Anket şirketlerinden İstanbul’daki seçim yarışında son durum

Anket şirketleri, İstanbul’daki seçim yarışında son durumu açıkladı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, son seçim anketine göre CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Binali Yıldırım’dan bir tık önde olduğunu belirtirken; Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Yıldırım ve İmamoğlu’nun seçim yarışında başa baş gittiğini söyledi.

Anket şirketlerinden İstanbul daki yarışta son durum

YSK’nın İstanbul seçimini iptal etmesi ve 23 Haziran’da tekrarlanacak olmasının ardından tüm gözler İstanbul’a çevrilirken anket şirketleri de sonuçları açıklamaya devam ediyor.

Habertürk’te yayınlanan ‘Manşet’ programına konuk olan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, son seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’dan bir tık önde olduğunu belirtirken, Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı ise Binali Yıldırım ve İmamoğlu’nun seçim yarışında kafa kafaya gittiğini dile getirdi.


Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı yenilenecek olan İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini iddia etti.

Sarı, “Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır” dedi.

Halk kimi mağdur olarak görüyor?

Murat Sarı, seçimlerin yenilenmesi kararından sonra yurttaşların büyük çoğunluğunun mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun daha çok mağdur edildiği düşüncesinin anketlerde yer aldığını belirtti.


Sarı, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki mağduriyet oranını açıkladı. Anket sonucuna göre İmamoğlu’nun mağduriyet oranının yüzde 60 Binali Yıldırım’ın ise yüzde 40’ı bulduğu ortaya çıktı.

CHP’nin masasındaki 23 Haziran seçim anketleri

Öte yandan CHP Genel Merkezi’ne gelen 23 Haziran seçim anketleri sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu 5 puan önde!

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik henüz bir anket çalışması yaptılmadı. Ancak çeşitli kamuoyu araştırma şirketleri tarafından yapılan anket sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gelmeye başladı.

Parti yönetiminin önüne gelen ilk anket sonuçları İmamoğlu’nun henüz kampanya başlamadan yüksek bir farkla önde olduğunu gösterdi.


CHP Genel Merkezi’ne gelen bir anket sonucuna göre; İmamoğlu’nun 1.7 puan önde olduğu kaydediliyor. Bir başka anket sonucuna göre ise farkın 3.5 puan olduğu kaydedilirken, üçüncü bir anket sonucunda ise İmamoğlu’nun rakibinden 5 puan önde olduğu ifade ediliyor.

KONDA 23 Haziran analizi: AKP seçmeninde çözülme var!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.