Kilit askı tekniği nedir? Ameliyatsız boyun ve yüz germe yöntemi

Örümcek ağı olarak da bilinen ameliyatsız boyun ve yüz germe yöntemi olan kilit askı tekniği nedir? Nasıl yapılır? Yaşın ilerlemesiyle birlikte yüze şeklini veren dokular, yer çekimine yenik düşmeye başlar ve yaşlanmaya dair ilk belirtiler yüzde görülür… 

kilit askı

Kilit askı tekniği nedir? Ameliyatsız boyun ve yüz germe yöntemi

Yaşlanma sürecinde; zayıflayan bağ dokusunun askılama gücündeki azalma, cilt altı yağ yastıklarının yer değiştirmesi, yüz kaslarının gevşemesi ve kollajen-elastik liflerdeki kayıplara bağlı olarak yüzde sarkmalar ve kırışıklıklar ortaya çıkar.


Yaşa bağlı olarak yüzde oluşan deformasyonlar için yüz germe uygulamaları, cerrahi operasyona alternatif olarak geliştirildi.

Fransa’da biyomekanik çalışmaları ile geliştirilen “Kilit Askı Tekniği“; kopma riski olmayan, “dinamik askı” özelliğine sahip, yüksek teknoloji ile üretilen sağlam iplerle uygulanır.

Esnek, kopmayan ve erimeyen özel iplerle uygulanan Kilit Askı Tekniği; ameliyatsız yüz germede yüz ve boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklıklarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Örümcek Ağı olarak bilinen yöntem ile Kilit Askı Tekniği arasında bilinenin aksine farklılıklar vardır. Örümcek ağı olarak bilinen yöntemde ipler, kendi güçleriyle askılama işlemi yapmak yerine doku esnekliğini sağlayan lifleri uyararak cilt kalitesini artıran kollajen üretimi sağlar. Kullanılan ipler serbest bırakıldığı için kaldırma ve germe etkisi düşüktür. 40’lı yaşlardaki hafif sarkmaları giderebilir.

Klasik iplerle yüz germe uygulamalarının etkisi 1-1,5 yıl arasında değişmekte olup geçici etki sağlar.

Klasik iplerle yüz germe teknikleri, standart uygulamaları kapsar yani herkese yapılan uygulama hemen hemen aynıdır. Sert ve esnemeyen iplerle uygulanır, mimikler esnasında yüzde kasılmalara ve iplerin kopmasına bağlı asimetrilere yol açabilir.

Kilit Askı Tekniğinde kullanılan ipler, silikon yapısıyla doku esnekliğini sağlayan lifleri uyararak sıkılaşma sağlamanın yanı sıra dinamik askılama gücüyle yüzün 5-15 yaş gençleşmesini sağlar.


Kilit Askı tekniği etkisini 6 yıl sürüyor!

Kullanılan ipler saçlı deriye kilitlendiği için kaldırma ve germe etkisi oldukça belirgin ve kalıcıdır. Seçilmiş vakalarda 80 yaşına kadar başarılı sonuçlar elde edilir. Kontrollü esneklik ve üstün tutunma özelliğine sahip askı ipler “uzun süre askılama” özelliğiyle, etkisini 5-6 yıl sürdürür.

• Kilit Askı Tekniği, gereksinimlere yani sarkma ve kırışıklığın şiddetine ve görüldüğü bölgelere göre “kişiye özel tasarım” ile uygulanır.

• Esnek iplerle uygulandığı için kişinin mimik hareketlerine uyumludur, asimetriye ve yüzde ifade bozukluğuna yol açmaz.

• Mimik hareketlerine uyumlu oluyor ve yüzde ifade bozukluğuna yol açmıyor.

• Yüz ovalini belirginleştirir, kaşları kaldırır, çene hattındaki ve boyundaki sarkmaları toparlar.

• Bu sebeple yüz germe ameliyatlarında elde edilen sonuçlara yakın sonuçlar alınmasını sağlar.


• Lokal anestezi altında yapılan Kilit Askı uygulaması yaklaşık 1 saat sürer, saçlı derinin altından yapılır ve dikiş gerektirmez. Yapılan işlemden sonra kısa süre içinde kişi sosyal yaşamına geri dönebilir.

Ortopedi’de yeni teknolojiler ile ameliyatsız tedaviler mümkün


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.