2020 yılına daha bilinçli bir giriş yapmak için yıl sonu değerlendirmesi

Geride bıraktığımız yılı güzelce kapatmak ve 2020 yılına daha bilinçli bir giriş yapmak için kendinize sormanızda fayda olacağını düşündüğüm bazı soruları paylaşıyorum sizlerle. Ne de olsa zaman su gibi akıp geçiyor ve insan değişip dönüşüyor. Sürekli kendini yenileyen bir mekanizmada değişimi analiz etmek, rotayı yeniden çizebilmek için son derece elzem. O yüzden gelin bir değerlendirme yapalım. Neredeyiz, ne durumdayız bir bakalım.  

2020 yılına daha bilinçli bir giriş yapmak için yıl sonu değerlendirmesi
2020 yılına daha bilinçli bir giriş yapmak için yıl sonu değerlendirmesi

2020 yılına daha bilinçli bir giriş yapmak için yıl sonu değerlendirmesi…

Soruları cevaplarken hayatınızı sanki bir film izliyormuş gibi, olayların ya da herhangi bir duygunun içine girmeden uzaktan gözlemlemenizi istiyorum sizden. Ve tabii bir de dürüst olmanızı. Hazırsanız başlıyoruz. 


Doğru dağa mı tırmanıyorsunuz?  

Şüphesiz yıl boyunca uzun bir yol katettiniz. Bu yolda engellerle karşılaştınız. Belki terfi almak, belki evi barkı satıp güneyde bir butik otel açmak için türlü türlü zorluklara göğüs gerdiniz. Peki doğru şey için mi mücadele ediyorsunuz? Varmayı hedeflediğiniz nokta sizi mutlu edecek mi? 

Geçtiğimiz on iki ayı gözden geçirdiğinizde, neler daha fazla önem kazandı sizin için? Neler önemini kaybetti? 

Hayatınıza bugün baktığınızda sizin için en önemli şey kariyeriniz mi? Yoksa sağlığınız ya da aileniz mi? Yeni yıl bir yana dursun, yeni bir sayfa açmanız her gün ve her an mümkünken, siz şu an önceliğinizi ne olarak belirliyorsunuz?  

2019 süresince nasıl değiştiniz? Nasıl bir insanken nasıl bir insan oldunuz? Ya da aynı mısınız?

Bu soruyu cevaplarken dikkatli olun. Çünkü zihniniz bu değerlendirmeyi olumlu ya da olumsuz olarak etiketlemeye hazır. Siz bu kalıpların dışında kalın ve şu an olduğunuz kişiyi ve bu kişinin yaşam düzenini, hedefleriniz ile yan yana koyun ve sadece bakın. Bu karakter, bu yaşam düzeni ile bu hedeflere ulaşabilir mi? Bu değerlendirmenin tek amacı sizin rotanızda gerekli değişiklikleri yapabilmenizi sağlamaktır. Değişiminizi olumlu ya da olumsuz olarak yargılayarak kendinizi iyi ya da kötü hissederseniz, ana fikri kaçırmışsınız demektir.  


Nasıl değiş tokuşlar yaptınız? 

Neleri elde etmek için nelerden vazgeçtiniz? Eğlence ve popülerlik için gece hayatına dalıp sağlığınızdan mı feragat ettiniz? Sevgilinizle fazla vakit geçirip ilişkinizi güçlendirirken, aileniz ile aranızı mı açtınız? Unutmayın ki evrende her şeyin eşit bir karşılığı ve bir bedeli vardır. Önemli olan bu bedellerin farkında olmak ve bilinçli seçimler yapabilmektir.  

Üstlendiğiniz sorumluluklar gerçek mi yoksa hayali mi?  

Bugün itibarıyla üzerinizde ne gibi sorumluluklar var? Kavga eden annesi ile babasının arasını yapmaya çalışanlar, işini yapmayan çalışma arkadaşının görevlerini yüklenenler, çevresindeki herkesi mutlu etmeye çalışanlar.. Gerçekten de sahip olduğunuzu düşündüğünüz sorumlulukların hepsi size mi ait?  

Bu yıl en çok kimlerle vakit geçirdiniz? 

Yakın çevrenizde bulunan ve sıkça vakit geçirdiğiniz kişilerin üzerinizdeki etkisi büyüktür. Etrafında bulunmayı seçtiğiniz kişiler sizi ya aşağı ya da yukarı çeker. Kendi çevrenizi gözden geçirdiğinizde, bu kişilerden öğrenebileceğiniz neler var? Örnek alabileceğiniz ne gibi davranışlar sergiliyorlar? Onlarla birlikteyken sergilediğiniz hal ve hareketlerden memnun musunuz? Birlikte geçirdiğiniz vakit size iyi geliyor mu?  

Bu sorular kendinizi daha iyi anlamanız ve yeni yılda hayatınızı size daha iyi gelecek şekilde yeniden kurgulamanız için bir kılavuz niteliğinde. Düşünün ve sorgulayın. Sizin için şu an en doğru olanı bulabilirsiniz. Ve unutmayın ki istediğiniz her türlü değişikliği yapabilecek kapasitedesiniz. Yeter ki ne istediğinize karar verin.  


Kendinizi ve tüm canlıları daha çok sevdiğiniz, daha iyi anladığınız, daha bilinçli seçimler yaptığınız ve en önemlisi de hayattan çok daha fazla keyif aldığınız harika bir yıl sizlerin olsun. Kendinize iyi davranın.  

2020 yılı burç yorumları: Kariyer, ilişkiler, aşk, para, sağlık