İstanbul Adalar Kaymakamlığı’ndan elektrikli araçlara ret kararı

İstanbul’un Adalar ilçesi Kaymakamlığı, İBB’nin 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti. Kararla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, araçların tescil sürecinin devam ettiğini belirterek, “Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Adalar Kaymakamlığı elektrikli araçlara ret kararı ekrem imamoğlu

İstanbul Adalar Kaymakamlığı’ndan elektrikli araçlara ret kararı

Adalar Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından atlı faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçlara Karayolları Trafik Kanunu’na uygun görülmediği için izin vermedi.


Kaymakamlığın yazılı yaptığı açıklama şu şekilde:

• İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 15.06.2020 tarih ve 88894955-622.01-24130 sayılı yazınız.

• İlgi sayılı yazınızda Adalarda kullanılmak üzere 60 adet elektrikli araç alındığı, bahse konu araçların sahada teknik kontrollerinin yapılması ve araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi, test sürüşlerinin yapılması için gerekli iznin verilmesi talep edilmiştir.

• Bu kapsamda yazıda adı geçen araçların, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 20/1 a/l (Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan aracın satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; hurdaya çıkarılma halinde çıkarılış tarihinden itibaren bir ay içinde tescilinin silinmesi için; yazılı olarak ilgili tescil kuruluşuna başvurmak) ve 91 ( Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak) maddelerinde istenilen belgelerinin bulunmamasından dolayı sahada teknik kontrollerinin yapılması, araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi ve test sürüşlerinin yapılması için istenen izin Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince uygun görülmemiştir.

• İlgili mevzuat gereği zorunlu belgelerle birlikte müracaatınız halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak olup, ilgili belgeler olmadan araçların trafiğe çıkması durumunda Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacak ve araçlar trafikten men edilecek.

Ekrem İmamoğlu kararı değerlendirdi

Adalar’da kaldırılan atlı faytonların yerine kullanılacak 60 elektrikli aracın tanıtımı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükada’da yapıldı.

60 elektrikli araç tanıtımı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükada da yapıldı

Adalar Kaymakamlığı kararı ile ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, araçların tescil sürecinin devam ettiğini belirterek “Bugünkü tescil ile ilgili süreç bu. Son dakika olacak şekilde… Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, elektrikli araçların park alanında araçları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu fayton meselesinin kamuoyunu yoğun şekilde meşgul ettiğini hatırlatarak “Biz bu süreci belki de örnek bir biçimde, en üst seviyede katılımcı bir modelle yönetmeye çalıştık. Hiçbir anı kapalı kapılar ardında yönetilmedi. İlk gün itibariyle hem Adalar halkımızla ham faytoncularla hem faytonların kalması yönünde duyguları olanlarla hem de faytonların gitmesi yönünde duyguları olanlarla hep münasebet içinde olduk” dedi.

“Bir kararın herkesi mutlu etmesi mümkün değil”

ekrem imamoğlu adalar büyükada fayton yerine elektrikli araçlar

Bir kararın herkesi mutlu etmesinin mümkün olmadığını dile getiren İmamoğlu, şunları söyledi:

 Fayton meselesine bakışta başlangıçtan beri ‘Biz faytona karşıyız’ diye bir yola çıkışımız yoktu.

 Ancak, faytonla ilgili Adalar’da yürütülen süreçler hem toplumun vicdanını hem Adalar’ın sıhhatini hem de Adalar’ın kalitesini ne kadar bozduğunu aslında bütün kamuoyu bilmektedir.

 Bunun görsel ve geçmişteki örneklerini her biriniz biliyorsunuz; gördük, yaşıyoruz, yaşadık.

 Dolayısıyla yapılan bu en yoğun demokratik iletişim modeli ile beraber süreci toparladık ve burada yeni bir ulaşım modeline ihtiyaç duyulduğuna karar verdik.

“100 milyonluk kaynak aktardık”

Bu konuda İstanbul Valisi ile defalarca toplantı yapıldığını ve işbirliği içinde hareket ettiklerini anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

 Sayın valimiz ile ilçenin kaymakamı, ilçenin belediye başkanı ile toplantılar yürütülmüştür. Alınan karar gereği tabii başta faytoncuların asla ve asla mağdur edilmemesi konusunda ortak kararımız vardı.

 Faytoncularla yapılan görüşmelerle birlikte beraber biz fiyatı belirttik. Ham atların alımı hem faytoncuların haklarının ödenmesi konusunda yine bir kararı beyan ettik.

 Bu belediyemiz için neredeyse 100 milyon liranın üzerinde bir kaynak aktarımı olmuştur.

 Eski parayla 100 trilyondan bahsediyoruz. İBB bu sorunun tümden çözümünde büyük bir fedakârlık yapmıştır.

 Sırf bu adadaki hem atlara olan zulmün engellenmesi hem de faytoncuların bir hak mağduriyetine uğramaması.


 Yaptığımız bu çalışmaların bir başka boyutu da atların rehabilitasyonudur. Atlara en uygar biçimde bakımlarının yapılacağı, beslenmelerinin yapılacağı alanlar oluşturuldu.

