İstanbul’da büyücü avı: Evde büyü var deyip dolandırdılar

İstanbul Maltepe’de “Evlerinizde büyü var” diyerek, büyü bozma vaadiyle girdikleri evlerde dolandırıcılık yapan iki kadın, soydukları iki kadınla sokakta karşılaşınca kavga çıktı. Olay yerine gelen polis dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen iki kadını gözaltına aldı.

istanbul büyücü evde büyü dolandırıcılık

Maltepe’de 29 Kasım 2017’de Semiha Ç.’nin (40) evine gelen iki kadın, “Evinizde büyüvar, büyüyü biz bozarız” dedi. Semiha Ç., kadınları büyünün bozulması için eve aldı. Kadınlardan biri içeri girer girmez dua etmeye başladı. Diğer kadın da “Şimdi büyüyü bozacağım” diyerek yumurta ve ip istedi. İpi beş parçaya bölmüş gibi yapıp Semiha Ç.’nin dikkatini iyice dağıttı.

Kadınlardan biri, Semiha Ç.’den, evdeki altın, ziynet eşyası ve paraları bir çoraba koyup getirmesini istedi. Semiha Ç. altın kolye, yüzük, iki çeyrek altın ve 400 TL’yi çoraba koyarak kadına verdi. Bu sırada alt dairede oturan Semiha Ç.’nin yengesi Reyhan K. (48) eve geldi.


Kadınlar, Reyhan K.’ya da evinde büyü olduğunu söyledi. Alt daireye inen kadınlar Reyhan K.’dan evde bulunan altın ve paraları da çoraba koymalarını istedi. Reyhan K., evde bulunan 6 bin TL ve 20’şer gramlık altınları çoraba koyarak verdi. Kadınlar çorapları evlerdeki yastıkların altına koyduklarını, 24 saat içinde büyünün bozulacağını söyleyerek ayrıldı.

5 gün sonra yolda görünce

İki kadın evden ayrıldıktan sonra Semiha Ç. ve Reyhan K., yastıkların altına bakınca hiçbir şey olmadığını gördü. Hemen polisi arayarak şikâyetçi oldular. Evlerin bulunduğu bölgedeki kamera görüntülerini toplayan polis, araştırma başlattı. Dolandırılan Semiha Ç. ve Reyhan K., olaydan beş gün sonra Maltepe’de gezerken evlerine giren iki kadını gördüler. Hemen kadınların üzerine atılarak dolandırdıkları altın ve paraları vermelerini söylediler. Sokakta kavga çıkınca çevre sakinleri polise haber verdi.


Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre; olay yerine gelen ekip, dört kadını polis merkezine götürdü. Semiha Ç. ve Reyhan K., iki kadının kendilerini dolandırdığını ve şikâyetçi olduklarını söyledi. Adlarının Altın M. (31) ve Yeşim G. (33) olduğu belirlenen iki kadın, Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

istanbul büyücü evde büyü dolandırıcılık

Yapılan araştırmada iki kadının Ümraniye’de de aynı yöntemle Nihat Ö. (72) ve eşi Fadime Ö.’yü (84) de dolandırdığı belirlendi. Yaşlı çift ifadesinde, “Evde büyü var deyince içeri aldık. Biri dua ediyordu. Diğeri de eşimin kolundaki bilezikleri çıkararak suya attı. Daha sonra onları bir beze sararak bana verdi. Evden ayrıldıktan sonra bileziklerin beze sarılı olmadığını ve evde bulunan 4 bin TL’nin yerinde olmadığını gördük. Dolandırıldığımızı anladık” dediler.


Dolandırılan dört kişi, iki kadını teşhis etti. Emniyette sorgularında suçlamaları kabul etmeyen Altın M. ve Yeşim G. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul’da kar yağışı ne zaman? Zemheri ayı nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.