Yeşille kandır, yeşili kes ve yeşili cebine doldur!

Kitleleri aldatmaya yarayan, rant için talan edilen ve her yolu mübah gören birilerinin ceplerine doldurmaya çalıştığı yeşiller…

Yeşille kandır, yeşili kes ve yeşili cebine doldur
Yeşille kandır, yeşili kes ve yeşili cebine doldur

Dünya yeşilliklerle dolu. Ülkemiz yeşillik bakımından bir hayli zengin. Tabii yeşilin de çeşitleri var. Nitelik ve nicelik bakımından birçok farklı yeşillik söz konusu.

Yeşillik denildiğinde masum vatandaşın aklına gelen ilk iki şey: Ormanlık alan ve salata çeşitleri. Keşke her yeşil bu kadar iyi niyetli olsa. Maalesef öyle değil. Art niyetli yeşiller de var ve oldukça kirliler.


Ülkemizde de örnekleri olan siyasal İslam konusunu ele alalım mesela. Ele almaya başlamadan önce bazı görüşler ne kadar çarpık olsa da, her görüşün içinde namuslu kalmayı başarabilmiş ve ilkelerinden taviz vermeyen insanların bulunduğunu not düşelim.

Laik düzenle işleyecek şekilde kurulmuş bir ülkedeyiz. O halde siyaset ve din nasıl bir arada olabilir? Amaç inançlı kişileri etki altına alıp yönetmekse oluveriyor işte. Din, menfaatler doğrultusunda çeşitli biçimlere sokuluyor ve ortaya bir istismar mekanizması çıkarılıyor.

Elbette bu olayın yeşille ne ilgisi var diye soracaksınız. Cevap bu zihniyetin sembol renginin yeşil olmasında saklı.


Gelelim bu yeşillikteki arkadaşların yaptıklarına

Dinin açıklarından ve kusurlu taraflarından yararlanmak. Yasanın izin vermediğine sünnet demek, yasanın izin verdiğine şeriata aykırı demek gibi…

Dinin iyiliğe yönelten ve anlaşılır taraflarını asla kullanmamak. Kandırma, çalma, kimsenin namusuna göz dikme, iftira etme gibi emirleri hiçe sayma.

Anti Amerikancı takılıp minimum 6 sıfırlı hanelerden oluşan Amerikan doları hesaplarına sahip olmak. Minimum 6 sıfırlı haneler yolun başındakiler için geçerli. Öyle ki sayıları az olsa da, aralarında 9 sıfırlı hanelere ulaşanların da bulunduğu rivayet edilmekte.

Başka neler mi var? Fesat karıştırılan ihaleler, hortumlanan şirketler ve tabii ki talan edilip ırzına geçilen güzelim doğa! Dolar yeşili severler, yemyeşil doğanın acımasız biçimde katledilişine göz yummakta, hatta göz yummanın da ötesinde bu katliam için ferman çıkarmakta.


O vakit bize de bu yeşil sever arkadaşların felsefesini “Yeşille kandır, yeşili kes ve yeşili cebine doldur” diye tanımlamaktan başka bir çare kalmamış oluyor.

Kim bunlar ve niye bu kadar çoklar?


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.