 Adalar’ın Türkiye’nin farklı yerlerinde atların en huzurlu şekilde yaşamlarının sürdürülebilmesi adına tercih yapılarak dağıtılmasıyla ilgili de bir kampanya yürütülmüştür.

 İlçe belediyeleri ve bir kısım üniversitelere nakli yapılmıştır. Bu talepler değerlendirilmekte ve devamı da gelecektir. Ancak tereddüt duyduğumuz, atların akıbetinden şüphe duyduğumuz bir durum olduğunda da atları kesinlikle vermemekteyiz.

“Hızlı hareket ettik”

İmamoğlu, faytonların yerine kullanılacak doğa dostu elektrikli araçlarla ilgili çok hızlı bir süreç yürüttüklerini belirterek söyle konuştu:

• Buranın bir toplu taşıma veya bir minibüs tarzı araç kullanımı olmayacağı için makul büyüklükte bir araç tercihinin hızlıca yapılması şart idi. Bu şekilde bir araç tercihinin yapılması için de tüm Adalar’ın, artık yollarının bir yaya yolu olduğu konusunda UTK kararı Şubat ayında alındı.

• En hızlı şekilde, en uygun araç tipinin alınması ile ilgili arkadaşlarım yoğun bir araştırma yaptılar. Şu an Türkiye’de bu tarz büyük coğrafyalarda insan taşımak için kullanılan en efektif araç tipine ve modeline erişildi.

• Hızlı bir çözüm için de belli bir sayıda araç alımını yine büyükşehir belediyemiz olarak yaptık.

Ulaşım planlaması için yarışma yapılacak

• Gelecekteki ulaşım planlaması ile ilgili yapacağımız birkaç çalışma var. Bunlardan bir tanesi kesinlikle sıkı bir yarışma ile hem araç tipinin hem araç şeklinin hem araç felsefesinin oluşması konusunda bir kamuoyu çalışması yapılacaktır.

 Yine araçların, umuyoruz ki yerli bir imalat ile yapılması ile ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu anda 60 aracın Adalar’a hizmet vermesi ile ilgili süreç tamamlanmıştır ama gelecek ile ilgili süreç devam etmektedir.

“İETT işletecek”

Araçların tescil sürecinin devam ettiğini kaydeden İmamoğlu, konuşmasına söyle devam etti:

 İstanbul’a örneğin bu araçların Nisan ayında gelmesi planlanmaktaydı ama COVID süreci bunların gelişini geciktirmiştir. Dolasıyla bazı iş ve işlemlerde de gecikme olmuştur.

 Ama zaten COVID olduğu için de ihtiyaç artık bugünden sonra doğmuştur. Dolasıyla elektrikli, çevre dostu, İETT kurumumuza bağlı şekilde çalışacak. Çalışanların yüzde 45’i kadın olacak.

 Çalışanlar Adalar halkından seçildi. Faytonculardan bize ulaşan isimlerin bir kısmını da işe aldık.  270 civarında insanı işe alıyoruz. Bu taahhüdümüzü de yerine getiriyoruz.

“Adalar yıllarca hizmet almadı”

• Artık Adalar Belediyemiz ve İBB öyle bir model geliştirecek ki, bundan sonra Adalar Belediyesi’nin geliri ortada, gelirleriyle yapacakları ortada. Dolayısıyla mucize gerçekleştirme şansı yok.

• Bundan sonraki sürecin en doğru yürütülmesiyle alakalı bir modeli de oturtacağız. Bundan sonra Adalar’ın başına kim gelirse gelsin, Büyükşehir’in başına kim gelirse gelsin, A partisi gelsin B partisi gelsin hiç önemli değil.

Sistemi oturttuktan sonra kimse Adalar’ı mağdur etmeye, Adalar’ı yok saymaya çalışamayacak. Yaparsa halk hesap soracak; hem İstanbul halkı hem Adalar halkı.

 Tescil dediğimiz şey, çok basit bir işlem. Dün ben Sayın Valimizi de bilgilendirdim. Yani süreç devam ediyor.

 Sanıyorum birkaç gün içerisinde işlemleri bitecek ve tümüyle hizmete başlayacak. İlk etapta, ücretsiz bir geçiş dönemi düşünüyoruz, halk alışsın ve halk burayı öğrensin istiyoruz.

 Onu sağlayacağız, ardından da İETT’nin tarifesiyle burada hizmet vermeye başlayacağız.

 Adalar halkı için zaten vapurlarda indirimli ücret uygulamamız vardı. Bu araçlarda da aynı model devam edecek. Onun tarifelerini, ücretlerini de kamuoyuyla paylaşacağız.

İmamoğlu büyük araçların adedinin 19 bin dolara satın alındığı bilgisini de paylaştı.

“Farklı görüşlere saygılıyız”


Ada’ya gelişi sırasında yaşanan fayton eylemi hakkında da konuşan İmamoğlu, “Olacak tabii ki. Biz farklı görüşlere saygı duyuyoruz. Yani 10-15 vatandaşımız orada bize faytonun devam etmesi konusundaki dileklerini ilettiler. Duyuyoruz bu sesi, duymuyor değiliz” açıklamasında bulundu.

Taksi kiralama projesi: İmamoğlu’ndan “İstanbul’u kilitleriz” diyen taksicilere yanıt


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.