Askıda fatura uygulaması ile 120 binden fazla fatura ödendi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zor günler geçiren ve talepte bulunan kişilerle dayanışmayı geliştirmek için 4 Mayıs’ta tanıttığı Askıda Fatura uygulamasında ödenen fatura adedi 120 bini geçti. Toplam ödenen miktar 15 milyon 453 bin lirayı buldu.

Askıda fatura uygulaması ile yaklaşık 125 bin fatura ödendi!

İBB sosyal yardım ve askıda fatura verileri:

Sosyal yardım için yapılan başvuru sayısı: 955.144


İhtiyaç tespiti yapılan aile sayısı: 626.161

En çok sosyal yardım başvurusunda bulunan ilçeler: Esenyurt, Bağcılar, Küçükçekmece, Sultangazi, Bahçelievler, Ümraniye, Sancaktepe, Pendik, Esenler, Kağıthane

Gıda ve hijyen kolisi teslim edilen aile sayısı: 194.579

Alışveriş destek kartı teslim edilen aile sayısı: 33.687

Psikolojik danışmanlık verilen vatandaş sayısı: 11.198

Askıda bekleyen fatura sayısı: 129.152

Askıdan alınan fatura sayısı: 122.250


Toplam ödenen fatura miktarı: 15 milyon 433 bin 717 TL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, salgın sürecinde gelirleri düşen ya da kaybolan kişilere destek olmak için başlattığı, “Askıda Fatura” uygulaması ile 10 günde yaklaşık 125 bin doğalgaz ve su faturası ödendi.

Askıdan alınan tutar ise 15 milyon 685 bin Türk Lirasını aştı. İBB’nin başlattığı uygulamaya Ankara, İzmir ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri ile İzmit Belediyesi de katıldı.

İBB tarafından onaylanmış, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenmiş aileleri ve kişileri kapsayan uygulamada, İSKİ ve İGDAŞ abonelerinin kullanım bedelleri ödenebiliyor.

Ödemede güçlük çekenlere fatura desteğinde bulunarak zor günlerde yüklerini azaltmak isteyenler, 153 İBB Beyaz Masa ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyor.

“Askıda Fatura” portalına bırakılmış, abone ismi bulunmayan tutarlardan ödenmek istenen fatura seçilerek katkı verilebiliyor.

Kimler, nasıl askıda fatura bırakabilir?

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor.


İBB sosyal yardım incelemelerini oldukça hızlı sonuçlandırarak ihtiyaç sahiplerini onaylıyor. Askıya eklenecek faturaların, ihtiyaç sahibi olduğu onaylanmış kişilere ait olması gerekiyor.

10 ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.