Etkili arkadaşlık kurmamızı sağlayacak 10 yöntem

Arkadaşlık kurmamızı sağlayacak 10 etkili yöntem nedir? Gelişen teknoloji ile arkadaşlığın tanımı ve arkadaştan beklenenler oldukça değişti. Sosyal medyanın etkisi ile doğru arkadaş seçmek ise son yüzyılın en önemli sorusu haline geldi.

Etkili arkadaşlık kurmamızı sağlayacak 10 yöntem

Etkili arkadaşlık kurmamızı sağlayacak 10 yöntem

Yeni arkadaşlar edinmek isteyenler için ise en doğru yol yine bu mecralardan yapılmakta olup evinizde, işinizde, sporda veya dinlenme vakitlerinizde internetiniz olduğu her zaman yeni arkadaşlar bulmak için fırsat yaratabilirsiniz. Özellikle içe kapanık ve utangaç insanlarında kendine arkadaş edinmek için en doğru alan yine internet üzerinden olmaktadır.

Yeni arkadaş edinmek günümüz şartlarında ve güvensizliğin üst seviyede olduğu dönemde çok zor olsa da doğru yolları ve doğru adresi tercih ederek sen de arkadaş bulma konusunda başarılı olabilirsin. Yeni arkadaş edinmek isteyenler için çeşitli yollar vardır. Sizler için en önemli 10 yöntemi sıralayacağız.

1- Arkadaşa neden ihtiyacın var?

Manevi dünyada sahip olabileceğin en değerli şeylerden biri arkadaştır. Üstelik her arkadaşın bir gün aile olabilme potansiyeli olduğunu da unutmayın. Arkadaş insanın mutluluk kaynağının başında gelir ve kendini arkadaşsız hisseden kişiler çok yalnız ve mutsuz hisseder. İyi bir arkadaş edinerek yalnızlık hissinize son verebilir, sevinç ve üzüntülerinizi paylaşarak psikolojik anlamda kendinizi rahatlatabilirsiniz.

2- Ne konuşacağını önceden planla

Eğer konuşacak yeni bir konu bulamıyor veya sıradan sohbetlerden sıkıldıysanız okul dönemi veya tatil dönemi ile ilgili eğlenceli sorular sorarak enerjiyi yükseltebilirsiniz.  Günlük konuşmalar yeni arkadaşlığın rutine girmesini sağlar ve kısa bir süre sonra sıkıcı hale gelir. Özellikle siyaset gibi ayrıştırıcı konulara girmek ise yeni arkadaşlıklarda zıtlaşmalara da sebep olacağından huzursuzluk yaratabilir.

İnternette olan arkadaşlık siteleri sizin cevaplarınızı önceden hazırlamanıza kolaylık sağladığı için birebir buluşmalarda sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin Whatsapp veya Facebook’da aslında tam olarak karşılıklı bir sohbet içerisinde değilsinizdir. Görüşmeden önce hobilerinizi veya beğendiğiniz film veya dizileri konuşmayı planlayabilirsiniz.

3- İltifat etmek her zaman işe yarar

Yeni tanıştığınız arkadaşınız ister hemcinsiniz olsun ister ilginizi çeken ve ilişkinizi ileriye götürmek istediğiniz biri olsun iltifat etmeyi asla unutmayın! Ayrıca bilimsel araştırmalara göre karşınızdaki kişiye akıllı veya güzel gibi kelimeler kullanırsanız karşınızdaki kişide sizde benzer düşüncelere kapılır. Yeni tanıştığınız kişiyi direk kendi zevklerinize doğru evirmeyi denemek ise ters teper ve karşı tarafta savunma mekanizmasını ortaya çıkararak negatifliğe iter.

4- Sıcak kanlı olun

Sıcak kanlı insanlar genelde karşısındaki insana daha çok güven verir ve bu da kendine güvendiğinin göstergesidir. Bu tarz insanlar daha rahat sohbet edebilir ve karşı tarafın daha çok ilgisini çekecektir.

5- Doğal davranın

Size ait olmayan sözler ve ifadeler ile karşınızdaki insanı rahatsız eder ve kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Bu yüzden kendiniz gibi olmaya gayret ederek aranızdaki iletişimi arttırabilirsiniz. Önemli hatırlatma her insanın kendine has tavırları bulunur ve bu tavırlar yeni arkadaşınızın sizden çok etkilenmesini sağlayabilir. Arkadaşlık arayışında olanların en sık yaptığı hatalardan birisi budur. Olabildiğince doğal olmalısınız.

6- Ortak yönlerinizin üzerinde durun

Bilimsel araştırmalara göre insanlar kendine benzeyen insanlardan daha çabuk hoşlanmaktadır ve ortak yönlerde bu yakınlığı sağlamanın en kolay yoludur. Ortak konular ile etkili konuşmanız yeni arkadaşınız ile aranızdaki bağı güçlendirecektir.

7- Onu bolca onaylayın

Doğrulamak olarak da çokça kullanılan bu yöntem birçok uzman tarafından da önerilmektedir. Etkilemek ve arkadaş olmak istediğiniz kişinin düşüncelerini veya size anlatılarını onaylayarak kendinizi bir adım öne çıkartır ve sizinle konuşmaktan keyif almasını sağlayabilirsiniz.

8- Sırlarınızı paylaşın

Burada ne kadar ileri gitmek istediğiniz tamamen size kalmıştır. Sizin için önemsiz gibi görünen fakat yeni arkadaşınızın ilgisini çekecek bir konuda sırrınızı paylaşabilirsiniz. Bu konuda yapılan araştırmalara göre kişisel sorunları ile ilgili özel bilgi paylaşımı bireyleri çok daha yakın tutmakta ve bağlarını güçlendirmektedir.

9- Pozitif olun ve ne istediğinizi belirtin

Kişi ne kadar pozitif ise karşısındaki kişiyi de o yönde etkileyebilir ayrıca doğrudan sonuca ulaşmak istiyorsanız da yeni arkadaşınıza açıkça beklentinizi söyleyebilirsiniz. Arkadaşlık kurma sebebinizin amacını söyleyerek kendisini de o yöne doğru yönlendirebilirsiniz.

10- Onu dinleyin ve kendi hakkında konuşmasını sağlayın

Genel görüşe göre kişilerin kendi hakkında konuşması ve karşısındaki kişinin onu dinlemesi çok başarılı bir yöntemdir. Bu sayede yeni arkadaşınızı daha kolay tanıyabilir ve kendisini de mutlu ederek iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Tüm bu ipuçları aklınızın bir köşesinde dururken bunları yaparak nereden arkadaş bulabilirim diye sorduğunuzu duyar gibiyiz? Arkadasitesi.com ile aradığınız yeni arkadaşa ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin en çok kullanılan ve ücretsiz olan arkadaşlık sitesi arkadasitesi.com profilleri tamamen gerçek olup profil onaylamaları profesyonel ekipler tarafından yapılmaktadır. Dilerseniz yüzlerce kadın ve erkek profilleri arasından kendinize en doğru arkadaşı bulabilirsiniz. Kısa sürede ve tamamen ücretsiz üye olarak arkadaş özlemini dindirebilir ve mutluluğa kapınızı açabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.