Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı sosyal medyayı salladı

Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda müşterilerin saldırıya uğradığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar, sorumluların cezalandırılmasını istedi. İstanbul Emniyeti ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 8 kişinin ifadeleri alındıktan sonra Savcılık emriyle serbest bırakıldığını belirtti.

Tarihi Eminönü Balıkçısı saldırı sosyal medyayı salladı

İstanbul’daki Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda müşterilere saldırıldığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Ekşi Sözlük’te paylaşılan olay, Twitter’da da “#EminönündeVahşet” etiketiyle en çok paylaşım yapılan başlıklardan oldu.

Ekşi Sözlük’te “tarihi eminönü balıkçısında yaşanan vahşet” başlığında açılan bir entry’de bir yazar, arkadaşının yaşadığını iddia ettiği bir saldırıyı yazdı.


NELER YAŞANDI?

Paylaşıma göre, 4 Ağustos’ta Tarihi Eminönü Balıkçısı’na giden müşteriler çalışanların saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan kişi, kadınları rahatsız eden çalışanlara tepki gösterdikleri için önce hakarete sonrasında da saldırıya uğradıklarını belirtti. Paylaşımda saldırı şu ifadelerle anlatıldı:

“20 kişilik esnaf üzerimize yürüdü”

“Birkaç saniye içinde gemi ve turşucuda çalışan yaklaşık 20 kişinin üzerimize doğru koştuğunu gördük. Ne olduğunu anlamadan bize saldırdılar. 3’ümüzü de ayrı köşelere çekerek yumruk ve tekmeler savurdular. O sırada üzerime kesici aletle koşan birini gören küçük abim önündeki saldırganları dağıtarak koşan kişiyi engelledi. Korunmasız kaldığı için yüzüne ve vücuduna fazlaca darbe aldı. Pala olduğunu düşündüğümüz kesici aletle kafasına gelen darbe sonrası kanlar içinde yerde kaldı.”

“Polis 10 dakikalık mesafeden 25 dakikada geldi”

Polise haber verdiklerini aktaran kişi, “10 dakikalık yürüme mesafesindeki sirkeci karakolundan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kişi tarafından saldırıya uğradığımızı ihbar etmemize rağmen sadece 2 kişi gelmişlerdi. Hiçbir müdahalede bulunmadan olayla ilgili sorular sordular. Tutanak tuttuklarını ve karakolda ifade verdikten sonra şikayette bulunabileceğimizi belirttiler” dedi.

“Polis, uzlaşma olmazsa karakolda arbede çıkabilir dedi”

Tedavilerinin ardından şikayetçi olmak için karakola gittiklerini aktaran kişi, olay yerine gelen polislerin tutanak tutmadıklarını öğrendiklerini belirtti:

“Tutanağın tutulmadığını duyan daha rütbeli olduğunu düşündüğümüz polis olay yerine kim gittiyse o uğraşsın diyip kapıyı çarparak odasına girdi. Bizimle hiçbir polis ilgilenmek istemiyordu. İletişimde olduğumuz polis durmadan işletmenin yetkilileriyle görüşüp bize geliyordu. Önce elimize bir kimlik fotoğrafını tutuşturup kişiyi teyit etmemizi istedi. Emin olmadığımızı söyleyince kesin tespit etmemiz için bizi zorladı. Sebep olarak ‘uzlaşma olmazsa arbede çıkabilir(karakolda(!))’ dedi.”

“İstanbul’un en kalabalık noktasındaki mobese kameralarının bozuk olduğu söylendi”

Polislerin kameraların bozuk olduğunu söylediği kaydeden kişi, kendilerine hatalı ve eksik tutanak imzalatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Paylaşımında yaralıların fotoğrafına da yer veren kişi, görüntülere ulaşılması ve sorumluların cezalandırması için destek beklediklerini ifade etti.

Ekşi Sözlük’te olayı anlatan kişi, herkesin merak ettiği şu soruları sordu:

şimdi benim merak ettiğim birkaç konu var.

1- istanbulun en işlek ve turistik yerinde çalışanlar hakaret etme, yaralama ve öldürmeye teşebbüs etme cürretini nerden buluyor?

2- istanbulun en işlek ve turistik yerinde niye hiçbir kolluk kuvveti bulunmuyor?

3- istanbulun en işlek ve turistik yerinde 20den fazla kişinin karıştığı kanlı bıçaklı kavgaya neden 2 polis intikal ediyor?

4- istanbulun en işlek ve turistik yerinde çıkan kanlı bıçaklı kavgaya müdahale neden 25 dakikayı buluyor?


5- olay yerine gelen polisin tuttuğu tutanak nereye kayboluyor?

6- polis pişkin pişkin en merkezi mıntıka kamerasının bozuk olduğunu nasıl söyleyebiliyor?

7- kasten yaralama suçu ve kasten öldürme suçuna teşebbüsün işlendiği vakada neden olay yerine gelen polisler tarafından gözaltı işlemi uygulanmıyor?

8- onlarca kişinin müdahil olduğu olaydaki tüm suçlar niçin polisin elinde kimliği bulunan 19 yaşındaki bir şahsa yıkılmak isteniyor?

9- karakoldaki memurlar neden ilgilenmekten kaçınıyor?

10- türkiye’de suçluların tutuklanması için ölmemiz mi gerekiyor! (ekşisözlük)

Paylaşılan darp fotoğrafları: (+18)

İstanbul Emniyeti’nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Eminönü Mahallesi Rüstempaşa Caddesi’ndeki balıkçıda yaşanan darp konusuyla alakalı sosyal medyada yer alan konunun ilk ihbarının komuta merkezine saat 16.54’te “Çalışanlar ağabeyime sopayla vurdular” şeklinde devam eden bir kavga olarak değil, “darba uğramış bir vatandaş” konusu olarak geldiği belirtildi.

Açıklamada, bölge ekibinin olay yerine saat 16.57’de ulaştığı, insan kalabalığından ve yürüme mesafesinden dolayı ekip memurlarının yaralı şahısla ihbarı aldıkları andan yaklaşık 5-6 dakika sonra mülaki oldukları aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Ekip memurları yaralı şahısla mülaki olduklarında şahsın kafasından yaralandığını görmüş ve telsiz marifetiyle yaralı şahıs olduğunu 112 ekiplerinin acele etmesi konusunda uyarılmasını merkeze bildirmiştir. Yaralı şahsa olayı kimlerin yaptığı sorulduğunda yaralı şahıs, şu an yapanları gösteremeyeceğini, önce hastaneye gitmek istediğini belirtmiştir. Şahsın yanındaki aile bireylerine kimlerin yaptığı sorulmuş, onlar da şimdi söyleyemeyeceklerini, şahısların şu an orada olmadığını, daha sonra şikayetçi olacaklarını belirtmişlerdir. Diğer aile fertleri de kendi araçları ile gideceklerini, hastanedeki işlerinden sonra şikayetçi olacaklarını ifade etmiş, ekip memuru da bu konuda nasıl yol izlemeleri yönünde bilgi verdikten sonra devam eden bir konu olmadığını, şahısların daha sonra şikayetçi olmak istediklerini komuta merkezimize bildirdikten sonra olay yerinden ayrılmıştır.”

Açıklamada, olayla ilgili müracaatın ardından 8 kişinin yakalandığı ve savcılık talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.


Paylaşımın ardından “#EminönündeVahşet” etiketiyle 10 binin üzerinde paylaşım yapıldı ve iddiaları araştırılması istendi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Yargı Reformu Strateji Belgesi: 9 amaç, 63 hedef, 256 faaliyet


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.