CHP’de istifa depremi: Aday gösterilmeyenler partiden ayrılıyor!

CHP Bandırma İlçe yönetimi, Bursa Karacabey İlçe yönetimi, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu partisinden istifa etti.

CHP istifa depremi: Aday gösterilmeyenler partiden ayrılıyor!

CHP Bursa Karacebey ilçe yönetimi istifa etti

CHP Bursa Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti.

İlçe Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Çiftçi, CHP Karacabey İlçe Başkanlığı görevinden yönetim kurulu üyesi arkadaşları, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte istifa ettiklerini bildirdi.


Ayfer Şahin Çiftçi, Belediye Meclis üyeliği ve ittifak sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etme kararı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti;

“Karacabey’de seçim kaybetmek isteyen bazı kişilere karşı istifa ederek bu tavrı gösterme kararı aldık. Bugüne kadar yanımızda olan tüm parti örgütüme, emekçilerimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde daha rahat ve verimli bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla partimizin önünü açmış olduk. Partimizin zarar görmemesi açısından detaylı açıklamayı 31 Mart sonrasında yapacağız. Hiç kimseye bir kırgınlığımız yoktur. Partimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP Balıkesir Bandırma ilçe yönetimi istifa etti

Yeni görevlendirilecek yönetim kuruluna başarılar dilenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, “İlçe yönetimi olarak yerel seçimler sürecinde milletvekilimiz Fikret Şahin’in meclis üyeleri belirleme ve seçim çalışmalarında Belediye Başkan Adayımız Tolga Tosun’a yaptığı baskılar neticesinde gelinen noktada sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığı için 11 ilçe yönetim kurulu üyemiz görevlerinden istifa etmesi sonucu yönetim kurulu düşmüştür. Başkan Adayımız Tolga Tosun’a ve yeni görevlendirilecek yönetim kuruluna başarılar diliyoruz” denildi.

CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka partisinden istifa etti

Tekrar CHP’den aday gösterilmeyen ve bir süredir partisiyle sorunlar yaşayan Edremit’in CHP’li Belediye Başkanı Kamil Saka Edremit Adliyesine giderek burada İlçe Seçim Kuruluna CHP’den istifa ettiğine ilişkin dilekçesini verdi.

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka partisinden istifa etti

İstifa sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Kamil Saka şöyle konuştu:

“1972 yılında üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden şu an itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Önümüzdeki siyasal yaşamımızı bir başka partide devam ettireceğimizden dolayı Cumhuriyet Halk Partisinden ayrıldım. Şunu söyleyeyim. Her şeyin ötesinde bugün CHP’yi yönetenlerin hemen hemen hiç birinin CHP’nin kapısından bile geçmedikleri dönemlerden beri ben Cumhuriyet Halk Partisinin üyesiyim.

12 Eylül sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe gençlik kolu başkanı olduğum için oldukça uzun bir süre gözetim altında kaldım. 12 Eylül’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi çıkmadan SODEP’in arkasından Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin kurucu üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinde değişik görevlerde bulundum.

Uzun yıllardan beri de Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’deki en uzun süreli belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Edremit’te beş yıl önce yapılan ön seçimlerde adaylar arasında en fazla oyu alarak belediye başkanı adayı oldum.

Oldukça başarılı bir belediye sürecimizden sonra nedenini bilmediğimiz bazı şeylerden dolayı aday yapılmadım. Bir tek şey öğrenmek istedim. Neden? Neden aday yapılmadığımızın söylenmesini istedim. Bunu bile söylemeye tenezzül etmediler. Adeta kullanıp atılmış bir mendil parçası gibi telefonlarıma bile cevap vermediler. Demek ki istenmediğim bir parti.”

CHP’den istifa eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın önümüzdeki hafta içinde DSP’ye üye olarak DSP’nin Edremit Belediye başkan adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar CHP’den istifa etti

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da CHP’den istifa etti. Hazinedar, istifa dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosuna sundu.


murat hazinedar chp istifa beşiktaş

Dilekçede, “Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı, başta parti genel başkanının bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum” ifadelerini kullanan Hazinedar; CHP içindeki sorunlu siyaset anlayışına karşı yılmaz şekilde yıllarca mücadele ettiğini, 2013’te davet üzerine CHP’ye üye olduğunu belirtti.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı sırasında da siyasetin merkezine halkı ve halkın değerlerini koyduğunu belirten Hazinedar, şunları kaydetti:

“Ancak tüm bunlara rağmen aynı hastalıklar Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmektedir. Kurucu felsefenin simgesi 6 okundan birisi olan devrimcilik ilkesi değişimcilik şeklinde dahi bulunmamaktadır. Her türlü parti içi siyasi eleştiriyi bir kenara bırakarak mücadele yapılabileceğini değerlendirsek dahi, insani tarafını yitiren bu yapıda bulunmak, her türlü izahtan vareste durumdadır.”

