Netflix yetişkin içerikler için PIN kodu uygulamasına geçiyor

Netflix yetişkin içerikler için ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldı. Artık aboneler, 18 yaş ve üzeri yapımları PIN koduyla koruma altına alabilecek.

Netflix yetişkin içerikler için PIN kodu uygulamasına geçiyor ebeveyn kontrolü ayarı
Netflix yetişkin içerikler için PIN kodu uygulamasına geçiyor

Netflix yetişkin içerikler için PIN kodu uygulamasına geçiyor.

Son dönemde +18 içeriklerden dolayı müşterilerinden şikayet alan Netflix, Türkiye’de sundukları ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldı.


Yeni uygulamaya göre aboneler, artık 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları belirledikleri bir PIN koduyla koruma altına alma olanağına sahip olacak.

Netflix Türkiye’nin konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

“Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye’de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık.

Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz. Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek.”

Netflix yetişkin içerikler için ebeveyn kontrolünü açma işlemi nasıl yapılır?

Hesap üzerinde izlenmeleri denetlemek için iki farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan biri “Hesap düzeyi”. Bu ayarda seçili yetişkinlik düzeyinin üzerinde bir içeriğin oynatılması istendiğinde, platfom içeriği açmak için kullanıcıdan 4 haneli bir PIN numarası talep ediyor.

Bu ayarı yaş sınırı yerine belirli dizi ve filmler için de yapabiliyorsunuz. İkinci seçenek “Profil düzeyi”. Bu seçenekte belirli bir profilde izlenebilen dizileri ve filmleri kontrol edebilmek için yetişkinlik düzeyi ayarı yapılabiliyor.


Netflix’in resmi yardım sayfasında bu özellikleri düzenlemeniz için profilinize bağlanacak gerekli kısayollar ise paylaşılmış. Buradaki sayfadan hesabınızın yetişkinlik düzeyini belirleyebilir, çocuğunuzun kendi yaşına uygun olmayan içerikleri görüntülemesini kontrol edebilirsiniz.

Atiye dizisi fragmanı yayınlandı: Beren Saat ve Mehmet Günsür başrolde


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.