Cem Küçük: Erdoğan karşıtı biri seçilirse yargılanırız

Türkiye yazarı Cem Küçük’ün “Erdoğan karşıtı herhangi biri seçilirse bir kere biz dahil herkes yargılanır” ifadesini yorumlayan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner “Yahu korkutma bizi, zaten yeterince korkağız bir de bu laflardan sonra” dedi. Metiner, İngilizce bilmediğini ve gidecek yerinin olmadığını kaydetti.

Cem Küçük 'Erdoğan karşıtı biri seçilirse yargılanırız' deyince Metiner: Yahu korkutma bizi, zaten yeterince korkağız

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Dinamit programında ‘Yeni kurulacak partiler neyi hedefliyor?’ başlıklı tartışmada Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük “Erdoğan karşıtı herhangi biri seçilirse insanlar ‘abartıyor’ diyor ama bir kere biz dahil herkes yargılanır. Seri bir tutuklama yaparlar” dedi.

Küçük, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner‘i göstererek, “Mehmet Metiner’i tutuklarlarsa AB itiraz mı edecek?” deyince programın moderatörü Latif Şimşek, “Yani Cumhurbaşkanı’nı da mı yargılarlar?” diye sordu.


Bunun üzerine Küçük, “Ona hemen cesaret edemeyebilirler ama çevresinden başlarlar. Melih Gökçek’i bu durumda kim kurtarır?, Metiner’i kim kurtarır?, Şamil Tayyar’ı kim kurtarır? Seni beni kim kurtarır? deyince Metiner, “İlk telef olacak olan biziz yani. Yahu korkutma bizi, zaten yeterince korkağız bir de bu laflardan sonra…” ifadelerini kullandı.

​Küçük, “Ben İngilizce biliyorum. Hadi ben Londra’ya gittim diyelim; iki günde beni iade ederler” ifadelerini kullanınca Metiner, “Ben İngilizce de bilmiyorum. Gidecek yerim de yok” sözlerini sarf etti.


14 Aralık’ta yapılan bu yayın, sosyal medyada bugün gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu diyaloğu takipçileriyle paylaştı.

Meral Akşener: Suriyeliler için geri dönüş süreci acilen başlatılmalı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.