Fatih Altaylı: Böyle sorumsuzluk, rezillik, ahmaklık, aymazlık görmedim!

Corona pandemisine karşı ‘evde kal’ uyarısını dikkate almayanlara Fatih Altaylı tepki gösterdi: Böyle sorumsuzluk, böyle rezillik, böyle aymazlık görmedim! Sayenizde pek yakında Türkiye İtalya’dan beter olacak bilesiniz!

Fatih Altaylı: Böyle sorumsuzluk, rezillik, ahmaklık, aymazlık görmedim!
Fatih Altaylı: Böyle sorumsuzluk, rezillik, ahmaklık, aymazlık görmedim!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, corona virüsü pandemisine karşı tüm uyarılara rağmen sokağa çıkanlara tepki gösterdi.

“Ben böyle bir salaklık, böyle bir ahmaklık, böyle bir sorumsuzluk, böyle bir rezillik, böyle bir aymazlık görmedim!” diyen Altaylı, “Sayenizde pek yakında Türkiye İtalya’dan beter olacak bilesiniz” ifadelerini kullandı.


Zaruri olmayan iş yerlerinin kapatılmasını talep eden Habertürk yazarı, “En doğrusu kimin sokağa çıkabileceğini, kimin yaptığı işin gerekli ve öncelikli olduğunu tespit etmek ve bunları da belki belirli bir vardiyaya bindirip mümkün olan en az insanın sokağa çıkabileceği şekilde “izin kağıtları” vermek” değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Altaylı’nın “Bu kadar eşekle Allah hepimizi korusun” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

10 gündür konuya hakim herkes, başta Sağlık Bakanı, ne kadar tıp hocası, tıp profesörü, doktor, uzman var ise bas bas bağırıyor “Zorunlu haller dışında sokağa çıkmayın. Sosyal izolasyon çok önemli İtalya’nın bu hale gelmesinin nedeni herkesin sokağa çıkması” diye.

Sonuç?

Sonuç şu, herkes sokakta.

Ben böyle bir salaklık, böyle bir ahmaklık, böyle bir sorumsuzluk, böyle bir rezillik, böyle bir aymazlık görmedim!

Diğer illerdeki durumu bilmiyorum ama İstanbul’dan bir iki örnek vereyim.

– Adam iki üniversite mezunu. Çok üst düzey yönetici. Önceki gün yurt dışından gelmiş ve 14 gün evinde oturması talimatı ile ülkeye sokulmuş. Geldiği ülke Avrupa’da coronadan en fazla etkilenen üç ülkeden biri. Adam dün çıkmış evinden. Yüzlerce kişinin çalıştığı iş yerine gelmiş. Yetmemiş, bir de bir süredir yurt dışında olduğu için rapor almak üzere diğer yöneticilerle toplantı yapıyor.

– Hadi bu tekil bir sorumsuzluk. Dün İstanbul’da yolunuz Boğaz kıyısına düştüyse yandınız. Trafik kilit. Herkes sokakta. Açık buldukları lokantalara, kahvaltı salonlarına, muhallebicilere doluşmuşlar. Tıkış tıkış. Bir yandan instagram’dan sorumlu vatandaşlık çağrısı yapıyor, bir yandan menemen, bal kaymak, börek zıkkımlanıyorlar.


Yuh artık kardeşim.

Yuh artık.

Sayenizde pek yakında Türkiye İtalya’dan beter olacak bilesiniz.

Sizin yüzünüzden hastaneler tıklım tıkış dolacak.

Muhtemelen dün kendini keyif için sokağa atanlar da aralarında olacaklar hastanelerde can çekişenlerin.

Ey siz sorumsuzlar, tanıdığınız, sevdiğiniz pek çok insan ölecek bilesiniz.

Kurtulanların önemli bir bölümünde hayatı boyunca taşıyacağı hasarlar olacak!

Bunları bilin ve sokağa bunları bilerek çıkın.

Vicdanınız el verecekse çıkın.

Merak ettiğim ise şu: Bu kadar sorumsuz bu kadar vurdumduymaz olmak için ne yediniz?


Bu ruh haline nasıl ulaştınız!

ŞOK GÖRÜNTÜLER – Evde kal uyarısına kulak asmadılar: Belgrad Ormanı, Bebek, Nişantaşı, Caddebostan


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.