Kemal Kılıçdaroğlu 359 bin TL manevi tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 359 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 359 bin TL manevi tazminat ödeyecek

NE OLMUŞTU?

28 Kasım 2017 tarihinde CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabalarının yurtdışına para gönderdiği iddiasında bulunmuş; kürsüden çeşitli belgeler göstermiş ve bazı isimleri sormuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları ve bazı akrabalarının, Man Adası adlı devlette kurulan bir şirkete farklı zamanlarda para gönderildiğini iddia etmişti.


Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erdoğan’a bazı sorular sordum. ‘Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun?’ dedim. ‘Yerli ve milli isen buna cevap vereceksin’ dedim. 1.5 milyon liralık dava açtı, vah vah ne kadar korktum. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Soruma otur adam gibi cevap ver.

Beyefendi beni dinliyordur, tavsiyem olacak yanına doktor al. Suriyelilere 30 milyar dolar harcandığını söylüyor. Kimse bilmiyor, nereye gitti bu 30 milyar dolar. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum. Ne zaman, nerede kimin için harcadın 30 milyar doları.

Çık ispat et dedi, madem istiyor ispat edelim. Man Adası’nda bir şirket kurulur. küçücük bir ada… Bizim vilayetlerden daha küçük. Belvey Limited Şirketi… O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıdkı Ayan adlı bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıdkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş’a devretti. Sıdkı Ayan kimdir, tanıyormusun?


“Bütün kayıtları elimizde”

Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti mi, evet gitti. 15.12.2011 tarihinde Ziya İlgen enişte, 2,5 milyon dolar para gönderiyor. 15.12.2011 tarihinde Mustafa Erdoğan kardeşi, 2,5 milyon dolar para gönderiyor. Senin kardeşin 1 sterlinlik şirkete niye para gönderir? 26.12.2011 Ziya İlgen yine 1 milyon 250 bin dolar. 26.12.2011 Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolar. 27.12.2011 Osman Ketenci dünür dedim ya, 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. 27.12.2011 Mustafa Gündoğan 1 milyon 250 bin, eski özel kalem müdürü. 28.12.2011 Mustafa Gündoğan 250 bin dolar. 28.12.2011 Osman Ketenci 1 milyon dolar. 29.12.2011 Ahmet Burak Erdoğan oğlu, 1 milyon 450 bin dolar. 4 Ocak 2012 Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor.

Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz? Bankacılara sorduk. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi elimizde. Bu beni tatmin etmez dedim. Ne alzım bankaların dekontu lazım dedim. Bunlar paraların gönderildiği dekontları.

“Belgeler sahte diyecekler”

Bu belgeler sahte diyecekler. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurtdışı şirketin de kayıtlarında var. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Bana soruyorlar neden Erdoğan’a bunu söylüyorsun, neden kızıyorsun? Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Konya’da 40 günlük bebek zaatüreden öldü. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Onun hakkını savunmak için soruyorum. Devleti yönetenler vatandaşa örnek olmalı. Vatandaşa ceza keseceğim, kendi akrabalarına başka ülkelerde şirket kurduracaksın. Dolarları bozdurun diyeceksin, sen milli değil, gayri millisin. Gayri milli bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Benim bir kusurum hatam varsa söyleyin, alınmam. Ama size ahkam kesen din iman edebiyatı yapar sonra kendisi alır çocuklarıyla beraber yurtdışına giderler.

Kılıçdaroğlu, Suriyelilere 30 milyar dolar para harcanmasını da eleştirmişti

Ben ispat ettim, şimdi söyle bakayım alçak kim? Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen? Ona gelince parayı alıyorsun, senin çocukların, enişten, dünürün parayı dışarı götürecek Kılıçdaroğlu konuşmayacak. Ben bunu yapar mıyım? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun için yapmam. Umarım Sayın Erdoğan’ın yanında doktoru vardır. Doktoru eşliğinde beni dinliyordur. Sen Türkiye’yi felakete sürüklüyorsun. Havuz medyasına da seslenmek isterim, en büyük kötülüğü Erdoğan’a sen yapıyorsun. Daha belgeleri görmeden bunlar sahte. Ne sahtesi, bunlar bankadan gidiyor. Man Adası’ndan gidiyor.


İkinci soruma bir cevap gelmedi. 30 milyar dolar Suriyelilere para harcadığını söylüyorsun. Bu parayı kimin için nerede ve ne zaman harcadın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Adalet için konuşacaksın kardeşim.” (NTV)

Kılıçdaroğlu’na karikatür paylaşımı için soruşturma


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.