Türkiye’nin en çok aldatan meslekleri hangileri?

Hangi meslekler daha çok aldatır? Araştırmada yer alan mesleklerin içinde politikayı göremeyince yazmadan duramadım. Dikkat! Bu bir cinsel – politik makaledir. Çocuklarınızdan uzak tutunuz. Ya da tutmayınız…

Türkiye nin en çok aldatan meslekleri hangileri?
Türkiye’nin en çok aldatan meslekleri hangileri?

Beraber aldattık biz bu yollarda

Bu aralar nereye baksam politika görüyorum. Hani diyor ya büyük Reis, “Bana her şey seni hatırlatıyor.” Ne okusam politikaya yoruyorum. Geçen gün de bir istatistiği okudum.

Kullanıcılar meslek bilgilerini girmişler. Firma da buradan bir çıkarım yapmış. 70 farklı meslek tercihi arasından en sadakatsiz olanları bulmuş. Buna kadınlarda ilk sırayı, yöneticiler, danışmanlar ve muhasebeciler çekiyor. Erkeklerde ise mühendis, yönetici ve doktorlar. Gelir düzeyi arttıkça ve bir arada çalışılan insan sayısı arttıkça aldatmalar çoğalıyor.


19. yüzyılın ünlü yazarı Oscar Wilde şöyle demiş; “Bu hayatta her şey seksle ilgilidir. Seks hariç. Seks, güçle ilgilidir.”

Güç aldatmak mı demek?

Şimdi bunu Türkiye özeline yormayacağım, zira firmaya haksızlık etmiş olurum ancak bir çıkarım var. İnsanlar daha çok güce ve paraya sahip oldukça aldatma oranları artıyor. Yani insan, birilerine hükmedebildiğini anladıkça ve para kazanıp etrafından saygı görüp onaylanmaya başladıkça yalan söylemeye, aldatmaya daha meyilli oluyor.

Şimdi bu listede politika diye bir meslek yok. Zira istatistikleri alt üst eder mi acaba orasını bilemiyorum. Ama doğal bir çıkarım yapalım mesela. Türkiye’de politikacılardan daha zengin bir yönetici var mı? Olan da zaten politikaya atılıyor. Bir danışman 20-30 kişiyle uğraşsa, bir yönetici en fazla 200 kişiyi yönetse ki Türkiye’de bir şirket için çok iyi bir rakam, başlıyor aldatmaya. Politikacı dediğin milyon insanın derdiyle uğraşıyor. Milyar TL parayla oynuyor. E aldatır kardeşim. Hakkı. Kandırmak, kandırılmak ekmek gibi su gibi bir ihtiyacı sanırım.


Diğer meslekler neler?

İlk 3’leri saydık ama merak edenler için tam listeyi de şöyle yayınlayayım. Kadınlarda öğretmen, bankacı, hemşire, mühendis, güzellik uzmanı, sekreter ve tur rehberi diye gidiyor liste. Öğretmen şaşırttı açıkçası. “Atanamayan aldatır mı?” gibi sorular geliyor aklıma. Erkeklerdeyse sporcu, teknisyen, yazılımcı, tur rehberi, şef diye gidiyor.

Sporcuları Arda Turan’dan biliyoruz bitanesi. Haydi şefleri de Azer ve Sıla’dan biliyoruz desek, yazılımcı nedir? Adam bütün gün bilgisayar başında. Kim bu yazılımcılar? Türkiye’de zaten bir elin parmağı kadar var. Nereden seni buldular da aldatmaya başladılar. Neyse Türkiye’de 405.000 kadar üyesi varmış. Elbet içinde vardır. Tur rehberleri de en çok dikkatimi çekenler. Turizm patlıyor bu sene haydi bakalım hayırlısıyla zirveyi zorlarlar ama bir politikacı kadar olamazlar.

James Haskins imzalı, seksi domates. Bizdeki soğan daha bir yakışıklı ama. Önünde eğilirsin bugün fiyatını görünce...
James Haskins imzalı, seksi domates. Bizdeki soğan daha bir yakışıklı ama. Önünde eğilirsin bugün fiyatını görünce…

Domatesler aldatmaz!

Herkesi aldattığında acaba kimseyi aldatmış olmuyor musun da onun için mi bu listede yoklar. Yoksa firma politikaya bulaşmak istemiyor mu? Şaka bir yana listeye bakın, bir çiftçi görüyor musunuz? Ya da zanaatle uğraşan birini? Soğan papyon takıp davete gidecek paraya gelmiş, adamın aldatmaya mecali mi kalır? Biri barda millete kafa atarken, el işiyle hayatını kazanan birinin kafası mı kalır ki aldatsın?


Domatesler kimseyi aldatmaz. Emekle bir şeyler üretenin de aldatmaya vakti olmaz. Onun için bizde üretici yok. Yapamayan çok. Yapamayan yönetir. Ondan yönetici çok. Yöneten de aldatıyor demek ki aldatan da çok aldatılan da. Aldatmak ata sporu olmuş bizde de atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sonra demişler ki “Hayır geçmedi. Yeniden sayacağız.” İstediğimiz kadar sayalım sonuç değişmeyecek, biz aldatanları, oyları filan saymıyoruz. Yerimizde sayıyoruz. Sevgiler.

Arkadaşlar kanalıma boş geldiniz


Özgür Uysal
12 Yapım şirketinin yöneticisi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomalarına sahip. Cosmopolitan dergisinde Seks ve İlişkiler üzerine yazıyor, Kadıköy Life ve Tourmag dergisilerinde konuk yazar olarak röportajlar yapıyor.