Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl uygulanır?

Kadınlarda vücut güzelliğinin en önemli unsurlarından biri de bacaklardır. Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl uygulanır?

Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl uygulanır?

Çok kalın, çok ince, çarpık veya asimetrik bacaklara sahip olan kadınlar özgüven kaybına uğramaktadır. Bu sorunların düzeltilmesi için başvurduğumuz estetik cerrah Dr. Defne Erkara bacak estetiği hakkında bilgi verdi.

Bacak estetiği neden gerekir?

Bacaklarındaki eğrilik ve estetik sorun sebebiyle hiçbir şekilde etek giyemeyen kadınlar bile vardır. Bazı kadınlar sadece etek değil, tayt gibi bacakları saran kıyafetler dahi giyemezler. Özellikle yaz mevsiminde, hava çok sıcak olduğu zamanlarda kısa kıyafetler giyilmeye başlandığı dönemlerde bacaktaki sorunları gizlemek imkansız hale gelir.


Giymek istedikleri kıyafetleri özgürce seçememek kişileri ciddi anlamda mutsuz edebilir. Kişilerin seçimlerini bu derece etkileyebilen bacak sorunlarının tedavi edilmesi önemlidir. Günümüzde sadece kadınlar değil; erkekler de artık vücut görünümlerine özen göstermeye başladı. Dolayısıyla erkekler de bacak estetiği yaptırmaktalar.

Estetik operasyon gerektiren bacak sorunları çarpık bacak, iki bacağın birbirinden farklı kalınlıkta olduğu asimetrik bacak, X bacak, çok ince veya kalın bacak şeklinde sıralanabilir. Bazen bacağın tamamında değilde belli bölgelerinde estetik sorunlar olabilir. Örneğin sadece ayak bileğinde aşırı incelik veya dizde çıkıntılar olabilir.

Düzgün bir bacak sadece güzellik ve zerafetin değil sağlığın da önemli bir göstergesidir.

Çünkü pek çok sağlık sorunu bacak şeklini bozabilmektedir. Çocukluk döneminde yeterli miktarda D vitamini almamış, güneşe çıkmamış bireylerde eksikliğin derecesine göre çarpık bacak gibi çeşitli bacak deformiteleri ortaya çıkabilir.

Doğuştan olan ‘club foot’ adı verilen ve ayak-bacak eğriliği ile belli olan bacak rahatsızlığı olan çocuklarda mutlaka estetik olarak tedaviye gereksinim vardır. Yine çocuk felci geçirilmesi bacaklarda şekil bozukluğuna sebep olmaktadır. Bazı kişiler ise genetik olarak çok ince veya kalın bacaklara sahip olabilirler.

Bacak estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız öncelikle bir plastik cerrahi uzmanına görünüp ayrıntılı bir değerlendirme talep etmelisiniz. Bacağınızdaki sorun doktorunuz tarafından ayrıntılı olarak ele alınarak sizin için en uygun tedavi seçenekleri belirlenecektir.

Çarpık bacak nedir? Nasıl tedavi edilir?

Çarpık bacak genellikle bacaklarda yağ birikimlerinin orantısız dağılımı sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Çocukluk döneminde hafif düzeyde D vitamini eksikliği yaşayanlarda da kemik eğriliğine bağlı çarpık bacak ortaya çıkabilir.


Çarpık bacak, belirlenen bölgelere yağ transferi yapılarak tedavi edilir. Kemikteki eğriliğe müdahale edilmez. Bacaklardaki fazla yağ birikimleri ise alınır. Fazla yağlar liposuction yöntemi ile alınıp ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilir.

Genellikle yağ transferi ile yapılan tedavi ömür boyu kalıcıdır. Vücutta transfer için yeterli yağ dokusu bulunmayan bireylerde ise 5 yıl kadar kalıcılığı olan, hiyalüronik asit içeren sentetik dolgular kullanılır.

Diz Estetiği

Diz bacak güzelliğinin en kilit bölümlerinden biridir. Dizde şekil bozukluğu olması durumunda tüm bacakta göze hoş gelmeyen bir görünüm ortaya çıkar. Diz bölgesinde bacak estetiğini bozan şekil bozuklukları yağ birikimlerinden kaynaklanabilir.

Dizin herhangi bir yerine aşırı yağ toplanmışsa bunlar liposuction yöntemi ile alınabilir. Bazen de sık sık kilo alıp vermeler yüzünden dizdeki deride sarkma ve kırışıklıklar olabilir, dizin yan taraflarında çıkıntılar ortaya çıkabilir. Bu da bacak güzelliğinin zarar görmesi demektir. Bu çıkıntılar cerrahi olarak çıkarılarak tedavi edilir. Sarkma varsa fazla deri de cerrahi olarak kesilip çıkartılır.

Çöp Bacak Estetiği

Bacakların aşırı derecede ince olması durumuna çöp bacak denir. Çöp bacak ameliyatı bacakların protez kullanarak dolgunlaştırılmasını içerir. Protezin boyutları kişinin ihtiyacına göre belirlenir. Protez alt bacağa, dizle ayak bileği arasına yerleştirilir.

Uyluk Germe Ameliyatı

Uyluk derisinde, hızlı ve aşırı kilo kaybı sonucunda sarkmalar meydana gelebilir. Bu sarkmalar genellikle uyluk iç tarafında ortaya çıkar. Bazen uyluğun tamamı da sarkmış olabilir. Bu sarkmaları tedavi etmek için uyluk germe estetiği uygulanır.


Fazla ve sarkmış deri kesilip çıkarılır, fazla yağ dokusu varsa bunlar da alınır. Kesi yerleri yan yana getirilip dikilir. Uzun süren bir ameliyattır ve genel anestezi altında yapılır.

Estetik ameliyatta en çok tercih edilen Hollywood yanağı nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.