Nem aşısı nedir? Cilt kırışıklıklarını önleyen uygulama!

Cildiniz kış mevsiminin sert etkilerini nasıl atlatacak? Cilt kırışıklıklarını önleyen nem aşısı nedir?

Nem aşısı nedir? Cilt kırışıklıklarını önleyen uygulama!
Nem aşısı nedir? Cilt kırışıklıklarını önleyen uygulama!

Cildiniz her zamankinden daha mı çok kuruyor? Sebebi mevsim değişikliği olabilir. Mevsim değişimleri çoğu zaman, cilt kuruluğuna ve cildin nem kaybına sebep olur.

Bu dönemde kurumaya başlayan cilt, kışın sert etkileriyle de nemini iyice kaybederek kendini daha mat bir görünüme bırakır. Peki size, nem aşısı yaptırarak bu durumu önleyebileceğinizi söylesek?


İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Senem Özge Turaçlı Karagüven açıkladı.

Nem Oranı Azaldıkça Kırışıklıklar Oluşmaya Başlar

Mevsim değişimleri çoğu zaman, cilt kuruluğuna ve cildin nem kaybına sebep olur. Soğuk hava nedeniyle cildimizde oluşacak; kuru, mat ve solgun görünümü nem aşısı ile önlemek mümkün. 30’lu yaşlarla birlikte cildin, hyalüronik asit üretimi giderek yavaşlar.

Çevresel faktörlerin de eklenmesiyle ciltte hyalüronik asit seviyesi gittikçe azalır ve bunun sonucunda cilt yaşlanır. Nem oranı azalan cildin zamanla hacim kaybı artar ve kırışıklıklar oluşmaya başlar.

Cildiniz Canlanıp Işıldasın!

Nem aşısı: Cilde enjeksiyon yoluyla verilen hyalüronik asit, su tutma özelliği nedeniyle cilde; nem, parlaklık, esneklik ve canlılık kazandırır. Etkisi hemen ortaya çıkmaya başlar. Cilt yapısına göre değişiklik göstermekle beraber, ortalama 1 yıl boyunca etkisini devam ettirir.

Nem aşısı, enjeksiyon işleminin gerçekleştirileceği bölgeye yapılan lokal anestezi sonrasında, çok ince iğneler ile uygulanır. İşlem, 15-20 dakika gibi bir sürede gerçekleştirilir.


Uygulama sıklıkla; yüz, boyun, dekolte ve el sırtları gibi dış etkenlere en çok maruz kalan bölgelere yapılır. Enjeksiyon yerlerinde minimal morluklar oluşabilir. Bunlar da 2-3 gün içinde yok olur.

erkek cilt bakımı kuru ciltler

Nem aşısı nedir ve içeriğinde ne bulunur?

Cildin kaybetmiş olduğu nemin yerine konulmasında etkili olan Nem Aşısı, içerisinde suyu tutucu özelliği olan hyaluronik asit ve yağ asitleri içeren özel formülü ile cildi yumuşatır, gerginliği azaltır ve ipeksi bir canlılık katar. Cildin su desteğini sağlayacak saf hyalüronik asit içeren nem aşısı ile tek seansta 9 aya varan nemlenme etkisi elde edilebilir.

Nem aşısının faydaları nelerdir?

Nem kaybı yüzünden esnekliğini yitiren cilt kuruyarak matlaşır, çatlak ve kırışıklık oluşumuna sebebiyet vererek başa çıkılması gereken bir sorun haline dönüşür. Nem aşısı uygulayarak cildin tekrar eski canlılığına ve doğal rengine kavuşması sağlanır.. Nem aşısı özel formülü sayesinde, cildin nem kaybını önlemek adına gerekli olan sistemi onarır. Böylece ipeksi bir görünüm ve nemli bir cilde sahip olunur.

Nem aşısı nasıl uygulanır?

İşlemin gerçekleştirileceği bölgeye uygulanan lokal anestezi sonrasında cilt dokusuna çok ince iğneler yardımıyla küçük aralıklarla hyaluronik asit enjekte edilir. Bu işlem yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir. Uygulama sonrasında hafif kızarıklar ve minik kabarıklıklar oluşabilir ama kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Hasta işlemden sonra normal hayatına dönebilmektedir.

Nem aşısının etkisi ne kadar sürer?

Kişi, cildinin nemlendiğini, ışıldadığını ve canlandığını uygulamadan hemen sonra fark edebilir. Cilt yapısına göre değişkenlik gösterse de, ortalama 9 ay ila 1 yıl kadar etkisi sürer. Bu sürenin sonunda nem aşısı uygulaması tekrarlanmalıdır. Tek seans olan bu yöntem sayesinde cildin nem ihtiyacı sağlanır.

Nem aşısından sonuç olarak neler bekleyebiliriz?

Tek seansta yapılan bu aşı ile yüzeydeki kırışıklıklarda ciddi oranda azalma, cilt nem dengesi ve canlılığında artış, ciltteki kuruluğun ve sarkmaların giderilmesi veya nemin ve esnekliğin artması sağlanabilmektedir.

Nerelerde uygulanır?


Bu işlem boyun, yüz, ağız çevresi, alın, iki kaşın arası, göz çevresi, el üzeri ve dekolte bölgesi üzerinde uygulanabilir.

En sık görülen 9 cilt sorunu ve cilt bakım uygulamaları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.