2019 yılına damga vuran 50 kişi: Türkiye’den tek isim seçildi

Bloomberg Business Week dergisi, 2019 yılına damga vuran dünyadaki en etkili 50 kişiyi belirledi. Türkiye’den tek isim seçildi.: İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu.

bloomberg business week 2019 yılına damga vuran 50 kişi: Türkiye den tek isim seçildi ekrem imamoğlu
2019 yılına damga vuran 50 kişi: Türkiye’den tek isim seçildi

2019 yılına damga vuran 50 kişi: Türkiye’den Ekrem İmamoğlu seçildi

The Bloomberg 50 listesi, “finanstan modaya, teknolojiden ticarete 2019 yılını tanımlayan” isimlerden oluşuyor.


Listede Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, iklim aktivisti Greta Thunberg ve Barbadoslu ünlü şarkıcı/girişimci Rihanna gibi 2019’a damga vuran isimler yer aldı.

Bloomberg Business Week, “2019’u 2019 yapan” isimlerle ilgili kısa bilgilendirme yazılarına da internet sitesinde yer verdi.

Ekrem İmamoğlu’nun Haziran ayında tekrar edilen belediye başkanlığı seçimlerini yüzde 54 oyla kazandığının hatırlatıldığı yazıda, 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan sürece yer verildi.

ekrem imamoğlu bloomberg top 50

“Erdoğan İstanbul yenilgisini kabul etmedi”

Enflasyon, işsizlik ve değer kaybeden liranın büyük bir zarara yol açtığı ve Erdoğan’ın partisinin mart seçimlerinde başkent Ankara’yı ve diğer büyük şehirleri kaybettiğinin aktarıldığı kısa makalede, buna karşın İmamoğlu’nun 14 bin oyla kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı’nın oy sahtekârlığı diye haykırarak, İstanbul yenilgisini kabul etmediği yazıldı.

Çağan Koç imzalı yazı şöyle devam etti: “Türkiye’nin en yüksek seçim kurulu, yarışın tekrarı yolunda tartışmalı bir karar verdi ve İmamoğlu oy farkını 800 bine çıkardı.”

Tanıtım yazısında, “İmamoğlu iyi iş çıkarırsa, Cumhurbaşkanı’nın (Tayyip Erdoğan) 2023’te bir rakibi olabilir” ifadesi yer aldı.


Makale, belediye başkanlığı koltuğunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyeri için de bir sıçrama tahtası olduğu bilgisiyle sona erdi.

bloomberg business week 2019 the most influential people in the world top 50

Cumhurbaşkanlığı seçim anketi: İmamoğlu, Erdoğan’ı geçti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.