nın davası ne peki?

Tuğrul Bektaş: Deli Dansı sadece kağıt üzerine yazılı anlamsız sözler değil. Birlikte çalıştığım arkadaşlarımla ortak hislerimiz olduğunu düşünüyorum ve bir gün değeri bilinirse yaşadığım şehre benim kim olduğumu gösterecek bir şarkı.

“Pes etmedim.”

“Deli Dansı” kayıt süreci nasıldı? Başınıza gelen aksilikler oldu mu?

Tuğrul Bektaş: Bak en zor soru bu olmuş (Gülüşmeler…) Biraz sıkıntılı süreçte, sıkıntılı bölgelerde zor bir askerlik yaptım ve teskere aldıktan 3 ay sonra toparlanıp müzik yapabilme fırsatım oldu. Uzun süre söz yazmamıştım ilk başlarda zorlandım ama pes etmedim. Deli Dansı beni bir üst seviyeye çıkardı. Bunları anlatmak ne kadar doğru bilmiyorum ama sanırım cevaplamam gerekiyor yanlış anlaşılmak istemem çünkü şarkı hazır haldeyken babam bir iş kazası geçirdi altı ay kadar bir süre hastane gibi bir çok sorunla başa çıktım, müzik yapamadım. Bu süre bittikten sonra stüdyo problemiyle karşılaştım, sonuç olarak “Deli Dansı”nı 1 yılın sonunda kaydedebildim.

tuğrul bektaş türkçe rap albüm

Seni dinlemek isteyen kitle sana hangi müzik platformlarından ulaşabilir? Albümü nerelerden satın alabilir?

Tuğrul Bektaş: Bu ilk albümüm ve dijital platformlar da yayınlamak için bir şirketle anlaştık lakin kuralları bozan birkaç sebepten dolayı anlaşma iptal oldu. Underground albüm olduğu için elden ve kargo aracılığı ile albümü almak isteyen arkadaşlar [email protected] adresinden bize ulaşıyorlar ve albümü gönderiyoruz.

Benim albümdeki favorim “Paranoya”, senin kaydederken ya da söylerken en keyif aldığın şarkın hangisi bu albümdeki?

Tuğrul Bektaş: Benim favorim “Romanın Sonu” ama kayıt aşamasında en çok keyif aldığım şarkı Mirayaz’ın ve Caner Aksoy’un eşlik ettiği “Cinayet”.

Albümde düetlere de yer vermişsin. Teşekkür etmek istediğin birileri var mı?

Tuğrul Bektaş: Albümde bulunan herkesin emeği çok büyük. Sadece düet yapmadık o isimlerle. Rakı Falı’nın tüm prodüksiyon işlemleri Göktürk Doğuş’a ait, diğer tüm şarkıların mix-mastering işlemleri Caner Aksoy tarafından yapıldı. Kayıtları Mirayaz ve Göktürk Doğuş aldı. Aktürk Müzik’e ve hepsine çok teşekkürler.

“Gerçek rap yapmak için elimden geleni yaptım.”

Ben popüler olan rap parçalardan biraz uzak kalmayı tercih ediyorum. Underground işler bana daha çok keyif veriyor. Sana bu yön de ve genel olarak gelen tepkiler nasıl?

Tuğrul Bektaş: Ben sokaktan hiç uzak kalmadım ve hiç popüler olmak için bir çabam olmadı gerçek rap yapmak için elimizden geleni yaptık ve başardığımıza inanıyorum. Yanımda olanlar ve destekleyenler var ben onlara hiçbir zaman dinleyici diye hitap etmedim birlikte bu işi keyifle yapıyoruz, ben şarkıya dönüştürüyorum kardeşlerim dinliyor kısaca herkesin bir görevi var.

Albüm kapağını kim tasarladı? Nasıl seçtiniz?

