Uçak bileti fiyatlarına büyük zam yolda: IATA’dan açıklama

Sosyal mesafe kuralının uçak seferlerinde de uygulanmasıyla bilet fiyatlarına büyük zam geleceği öngörülüyor. IATA Genel Direktörü açıklama yaptı.

Uçak bileti fiyatlarına büyük zam gelebilir!

Uçak bileti fiyatlarına büyük zam gelebilir!

Sivil havacılıkta Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık otoritelerince önerilen sosyal mesafeye havacılık otoritesinden yanıt geldi. Uluslararası Hava Taşımacılar Birliği (IATA) geçen hafta yaptığı açıklamada uçaklarda boş koltuk bırakmanın salgını önlemeyeceğini ifade ederek; “Sosyal mesafe uygulanırsa fiyatların ciddi oranda artması gerekir” dedi.


Dünya’dan Hilal Sarı’nın haberine göre IATA, uçuşlarda yolcuların yüzlerini koruyucu bir eşya veya maske ile kapatmasını, mürettebatın ise maske takmasını öneriyor.

Uçak bileti fiyatlarına yüzde 54 zam gelebilir!

IATA’dan yapılan açıklamada “Sektörün ortalama kar eşiği yük faktörü yüzde 77. Sosyal mesafe önlemleriyle maksimum yük faktörü yüzde 62’ye düşecek. Bu da birim maliyetlerinde keskin artışa neden olur. Havayolu şirketlerinin sadece kâr eşiğini yakalaması için bile 2019 yılına göre uçak bilet fiyatlarının bölgeden bölgeye yüzde 43 ila 54 artması gerekir” ifadeleri kullanıldı.


IATA Genel Direktörü Alezandre de Juniac, CNN’e yaptığı açıklamada “Bu koşullar altında uçabilecek ve bu uçuşlardan paza kazanabilecek hiçbir havayolu yok” dedi. Boş koltuk uygulaması kuruluşa göre doluluğu farklı uçak tiplerinde yüzde 30 ila 50 düşürüyor.

Pegasus CEO’su: Uçaklar sosyal mesafe için uygun değil

Dün de Hürriyet’e konuşan Pegasus CEO’su Mehmet Nane, “Virüs nedeniyle uçaklarımız yerde, nakit akışı yok. İstikrar kalkanı paketinden yararlandık. Bundan sonrası için de çalışıyoruz. Yolcularımızı ve çalışanlarımızı korumak için hijyen zinciri oluşturacağız. Bir koltuk ara vererek misafirlerimizi alamayız. Çünkü koridor arası 60 santimetre. Uçaklar sosyal mesafe için uygun değil” demişti.

Emirates: İyileşmeye en az 18 ay var

Dubai merkezli Emirates, dün yaptığı açıklamada pandeminin 2020- 21 performansını sert vurmasını beklediklerini belirtti ve “Seyahat sektöründe iyileşmeye en az 18 ay var” ifadelerine vurgu yaptı.

Wizz Air yaza yüzde 70 kapasite hedefliyor


Ucuz havayolu şirketi Wizz Air CEO’su József Váradi ise mayısta yüzde 10 kapasite başladıklarını ve seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına paralel yaza yüzde 70 kapasite öngördüklerini belirtiyor. Şirket, pazarı hareketlendirmek için ‘çok ucuz’ bilet sunmayı planlıyor.

THY uçuş planlaması belli oldu: Seferler ne zaman başlıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.