29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ziyaret edilebilecek tarihi yerler

29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyet’in 95. Yıl dönümü bu yıl resmi tatil olarak iş günü olan Pazartesi gününe gelmesi sebebiyle birçok seyahat sever için büyük bir fırsat.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ziyaret edilebilecek tarihi yerler
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ziyaret edilebilecek tarihi yerler

Ülkemiz için büyük anlam ve önem teşkil eden günde tarihi yerleri gezerek bayram coşkusunu daha yakından hissedebilirsiniz.

Online seyahat markası biletall.com ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ziyaret edebileceğiniz tarih kokan yerleri derledi.


Anıtkabir / Ankara

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, özel günlerde ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Anıtkabir’in sadece anıt mezar olarak görülmemesi gerekir, içerisindeki müzeler, sesli ve görsel bir şekilde anlatılan savaşlar, istiklal madalyalarının sergilendiği odalar ile ziyaretçilere Türkiye’nin kuruluş mücadelesi en iyi şekilde anlatılmaktadır.

Atatürk Evi Müzesi / Selanik

Atatürk’ün evini ziyaret ederek ulu önderin doğduğu, çocuk ve gençliğinin büyük bir kısmını geçirdiği, arkadaşları ile birlikte ülkenin geleceğini tartıştığı bu tarihi ev her sene binlerce turist ağırlıyor. Bodrumu ile birlikte 3 katlı olan bu evde doğduğu oda, yattığı yatak, öğrencilik yıllarına ait karneler ve kalemi, mendili, ayakkabısı gibi özel eşyaları sergileniyor.


Eski Meclis Binası / Ankara

Ankara Ulus Meydanı’ndaki 1. TBMM binası Cumhuriyet Bayramı için belki de en uygun gezi noktalarından biridir. Günümüze kadar yapılan restorasyonlarla görünümünü koruyan meclis binası Kurtuluş Savaşı Müzesi adıyla 1961’de halkın ziyaretine açılmıştır. Cumhuriyetin ilk yönetim merkezinin içinde Riyaset Divanı (Bakanlar Kurulu Odası), Encümen Odası (Komisyon Odası), Meclis Toplantı Salonu ve Reis Odası (Meclis Başkanı Odası) gibi tarihi odalar sergilenmektedir.

Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi / Kütahya

Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, savaşın izlerini taşıyan bölgede savaşın anısını yaşatmak için yapılmıştır ve 30 Ağustos 1997’de ziyarete açılmıştır. İki katlı müzede Kurtuluş Savaşına ait çeşitli silahlar, kılıçlar, belgeler, fotoğraflar, araç ve gereçler sergilenmektedir. Kütahya merkezden 80 km uzaklıkta olan müzeye müzekart ile ücretsiz girebilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı / İstanbul

1924 yılına kadar Osmanlı yönetim merkezi olarak kullanılan saray, 1927-1949 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı olarak hizmet vermiştir. Türk milleti için bir başka önemi de Atatürk’ün burayı ikametgah olarak kullanması, hastalığını burada geçirmesi ve hayata burada gözlerini yummasından dolayıdır.


Bu görkemli müze-saray, devletin yönetim işlerinin yapıldığı Mâbeyn-i Hümâyûn (Selâmlık), bayramlaşma ve devlet törenlerinin yapıldığı Muâyede Salonu (Tören Salonu) ve padişah ile ailesinin yaşadığı Harem-i Hümâyûn adlarını taşıyan üç bölümden oluşur.

Eceabat Çanakkale’yi yakından tanıyın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.