Tuğrul Bektaş: Albüm kapağı çok problem yaşattı. Tüm fikirlerim çöpe gitti ve yine her konuda yetenekli kardeşim Göktürk Doğuş yetişti harikalar yarattı.


Yeni klip yakında

Albümdeki ilk klibini 3 hafta önce albüm çıkışıyla beraber yayımladın. Bir sonraki video klip hangi şarkıya gelecek?

Tuğrul Bektaş: İkinci klibimiz hazır Tugay Çetin (Mirayaz) yönetmenliğinde Caner Aksoy ile kaydettiğimiz “Vahşet”e çektik. Onu da yakın zamanda “”BektasRap” Youtube kanalımda yayınlayacağım.

Gelelim biraz da özel sorulara. Ordu’da hayat nasıl gidiyor? Taşınma planların var mı? Sektörün büyük bir kısmı İstanbul’da dönüyor biliyorsun.

Tuğrul Bektaş: Hayatım standart. Müzik yapıyoruz diye muhteşem yaşıyoruz sanıyorlar lakin müziğin hiçbir kazancı yok. Aksine her işlemde cebimizdekini veriyoruz. Arkadaşlar yanlış düşüncelere kapılmasınlar. Taşınma planım yok, sektörü takip etmek için bazı şeylerden vazgeçmem gerek bu riski şuan da göze almam.

Türkçe Rap’te “Üstad Ceza”

Küçükken hepimiz hayal kurardık. Sen hayallerini yaşıyor musun? Yoksa hayallerine kavuşmana daha var mı?

Tuğrul Bektaş: Hayallerimin peşindeyim aynı zamanda yaşıyorum.

Bir idolün var mı? Varsa kim? Neden?

Tuğrul Bektaş: Hayki’nin yaptığı işler çok hoşuma gidiyor 2008 yılında İhtilal grubundaki işleriyle tanıdım Hayki’yi o zamandan beri takip edip, dinliyorum.

Sence Türkçe Rap’in en iyisi kim?

Tuğrul Bektaş: Yeteneklerini kıyaslayacak olursak bir çok rapçi var ama üstad Ceza.

Kimle beraber aynı sahneyi paylaşmak isterdin? Düet yapmak istediğin birileri var mı?

Tuğrul Bektaş: PMC ekibiyle çalışmayı isterim.

Sahne alman için teklifler geliyor mu?

Tuğrul Bektaş: Genellikle Ordu, Trabzon ve bulunduğum bölgelerde teklifler geliyor ve sahneler alıyorum.

Son olarak İndigo Dergisi okuyucuları sana nerelerden nasıl ulaşabilirler?

Sosyal medya hesaplarım:
www.facebook.com/tugrullbektass
www.twitter.com/tugrulbektass
www.instagram.com/tugrulbektass
www.youtube.com/BektasRap

Umarım seni sorularımla sıkmamışımdır. (Gülüşmeler…) Tekrardan çok teşekkür ederim bu keyifli sohbet için ve başarılarının devamını dilerim.


Tuğrul Bektaş: Gayet keyifli bir sohbet oldu sana da başarılar dilerim. Umarım tekrar görüşürüz. Tüm INDIGO ailesine saygı ve sevgi… Teşekkür ederim.

Erhan Karaca: Dünyanın en hızlı 10 davulcusundan biri


Kutsal Amaç Kuruhan
Kutsal Amaç Kuruhan, 1997 İzmir doğumlu. Küçük yaşlarda ailesinin yol göstermesiyle yazmaya başladı. Şiir ve öykü branşlarında okulunda ve ilçe de ödüller aldı. Lise eğitimini Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Şimdilerde ise İstanbul Arel Üniversitesi'nde, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okuyor. Tiyatro, diksiyon, etkili iletişim, psikoloji gibi bir çok eğitim aldı. Yerel kanallarda ve gazetelerde çalışıyor. Merak ediyor, okuyor, araştırıyor, öğreniyor, çeviriyor, yazıyor.