Lionel Messi: Umarım futbol bana borçlarını öder

Lionel Messi, FIFA.com’a verdiği röportajda futbol yaşamı ve Arjantin’in Rusya 2018’deki şansına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lionel Messi: Umarım futbol bana borçlarını öder arjantin 2018 dünya kupası

Arjantin, 2014 yılında Brezilya’da düzenlenen dünya kupasında finale yükselme başarısı göstermiş ama dünya şampiyonluğunu Almanya’ya kaptırmıştı. Mavi Beyazlılar, 11 Ekim 2017’de, Ekvador’a karşı deplasmanda oynadıkları kader maçını, birinci dakikada yedikleri gol ile yenik duruma düşmelerine karşın, Messi’nin attığı üç gol ile kazanarak (3-1) Rusya biletini kılpayı elde etmeyi başardılar.

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından birisi olan Messi, FIFA’nın FIFA.com web sayfasına verdiği röportajda kendi kariyeri ve Arjantin’in Rusya 2018’deki şansına kısaca değindi.


lionel messi arjantin

FIFA.com: Rusya 2018’e bakarsak, Arjartin’in Almanya ve Brezilya gibi ülkelere kıyasla ne kadar şampiyonluk şansı var?

Lionel Messi: Sürekli olarak gelişme kaydettiğimiz için Rusya’ya gittiğimizde daha iyi durumda olacağız. Beklemediğimiz, hatta haketmediğimiz çok zor bir dönemden geçtik. Grup maçlarının hemen başında Venezuela ve Peru’ya karşı oynadığımız maçları kazansaydık, böyle zor bir dönemi yaşamak zorunda kalmayacaktık. Yeni bir teknik direktör ile dört çekişmeli maç oynadık. Ekvador maçını geride bıraktık. Dolayısıyla, bu maç yüzünden yaşamak zorunda kaldığımız gerginlik ve korkudan da kurtulduk. Artık ulusal takımımız gereken değişimi gösterecek.

FIFA.com: Şili’nin elenmesi sizi şaşırttı mı?

Lionel Messi: Evet, herkes gibi ben de şaşırdım. Düşünün, Şili son iki Amerika Kupası’nda Amerika Şampiyonu oldu; çok iyi oyunculardan kurulu büyük bir takım. Bu sonuç Güney Amerika elemelerinden çıkmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Hiçbir takım kolay lokma değil. Bolivya, Ekvador, Kolombiya, Venezuela ve gitmek zorunda olduğunuz diğer yerler Brezilya’dan aşağı kalmıyor. Takımlar arasındaki güç farkı çok az ve dünya kupasına ulaşabilmek gittikçe zorlaşıyor.

FIFA.com: Brezilya 2014’ün yaraları iyileşti mi?

Lionel Messi: Hayır, hiçbir zaman iyileşeceğini sanmıyorum. Bununla yaşamak zorundayız. Bu acı her zaman içimizde yaşayacak. Dünya Kupası çok mutluluk verici bir anıdır. Bitişi acı verse de her şey yolunda gitmişti. Ama, acısı hiç dinmeyecek.


FIFA.com: Artık 30 yaşını aştın. Olman gereken yerde olduğunu hissediyor musun?

Lionel Messi: Doğruyu söylemek gerekirse, 30 yaşına geldiğimde neler hissedeceğimi daha önce düşünmemiştim. Şu anda özel yaşamım ve futbol yaşamım çok iyi gidiyor. Saha içinde ve dışında fiziksel gücüm çok iyi durumda. Bulunduğum yerden memnunum.

lionel messi arjantin

FIFA.com: Zaman geçtikçe çok şey değişiyor. Zaman içinde oyunun da değişti mi?

Lionel Messi: Evet, tabii ki. Zaman ilerledikçe büyüyorsunuz ve gelişiyorsunuz. Yol alırken yeni şeyler kazanıyorsunuz. Yaşım ilerledikçe, futbol sahasında da daha çok gelişiyorum.

FIFA.com: Ulusal takım kariyerinde Ekvador maçının nasıl bir yeri var?

Lionel Messi: Benim için çok önemli bir maçtı çünkü dünya kupasına katılamamak hem kadromuz hem benim üzerimde büyük bir hayal kırıklığı yaratırdı. Nasıl başa çıkabilirdim, bilemiyorum. Arjantin halkı için de çok zor olurdu. Ulusal takım ile çok iyi maçlarım olmuştu. Sonuca bakarsak, benim için çok önemli ve çok özel bir andı diyebilirim.

Arjantin, Rusya 2018’e katılmaya hak kazanınca, teknik direktör Jorge Sampaoli ‘Futbol, Messi’ye bir dünya kupası borçludur.’ dedi. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Lionel Messi: Evet, bu sözleri duydum. Bunları bana da söyledi. Umarım, futbol bana borcunu öder (gülüyor).

Messi, 2018’de ne yapacak?


Lionel Messi: 2018’de üçüncü kez baba olacağım. (Röportaj: fifa.com)

Video: Dünya Messi bu davranışını konuşuyor

Video: Dünya Messi’nin bu davranışını konuşuyor


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.