Cilt güzelliği için pirinç unu ve pirinç suyu mucizesi

Pirinç unu ve suyu son zamanlarda cilt bakımının vazgeçilmezleri arasına girdi. 

Cilt güzelliği için pirinç unu ve pirinç suyu mucizesi

Uzak Doğu kadınlarının ciltlerinin ne kadar aydınlık ve pürüzsüz olduğunu biliyoruz. Ciltlerindeki bu sırrın pirinç mucizesinde saklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Pirincin hem un formdaki hali birçok doğal maske yapımında kullanılarak peeling etkisi yaratıyor hem de pirinç suyu dediğimiz sıvı hali tonik olarak kullanıldığında kısa sürede gözle görülür farklar yaratıyor.


Pirinç Suyu ile tonik elde etmek için:

1 su bardağı suyun içine 1 avuç pirinci atıp 15-20 dakika beklemeye bırakın. Yeterli sürede bekledikten sonra suyu süzün ve bu suyu tonik olarak bir pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın. Haftada 1-2 defa bu yönetmi uygulamanızda herhangi bir zarar görmeyeceksiniz. Pirin. suyu toniği yüzünüzü yumuşatırken renk eşitsizliklerini gidermekte ve yüzünüzü beyazlatmada cok faydalı olacaktır.

pirinç unu pirinç suyu maskesi

Pirinç unu maskeleri:

Tamamen evde bulunan birkaç malzeme ile doğal içerikli, çeşitli pirinç unu maskeleri hazırlamanız mümkün. 3-4 kaşık pirinç ununa göz kararı bir miktar süt ekleyerek doğal ve çok güçlü bir peeling elde edebilirsiniz. Süt miktarını, maskenizin kıvamına göre kendiniz ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. İlk basta çok fazla süt koymanız çok sıvı bir karısım elde etmenize sebep olacaktır. Maskemizin kıvamı bebek maması formunda olmalıdır.

Bu karışıma (eğer alerjik bir reaksiyona sebep olmayacağından eminseniz) isteğe göre bal ekleyebilirsiniz.

Son olarak pirinç unu maskemize domatesi de ekleyebileceğimizden bahsetmekte fayda var. Domates asidik yapıda bir besin olmasından ötürü cildinizin üst tabaksındaki ölü deriyi biraz soymaya fayda sağlayacak ve koyu renkli noktaların renginin açılmasına yardımcı olacaktır.


Ancak eger cildiniz çok hassas ise asidik yapıda olan domates cildinizde beklenmedik bir sonuca yol açabilir. Tavsiyemiz, öncelikle domates rendelemiş olduğunuz bir miktar pirinç unu maskesini bileğinizin iç kısmında deneyip herhangi bir zarar verip vermediğinden emin olmanızdır.

Güzellik merkezleri: Kaş kontürü yaparken taksirle yaralama!


İlayda Usman
Kitlelere ulaşmanın ve tanımadığınız insanların hayatlarına dokunmanın binbir türlü yolu olduğuna inandım hep. Bir öğretmen gelecek nesillerin mimarıdır, bir siyasetçi toplumun ulaşılamayan yerlerin dokunabilir, bir doktor veya bir avukat hayat değiştirebilir. Ben yazmayı seçtim. Yazmaktan keyif aldığım şeyler, anlatmak istediklerim bitmek bilmezdi.