MoonCup: Kadınların son gözdesi Menstrual kap çılgınlığı

Kadınların son günlerde en çok konuştuğu buluşlardan biri Menstrual kap… Peki nedir bu Menstrual kap (MoonCup)? Zararları var mı? Nasıl kullanılır?

MoonCup nedir? Kadınların son gözdesi Menstrual kap çılgınlığı nedir nasıl kullanılır adet dönemi

Kadınların son gözdesi Menstrual kap çılgınlığı

Son dönemlerde adet günleri için kadınların yeni gözdesi Menstrual kap çılgınlığı…

Adet döneminin bir numaralı kurtarıcısı olan Hijyenik Pedler ve tamponlara yeni bir buluş eklendi. Kadınlar Adet dönemlerinde bir çok sıkıntılı durumlar yaşayabilmektedir. Artık MoonCup veya diğer adıyla Menstrual kap diye gündeme gelen son derece hijyenik son derece kullanışlı ve 5 yıl ömür biçilen bir ürün var. Kullananların %90’ı son derece memnun.


MoonCup veya Menstrual kap nedir?

MoonCup nedir?: Kadınların son gözdesi Menstrual Kap çılgınlığı

BBC Türkçe’de ilgili bir haberde de konuya değinilen emici pedlere alternatif olarak kullanılmaya başlanan en popüler seçenek olarak gösteriliyor.

MoonCup silikondan üretilen küçük bir kap ve menstrual sıvıları toplamak için yıllarca kullanılabileceği ifade edilen bir ürün.

Gece boyunca da kullanılabilen Mooncup’ın üzerinde dolduğunu gösteren işaretler var.

Mooncup’ın üzerinde bulunan mühür, sızıntıyı önlüyor ve kolay çıkarılmasını sağlıyor.

Tek seferde en fazla sekiz saat vücutta kalması gerekiyor. Mooncup her boşaltıldığında doktorlar sterilizasyon tabletleri ile ya da kaynayan su içinde 3 dakika tutarak sterile edilmesini öneriyor.

Mooncup’ı eleştirenlerin en sık değindiği nokta tekrar kullanılabilir olması.

Şili Jinekologlar Derneği’nden doktor Guillermo Galán “Belki de bu nedenle kadınların çok az bir yüzdesi bunu kullanıyor” diyor.

Galan bu ürünün normalde tahrişe ya da inflamasyona yol açmadığını ifade ediyor.


Monocup’ın fiyatı 17 ila 35 dolar arasında değişiyor.

Menstrual kap veya Moon Cup nasıl kullanılır? Nasıl takılır?

MoonCup nedir?: Kadınların son gözdesi Menstrual Kap çılgınlığı
Menstrual kap kullanımı

Menstrual kap kullanımından önce eller iyice yıkanarak temizlenmeli… Sonra iki kenarından bastırarak ağzı 4 kat hale getirilerek vajina ağzı biraz açılarak kanalın içine doğru itilir. İçeride serbest bir şekilde bırakılır.

Bu sayede içeride tutunarak kadınlar için menstrual kanama konusunda süper bir çözüme sahip olur.

Menstrual kap (MoonCup) için uygun boyut seçilebilir mi?

Menstrual kap kullanımında genç kızlarda ve hamilelik geçirmemiş kadınlarda küçük boylar seçilmelidir. Hamilelik ve yaş olarak 35 yaş üstü kadınlarda biraz daha büyük boy almaları gerekebilir.

MoonCup vajinayı tahriş eder mi?

Özel bir maddeden ve bakteri tutmayan üretmeyen bir plastikten yapılmıştır. Bu sebeple Menstrual kap vajinada tahriş yapmaz.

MoonCup yerinden kayma yapar mı?

Menstrual kaplar, yoğun kanamalı dönemlerde daha dikkatli kullanılabilir. Fakat düzgün yerleştirildiği takdirde kesinlikle oynama yapmaz.

Moon Cup her kadın için önerilebilir mi?

Öncelikle kullanmadan önce herhangi bir kadınsal hastalığınız varsa kullanmadan önce doktorunuza danışabilirsiniz. “Menstrual Kabı bakire olanlar kullanabilir mi? Kızlık Zarını Bozar mı?” sorusuna üretici firmalar hiçbir zararı olmadığı belirtmekte ancak yine de doktorunuza danışmakta fayda var.

Menstrual kabın tekrar kullanımı ve temizliği nasıl olmalı?

5 yıl boyunca kullanılabilen bir ürün olarak satılıyor. Menstrual kabı kullanıldıktan sonra 5 dk. kadar kaynar suda bekletilerek sadece sıcak su ile temizlenmelidir. Kesinlikle alkol vb. ürünlerin kullanılmaması gerekmektedir. İyice kurulandıktan sonra bir sonraki kullanım için kuru bir yerde saklanabilir.

MoonCup adet sancılarını artırır mı?

Menstrual kapları kullanan kadınlar %70 civarında adet sancılarının azaldığı yönünde olumlu görüş bildirmişlerdir.

Menstrual kap / Moon Cup nerede satılır?


Menstrual kaplar artık neredeyse tüm eczanelerde satılmaktadır. Ayrıca İnternet üzerinde de bir çok sitede satılıyor.

Adet düzensizliği neden olur nasıl geçer?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.