Sağlık Bakanlığı prezervatif dağıtacak: 16 cm’den az olmayacak

Sağlık Bakanlığı, prezervatif dağıtacak: Uzunluğu 16 cm’den az olmayacak, pürüzsüz ve kayganlaştırıcı ile kaplı olacak.

Sağlık Bakanlığı prezervatif dağıtacak: 16 cm'den az olmayacak

Sağlık Bakanlığı 402 bin prezervatif dağıtacak

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunması ve doğum kontrolünün sağlanması amacıyla 402 bin prezervatif dağıtacak. İhale yoluyla alınacak prezervatiflerin üzerinde “T.C. Sağlık Bakanlığınca parasız verilir, satılamaz” uyarısı yer alacak.

Sözcü’nün aktardığına göre, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü doğum kontrolünün sağlanması ve cinsel yollarla bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla 402 bin prezervatif dağıtacak. Prezervatifin alımı için ihale yapılacak.


Alınacak olan prezervatiflerin lateks ya da doğal kauçuktan üretilmiş olması, düz, pürüzsüz olması, yüzeyin kayganlaştırıcı ile kaplı olması isteniyor.

Uzunluğu 16 cm’den az olmaması istenen prezervatiflerin alımı ile ilgili ihale 5 Nisan’da Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. İhale ile satın alınacak olan prezervatiflerin üzerinde “Tek kullanımlıktır”, “Serin ve kuru yerde doğrudan güneş ışığından uzak saklanmalıdır”, “Oda sıcaklığında saklayınız” ve “T.C. Sağlık Bakanlığınca parasız verilir, satılamaz” uyarıları yer alacak.

Türkiye’de ortalama penis boyu

EveryoneWeb adlı internet sitesi, erkeklerin ülkelere göre penis boylarını araştırarak bunları dört kategoride sıralamıştı. En küçükten en büyüğe doğru yapılan sıralama, “Kırmızı”, “Turuncu”, “Sarı” ve “Yeşil” olarak belirtilmişti. Buna göre Türkiye’deki erkeklerin penis boyu, “11,93-13,97 cm” arasındaki “Turuncu” bölgede.


Araştırmada sınıflandırmalar şu aralıklara göre yapıldı:

  • Kırmızı: 9,65-11,68 cm (3.8 – 4.6 inch)
  • Turuncu: 11,93-13,97 cm (4.7 – 5.5 inch)
  • Sarı: 14,22-15,74 cm (5.6 – 6.2 inch)
  • Yeşil: 16,02-18,03 cm (6.3 – 7.1 inch)

penis boyu renk skalası dünya ortalama uzunluk türkiye inch kaç cm

Ülkelere göre erkeklerin penis boylarının sınıflandırıldığı araştırmada, Kongo 18 cm ile en büyük penis boyuna sahip erkeklerin bulunduğu ülke olduğunu ortaya koydu. Sıralamanın en sonunda ise 9,6 cm penis boyu ile Kuzey Koreli erkekler yer aldı.

Türkiye’deki erkeklerin penis boyu ortalaması ise 13,9 cm olarak belirlendi. Araştırmaya göre bu aynı zamanda dünya ortalaması ile aynı.

EveryoneWeb’in araştırmasına göre, Güney Amerika kıtası 16.1 cm ortalama ile en büyük penisli kıta oldu.


Araştırmaya göre, dünyada erkeklerin sadece yüzde 3’ü 20 cm’den büyük penise sahip, ekstra büyüklükte kondom kullanan erkeklerin oranı ise, sadece yüzde 6 olarak belirlendi.

Avrupa penis boyu haritası: Türkiye ortalaması 14.1 cm olarak gösteriliyor.

Avrupa penis boyu haritası: Türkiye ortalama 14.1 cm olarak gösteriliyor.
Avrupa penis boyu haritası: Türkiye ortalama 14.1 cm olarak gösteriliyor. (everyoneweb.com)

Varikosel nedir? Erkekler dikkat!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.