Neden Liposuction tercih etmeliyiz?

Liposuction nasıl uygulanır? Yağ aldırmada iyileşme süreci nasıldır? Kimler uygulatabilir? Liposuction yapılan alanda tekrar yağlanma gerçekleşir mi? Alınan yağlar, vücudun hangi bölgelerinde değerlendirilebilir? En çok merak edilenleri Op. Dr. Leyla Arvas yanıtladı.

Liposuction etkileri

Neden Liposuction tercih etmeliyiz?

Kadın – Erkek fark etmeksizin son dönemlerin en büyük problemlerinin başında vücuttaki fazla yağlar geliyor. Günümüz rutininde yoğun çalışma temposu ve stres sebebi ile diyet ve spor programlarına vakit ayıramamak da cabası. İçinde bulunduğumuz asrın en etkili kozmetik cerrahi uygulaması olan Liposuction (yağ aldırma) ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas sizler için yanıtlıyor…

Liposuction, bölgesel yağlarınızdan tamamen kurtulmanızı sağlayan yağ alımı işlemidir. Vücudun her bölgesine uygulanabilen Liposuction işlemi sayesinde; inatçı bölgesel yağlardan hemen kurtulmak için hızlı iyileşme süresi sunan ve hastaların vücut şekillendirme ameliyatları arasında ilk tercih edilen yöntemdir. Liposuction uygulamasında ince mikro kanüller kullanıldığı için ameliyat sonrası belirgin bir iz kalmaz. Bu uygulama yağ birikimi olan alanda anestezik bir ilaç kullanılarak bölgesel yağlar akışkan bir duruma getirilir. Böylece yağların dışarı çekilmesi çok daha pratik bir hale gelir.

Kimler Liposuction tercih etmelidir?

Deri tabakası ince ve sarkmaya müsait olan hastaların yüksek miktarda yağ alımına uygun olmadığını belirtmek gerekir. Böyle bir problem var ise germe operasyonları ile kombine şekilde ameliyatları sonlandırmak mükemmel sonuca ulaşmanızı sağlar. Spor ve diyetle bir türlü incelmeyen bölgelerinizdeki fazlalıkların alınması ve şekillendirilmesi işlemidir bu yüzden en ideal hasta adayı fazla kilosu olmayan ve deri elastikiyeti kaliteli olan hastalardır.

18 yaşından itibaren liposuction işlemi uygulanabilir. Fakat operasyon için çok fazla kilosu olan kişiler uygun değildir. Vücut kitle indeksine göre hastanın liposuctiona uygun olup olmadığını anlamak mümkün. Bunu bulmak için boyunuzu kendisiyle çarpın ve çıkan sonucu kilonuza bölün. Çıkan sonuç 32’den fazla ise bu operasyon için uygun değilsiniz demektir.

Liposuction nasıl uygulanır?

Liposuction uygulanacak bölge durumuna göre genel anestezi altında hastanede veya sedasyon uygulaması yardımıyla klinik ortamda gerçekleşir. Öncelikle hastanın vücudunda milimetrik kesiler açılır bu kesiler ameliyat sonrasında görülemeyecek kadar incedir ve ameliyat sonrası iz bırakmaz. Alınan yağlarınız farklı bir alanda yağ transferi olarak da kullanılabilir bu sayede canlı ve etkisi daha kalıcı olan dolgunluğa istediğiniz alanda da ulaşmak mümkün.

liposuction önce sonra

İyileşme süreci konforlu, iyileşme süresi hızlı

Liposuction işleminden sonraki 15 gün boyunca korse giymeniz önerilir. Gece-gündüz giyeceğiniz bu korse ameliyat olan bölgenin sıkılaşmasına yardımcı olacak ve ödem ve şişliğin önüne geçecektir. Liposuction ile yağ alımı ağır bir iyileşme süreci yaşamadan uygulama alanı ile doğru orantılı olarak 4-6 günde tamamen günlük rutininize dönebildiğiniz 10-15 gün takibinde de denize girebileceğiniz, ve hatta hafif cardio sporlarına başlayabileceğiniz en konforlu operasyon sonrası süreci geçirmenizi sağlar.

Liposuction yapılan alanda tekrar yağlanma gerçekleşir mi?

Liposuction işlemi yağ oranının fazla olduğu bölgelerden alınan yağ hücrelerinin etkinliğini sarsar. Bu sayede liposuction operasyonu sonrası aynı bölgede yoğun bir yağlanma tekrarı görülmez. Liposuction’un etkisi kalıcıdır fakat bu ancak işlem uygulanan kişinin beslenme düzenine dikkat etmesi ve operasyonu günlük rutinlerine eklemesi gereken birkaç güzel alışkanlıkla desteklemesi gerekir.

Liposuction ile alınan yağlarınızı vücudunuzun hangi bölgelerinde değerlendirebilirsiniz?

  • Yüzdeki kolajen kaybı sebebiyle yağ kaybı da yaşarız ve olduğumuzdan daha yaşlı görünürüz. Yüzde dolgunluk etkisi için vücuttan alınan yağlarınızı yüze transfer edilebilir.
  • Meme büyütmenin en doğal yöntemi de yağ transferi ile mümkün.
  • Popo estetiğinde yeni trend olan yuvarlak ve şekilli popo görünümünü alınan fazla yağlarınız sayesinde popoya transfer uygulayarak elde etmek mümkün.
  • Burun dolgusu olarak kullanılabilen yağ transferi ile ameliyatsız burun estetiğine kavuşabilirsiniz.
  • Bacak ve diz estetiğinde de sıklıkla tercih edilen yağ enjeksiyonu yöntemi ile hem bacaklardaki fazla yağlanmadan kurtuluyor hem de hayal ettiğiniz bacak şekline kavuşmuş oluyorsunuz.

Detaylar için Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşabilirsiniz

Liposuction her hastanın sonunda mutlu olduğu, hayallerine bir adım daha yaklaştığı bir kozmetik cerrahi operasyon olarak sizin şikayet veya şikayetleriniz doğrultusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine İstanbul Nişantaşında bulunan Quartz Poliklinik‘e +90 (212) 241 46 24 telefon numarası üzerinden ulaşarak fiyat ve muayene ile ilgili bilgi talep edebilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas kimdir

Op. Dr. Leyla Arvas
Plastik Estetik Cerrahi
https://www.drleylaarvas.com
Facebook: @drleylaarvas
Instagram: @drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.