Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çok paylaşılan konuşması

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin yeni kabinesinde herkesi mutlu eden tek isim Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. İşte Selçuk’un çok paylaşılan eğitim, öğretmen ve aile üzerine yaptığı o konuşma…

Eğitim camiasında büyük bir sevinçle karşılanan Selçuk, daha önce Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştı. Selçuk’un eleştirilmeyecek tek isim olmasının nedeni ise eğitimin bizzat içinden gelen bir profesör olması. Nitekim eğitim camiasından tebrikler de gelmeye başladı.

ÖGESEN açıklamasında, Selçuk’a desteklerini sunarken, “Milli Eğitim Bakanımız olarak atanan hem eğitim sistemini hem de akademisyen olması vesilesiyle akademiyi iyi bilen Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u da tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.


1961 Ankara doğumlu olan Selçuk, Ankara Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri bölümünden mezun oldu. Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Selçuk, doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Hacettepe Üniversitesi’nde bitirdi.

Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan Selçuk, 2003-2008 yıllarında da Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştı.

Selçuk, TED Üniversitesi’nin yanı sıra çok sayıda özel öğretim kurumunun kuruluşunda görev alan bir isim.

Ziya Selçuk’un Gezi Direnişi, evrim, sosyalizm konusunda ve kapitalizm karşıtı yaptığı paylaşımlar

Gezi Direnişi hakkında ılımlı ifadeleri olan Selçuk, evrimi destekleyen, sosyalizmi dile getiren ve kapitalizme karşı attığı tweetler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Ziya Selçuk’ın sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Selçuk, 2013 yılında Gezi Direnişi için “Gercek gezi eylemcileri bir siyasi parti programi hazirlasa, partiler, STK’lar ve burokrasi icin yeni bir dile ilham kaynağı olabilir” paylaşımında bulunmuş.

İşte o paylaşımlar:

Gezi Direnişi, evrim, sosyalizm, kapitalizm karşıtı paylaşımları Gezi Direnişi hakkında ılımlı ifadeleri olan Selçuk, evrimi destekleyen, sosyalizmi dile getiren ve kapitalizme karşı attığı tweetler dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Ziya Selçuk'ın sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Selçuk, 2013 yılında Gezi Direnişi için "Gercek gezi eylemcileri bir siyasi parti programi hazirlasa, partiler, STK'lar ve burokrasi icin yeni bir dile ilham kaynağı olabilir" paylaşımında bulunmuş.

milli eğitim bakanı ziya selçuk twitter paylaşımları

milli eğitim bakanı ziya selçuk twitter paylaşımları

milli eğitim bakanı ziya selçuk twitter paylaşımları

milli eğitim bakanı ziya selçuk twitter paylaşımları

milli eğitim bakanı ziya selçuk twitter paylaşımları

Selçuk’un eğitim kökenli olması dışında ilerici görüşleri de dikkat çekiyor. Selçuk’un sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle:

• “Hastayı röntgenine rötuş yaparak iyileştiremeyiz. Eğitim,ferdi ve milli seviyede değil, insan merkezli evrensel medeniyet düzeyinde iyileşir.”


• “Mükemmel bir müfredat yetersiz öğretmeni kanatlandırmaz; kötü bir müfredat iyi öğretmene engel olmaz. Yeni bir özdeyiş :)”

• “Mesele uzaysa, enerjiyse, tıpsa bilgi geleceğe yönelik ele alınıyor. Mesele dinse, bilgi hep geçmişe dönük konuşuluyor maalesef. Oysa bilgi can’lıdır. An’da yaşar. Can’ı olmayan, sadece geçmişe dönük olan bilgi çürür, çürütür, atalar dini olur”

• “Bütün günahların en büyüğü, yaptığınız eğitim hakkında kuşku duymaya başladığınız halde, eğitmeye devam etmektir” der Gurdjieff. Pusulası vicdan olan tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

• “Gerçek liderlikler asır geçse de etkisini koruyor. Başta Atatürk olmak üzere Misak-ı Milli neferlerine minnet ve şükranla.”

• “İnsanı sakatlayan kapitalizmden, toplum hedeflerine dayalı bir eğitim sisteminin tamamladığı sosyalist bir ekonomiyle kurtulunur A. Einstein”

Ziya Selçuk’un beş kitabı var

Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırması bulunan Selçuk’un kitapları arasında ‘insan İlişkilerinde kendini açma’, ‘Gelişim ve öğrenme’, ‘Okul deneyimi ve uygulama’, ‘Dikkat eksikliği ve hiperaktif çocuklar’ ve ‘Sınıf içi rehberlik uygulamaları’ bulunuyor.

ÖGESEN tebrik etti

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Ziya Selçuk’un Bakan olmasının ardından bir açıklama yaparak, “Milli Eğitim Bakanımız olarak atanan hem eğitim sistemini hem de akademisyen olması vesilesiyle akademiyi iyi bilen Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u da tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemizin belki de en önemli konularından biri bilindiği gibi eğitim ve eğitimcilerdir.


Milyonlarca eğitimci, öğrenci ve aileyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı gibi zor bir görevde Sayın Bakanımıza çözüm önerilerimizle destek olmaya hazırız. Yeni dönemde tüm ilgili kurullar ve bakanlıklarda akademisyenlere de görev verilmesini ve alınacak önemli kararların paydaşlarla birlikte alınmasını temenni ediyoruz” dedi. Sendika açıklamasına akademideki sorunları ve çözümleri de ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.