Hazinedar, geçen hafta eski Ordu Milletvekili Mazhar Haznedar’ın cenaze duyurusunun yapılmadığını, duyuruyu yapmayan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkan Vekilinin tüm vicdani ve insani duygularını yitirmiş olduğunu öne sürdü.

Hazinedar, istifasına ilişkin şunları kaydetti:

“Bu insanlarla ve anlayışla yıllardır mücadele ediyorken, hep sözlerine güvendiğim Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu anlayışın egemen olmasına dair siyaseti, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa zaruretini ortaya çıkarmıştır. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi olarak veremediğiniz cevaplar ile kararan ve yarın bir gün susturamayacağınız vicdanınıza karşı kalkamayacağınız hesaplarınızla ve dahi milletin değerlerini ayaklar altına almış olmanın vebali ile sizleri baş başa bırakıyor, yukarıda arz ettiğim nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliği’nden istifa ediyorum.”

DAHA ÖNCEKİ İSTİFALAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon CHP’den istifa etti

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon partisinden istifa ettiği ve DP’den büyükşehir belediye başkan adayı olduğu konusunda sorulan sorulara “Hayırlı olsun” diyerek cevap verdi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu partisinden istifa etti

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu partisinden istifa etti muharrem ince

Kesimoğlu: İnce’nin yanındayım, diye aday gösterilmedim

Kırklareli’de, yerel seçim için belediye başkanlığına aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Muharrem İnce’nin yanında olduğum için aday gösterilmedim. Tecrübe; yapılan hataların toplamı, yenen kazıkların bileşkesidir” dedi.

İsyanının CHP yönetimine olduğunu aktaran Başkan Kesimoğlu, şunları söyledi: “Birilerinin ‘Kral çıplak’ demesi lazımdı. Ben de dedim. CHP’de ‘bölen’ yaftası asmak istiyor, kimi arkadaşlarımız. Bunu da asla kabul etmem mümkün değil. Ben ‘bölen’, hayatımın hiçbir döneminde olmadım. Her zaman parti içinde doğruları söyledim. Benim koltuk sevdam olsaydı, başkaları gibi kaçak dövüşebilirdim.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aday gösterilmeyince CHP’den istifa etmişti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aday gösterilmeyince CHP'den istifa etmişti

Ali Acar, istifa dilekçesinde, “Ben ve ekibim, 2014 yılından bu yana Büyükşehir Yasası’nı bahane ederek Marmaris ve diğer turizm merkezlerini görmemezlikten gelen, her türlü baskıyı uygulayan, bezdirme yöntemini seçen ve nihayetinde bu amacına ulaşan il örgütü ve büyükşehir belediye yönetiminin parti yöneticilerimizi ikna etmiş olduğunu anlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“Ön seçim taleplerimiz dikkate alınmadı”

İstifa dilekçesini CHP Muğla İl Başkanlığı ve Genel Merkez’e gönderdiğini belirten Acar, ön seçim talepleri ve çalışmalarının dikkate alınmadığını söylemişti.

Ali Acar, “Bu süreçte bize düşen ‘istenmeyen adam’ payesi olmuştur. İstenmediğimiz yerde durmayacağız ve yalnızca Marmaris’in değil, Muğla’nın ‘tek adama’ teslim edilişine seyirci kalmayacağız. Ülke genelinde ‘tek adama’ karşı çıkan parti yönetimimizin, Muğla’da ‘tek adama’ onay vermesi bizi derinden üzmüş ve bu anlayışla yolun sonuna gelinmiştir. Yıllardır emek harcadığım partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.


CHP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Marmaris’te belediye başkanlığına 3 dönemdir bu görevi yürüten Acar’ın yerine Mehmet Oktay’ı aday göstermişti.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan Kılıçdaroğlu ile ilgili şok iddia!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.