Bebekler için doğru battaniyeyi seçmenin püf noktaları

Konu bebekler olunca hemen her konuda seçim yapmak zorlaşır. Seçim yapmakta zorlanılan konulardan birisi de bebek tekstil ürünleridir. Çünkü bu ürünlerin pek çoğu bebeklerin teni ile direkt olarak temas etmektedir.

bebek battaniyesi

Kalitesiz ürünler, onların hassas ciltlerine zarar verebilir ve çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmalarına neden olabilir. Bu nedenle bebekler için yapılan alışverişlerde biraz daha özenli davranılmalıdır. Bahsedilen bu durum bebek battaniyesi seçimi için de geçerlidir. Çünkü battaniyeler, özellikle yeni doğan bebekler için sürekli olarak kullanılan eşyalar arasında yer alır. Peki, bebek battaniyesi modelleri arasından seçim yaparken hangi kriterler göz önünde bulundurulmalıdır?

Bebek battaniyesi satın alırken dikkat edilmesi gereken kriterler

Özellikle bebeklerin doğumuna yakın satın alınan bebek battaniyeleri, farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Battaniye fiyatları üzerinde etkili olan faktörlerin başında ise ürünün %100 koton yani doğal malzemeden üretilmiş olup olmamasıdır. Doğal malzemelerden üretilen bebek battaniyelerinin fiyatları biraz daha yüksektir. Ancak yine de bebekler için battaniye satın alırken göz önünde bulundurulması gereken tek kriter battaniye fiyatları olmamalıdır.

Mevsimi göz önünde bulundurun!

Eğer bebeğiniz kış aylarında dünyaya gelecekse onu daha iyi koruyacak battaniye modelleri arasından seçim yapmanız gerekir. Bu anlamda kalın bir battaniye satın almanızda fayda vardır. Ancak bunu yaparken battaniyenin kumaşının hava aldırır özellikte olmasına özen göstermelisiniz. Aksi halde bebeğinizi soğuk havanın etkisinden korumak isterken terleyerek hasta olmasına neden olabilirsiniz.

Yine bebeğiniz yaz aylarında dünyaya gelecekse ince ve nefes alabilir özellikte olan bir battaniye satın almalısınız. Özellikle penye ve muslin battaniye modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Kumaş türünü önemseyin!

Bebekler için bir tekstil ürünü satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu şüphesiz ürünün kumaş türüdür. Aynı durum bebek battaniyeleri için de geçerlidir. Özellikle %100 pamuk kumaştan üretilen organik battaniyeler, bebekler için en güvenilir olanlar arasında yer alır. Bu nedenle battaniye seçimi yaparken ürün özelliklerini detaylı şekilde incelemelisiniz. Yine polyester içerikli polar ürünler ise kimyasal yapıları sebebiyle bebeğinizde alerjik reaksiyona neden olabilirler. Sonuç olarak bebeğiniz için battaniye alışverişi yaparken hem mevsime hem de ürün özelliklerine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.