Zubizu en çok yapılan alışveriş harcamaları araştırması

Zubizu, 3 milyon üyesinin harcama alışkanlıkları için yaptığı araştırma sonuçlarını paylaştı. Perakende alışverişlerinde kadınlar erkekleri solladı. 

ZUBİZU en çok yapılan alışveriş harcamaları araştırması
Zubizu en çok yapılan alışveriş harcamaları araştırması

Perakende alışverişlerinde kadınlar erkekleri solladı!

Perakende harcamalarının Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Yılbaşı gibi özel günlerde arttığı görülüyor. Tüm yılın en fazla harcama yapılan günü ise Sevgililer Günü. Perakende harcamalarının yüzde 58’I hafta sonu, yüzde 42’si hafta içi yapılmakta. Kadınlar hafta içi alışveriş fırsatını da erkeklerden daha fazla değerlendiriyor. Perakende işlemlerinin yüzde 56’sı 14.00 – 18.00 saatleri arasında yapılıyor. Kadınlar en çok ayakkabı erkekler en çok elektronik alışverişi yaptı.

Akaryakıt harcamaları

Zubizu üyeleri anlaşmalı Shell istasyonlarından 1,2 milyar TL’ye yakın akaryakıt harcaması yaptı. Dünyanın etrafını 35 bin kez dolaşmaya yetecek kadar akaryakıt alındı. Türkiye genelinde binden fazla Shell istasyonundan akaryakıt alan üyelerin en çok işlem yaptığı illerin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Hatay ve Adana geliyor.


Doğumgününe özel yüzde 25 indirim ayrıcalığı üyeler tarafından takip ediliyor

Üyelerin en çok ilgisini çeken içeriklerin başında Otomobil, Astroloji, Yeme içme ve Moda Tasarım kategorileri geliyor. Doğumgününe özel verilen indirim ayrıcalığı da en beğenilen ve takip edilen içerikler arasında.

En çok takip edilen süpermarket ve akaryakıt kampanya içeriklerinin yanı sıra kahve ve pet kampanya içerikleri de ilgi çekiyor. Uygulama üzerinden yapılan çekiliş ve ödül kurguları ile sunulan tatil ve konser önerileri yakından takip ediliyor. En çok okunan içerikler arasında Harbiye Açıkhava konserleri ve Yılbaşı Alışveriş Günleri dikkat çekiyor.


Kültür Sanat alışverişi

2018’in en çok okunan kitapları Mustafa Kemal ile Kişisel Gelişim kitapları oldu. “Mustafa Kemal”, “Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı”, “Japonların uzun ve mutlu yaşam sırrı”, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ve “Saklı seçilmişler” en çok satılan kitaplar arasında.Contemporary ve Miro sergileri ise sanatseverlerin en çok takip ettiği sanat etkinlikleri oldu.

1 yılda 17 milyon alışveriş işlemi

Türkiye’nin ilk yaşam tarzı mobil uygulaması Zubizu 3 milyonu aşkın üyesine bir yıl içinde 200 milyon indirim kazandırdı. Üyeler yıl boyunca 17 milyon işlem gerçekleştirdi. Zubizu üyelerine 500’e yakın markada 16 binden fazla satış noktasında kişiye özel indirim ve ayrıcalık sağlıyor.

zubizu online alışveriş
Zubizu en çok yapılan alışveriş harcamaları araştırması

Zubizu stratejik iş ortaklıklarıyla büyümeye devam ediyor

Zubizu perakende alışverişlerinin yanı sıra restoran deneyiminin de vazgeçilmez bir parçası olarak yaptığı iş birlikleriyle günden güne yaygınlaşıyor. Gıda perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA ile iş birliği yaparak müşterilerine 360 derece alışveriş deneyimi yaşatıyor. Akbank ve Vodafone ile yapılan iş birlikleri ile de bu markaların müşterilerine birçok Zubizu restoranında daha fazla ayrıcalık kazanma fırsatı sunuyor.

Doğuş Grubu’nun seçkin restoranları ile Türkiye’nin önde gelen diğer restoran markaları bugün Zubizu’nun önemli iş ortakları arasında


Zubizu üyeleri en fazla Cumartesi günleri dışarda yemek yiyor. En çok Et restoranlarını tercih eden üyeler salatayı tatlıya, çayı kahveye tercih ediyor. Dışarda yemek yemenin en az tercih edildiği Pazartesi günleri ise üyeler günlerini sporda vakit geçirerek değerlendiriyor. Üyelerin yüzde 42’si 19:00 – 22:00 saatleri arasında dışarda yemekte oluyor.

Sahibinden.com için 4,8 milyar dolar’lık rekor teklif!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.