Bedelli askerlik kredisi başvuru koşulları neler? En düşük faiz hangi bankada?

Bedelli askerlik kredisi faiz oranları ne? Aylık ödemesi ve ödeme koşulları neler? Kredi notu sorgulanıyor mu? En düşük faiz hangi bankada?

Bedelli askerlik kredisi faiz oranları ve kredi başvuru koşulları

Bedelli askerlik yasası kabul edildi, bankalar da bedelli kredisi için kolları sıvadı. 15 bin liralık bedelli askerlik kredisini yüzde 1,70’ten başlayan faizlerle 3 ay ertelemeli almak mümkün. Krediyi kullanmak isteyenlerin, bedelli askerlik talebini gösteren belgeyi teslim etmesi gerekiyor.

Bu belge askerlik şubesi veya e-Devlet’ten alınıyor. Bazı bankalar bedelli kredisi için 48 aya kadar vade de sunarken, bazı bankalar bedelli askerlik için ayrı bir kredi ürünü oluşturmayacağını, mevcut ihtiyaç kredisi faiziyle destek olacağını açıkladı.


Aylık faizler bankalara göre değişmekle birlikte yüzde 1,70-2,18 bandında seyrediyor. Yüzde 1,70’le 48 ay vadeli kredi çekenler, ayda 493 TL taksit ödeyecek.

Bedelli askerlik yasasına göre, 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğanlar, 15 bin lira ödeyip 21 gün temel eğitim alarak askerlik yapmış sayılacak.

Yasa, 1 milyon 324 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bedelliden en az 400 bin kişinin yararlanması ve 6 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

Farklı bankalardan bedelli askerlik kredisi faiz oranları ve ödeme erteleme fırsatı:

ING Bank’tan 3 ay ertelemeli bedelli askerlik kredisi

TBMM Genel Kurulu’na sunulan düzenlemenin yasalaşmasının ardından ING Bank, ‘Bedelli Askerlik Kredisi’ çıkardı. Krediden yararlanmak isteyen müşteriler, bedelli askerlik kredisini %1.74’ten başlayan faiz oranları ile 48 aya varan vade seçenekleri ile kullanabilecek ve ödemeye üç ay sonra başlayabilecek.

“Eski Köye Yeni Adet” mottosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözüm ve hizmetler geliştiren ING Bank, bedelli askerliğin yasalaşmasının ardından, bu haktan yararlanmak isteyen müşterileri için ‘Bedelli Askerlik Kredisi’ çıkardı.

Buna göre bedelli askerlik yapmak isteyen ING müşterileri, 15 bin TL krediyi , %1.74’ten başlayan faiz oranları ile kullanabilecek ve dilerlerse ödemeye üç ay sonra başlayabilecek.

TEB’den 3 ay ertelemeli, %1,70’ten başlayan faiz oranıyla bedelli askerlik kredisi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere özel, avantajlı koşullarla ihtiyaç kredisi sunuyor. Bu kapsamda TEB, 15 bin TL kredi tutarı ve 48 aya varan vadelerde aylık yüzde 1,70’ten başlayan faiz oranları, ayrıca 3 ay erteleme imkanı sağlıyor.

Vade seçeneklerinin 3 ay ile 48 ay arasında değiştiği kredi teklifinden yararlanmak isteyenler, tüm TEB şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden, internet şubesinden veya CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabiliyor.


Şekerbank bedelli askerlik kredisi

Şekerbank, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler için finansman desteği sağlıyor. Banka, 15 bin TL’ye kadar, 48 aya varan vade seçenekleri ile yararlanılacak Bedelli Askerlik Kredisi için avantajlı faiz oranları sunarken kredi tahsis ücreti de almıyor.

Şekerbank, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere özel uygun koşullarda ürün geliştirdi. Banka, ‘Bedelli Askerlik Kredisi’ ile 15.000 TL’ye kadar olan finansman ihtiyaçlarını karşılarken, kredi kapsamında 48 aya varan vade imkanı sunuyor. Avantajlı faiz oranlarının sunulduğu kampanya kapsamında kredi tahsis ücreti de alınmıyor.

QNB Finansbank 3 ay ertelemeli bedelli askerlik kredi

QNB Finansbank %1,79 dan başlayan aylık faiz oranları ve 48 aya varan vadelerle bedelli askerlik kredisi sunuyor. Ayrıca QNB Finansbank şubelerinden yapılan başvurularda 3 ay ödeme erteleme imkanı sunulurken, internet ve cep şube kanallarından ise anında kullandırım imkanı sunuyor. Detaylı bilgiye QNB Finansbank web sitesinden ulaşılabilmektedir.

QNB Finansbank bedelli askerlik kredisinden faydalanmak isteyenler bedelli askerlik taleplerini gösterir evrak ile kredi kullanabilecek. Bu evrak müşteri tarafından askerlik şubesinden veya e-devlet şifresi ile internetten temin edilebiliyor.

Yapı Kredi Bankası bedelli askerlik kredisi

Yapı Kredi Bankası 15 bin TL 24 ay vadeli kredi için ayda 838 TL ödemek gerekiyor.

Yapı Kredi Bankası bedelli askerlik kredisi
Tablo: Yapı Kredi Bankası bedelli askerlik kredisi

Akbank bedelli askerlik kredisi

Akbank bedelli askerlik kredisi
Tablo: Akbank bedelli askerlik kredisi (ihtiyaç kredisi)

Bedelli askerlik kredi şartları neler? Kara liste nedir?

Bedelli askerlik için kredi çekmek isteyen vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor.

Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem yemek olarak da anılan bu durum karşısında kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor.

Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek de aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor.

Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi vermiyor


Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

YKS sonuçları açıklandı: Meslek tercihinde en revaçta bölümler hangileri?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.