Grammy Ödülleri’nde ‘Royals’ ile Gelen Ödül

Grammy ödülleri sahipleriyle buluşurken, Yeni Zelandalı 17 yaşındaki sanatçı Lorde, 56’ncı Grammy Ödülleri’nde ‘Royals’ adlı parçasıyla yılın şarkısı ödülüne layık görüldü.

grammy-odulleri-canli-indigo

ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen 56’ıncı Grammy Ödülleri gecesine, 17 yaşındaki sanatçı Lorde damga vurdu. Genç şarkıcının Royals adlı çalışması, yılın en iyi parçası seçildi.


lorde 1
Gecede sahneye çıkarak özel performansıyla da göz dolduran Lorde, ödülü almasının ardından yaptığı konuşmada, parçasının hit haline gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.
Gerçek adı Ella Yelich O’Conner olan Lorde, sahneye parçanın prodüksiyonunu üstlenen Joel Little ile çıktı.

Daft Punk, gecede iki ödül birden kazandı ve, ‘Yılın Plağı’ Ödülü verildi

56-grammy-odulleri-sahiplerini-buldu-Daft Punk

Kariyerleri boyunca kasklarını kafalarından çıkarmayan Fransız DJ grubu Daft Punk, Grammy gecesinde ‘Get Lucky’ ile ödüle layık görüldü. Fransız grup ayrıca ‘Random Access Memories’ ile ‘Yılın Albümü’ ödülünü kazandı.
Daft Punk, Pharrel Williams ve Nile Rodgers ile besteledikleri ‘Get Lucky’ adlı parçayla, ‘Yılın Plağı’ ödülünü aldı.
Williams, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında Daft Punk’ı överek, “Eminim Fransa bu ikiliden şu an gurur duyuyordur” dedi.

Gecede Ödül Kazananlar

56’ncı Grammy ödüllerinde kazanan isimler şu şekilde:
YılınAlbümü: “Random Access Memories” — Daft Punk
Yılın Kaydı: “Get Lucky” — Daft Punk & Pharrell Williams
Yılın Şarkısı “Royals” — Lorde
En İyi Country Albümü: “Same Trailer Different Park” Kacey Musgraves
En İyi Pop Albümü: “Unorthodox Jukebox” Bruno Mars
En İyi Rap Ortak Çalışma: “Holy Grail” — Jay Z Featuring Justin Timberlake
En İyi Pop solo Performansı: “Royals” — Lorde
En İyi Rock Şarkısı: “Cut Me Some Slack” Dave Grohl, Paul McCartney, Krist Novoselic & Pat Smear, songwriters (Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear)
En İyi Pop Düet/Grup Performans: “Get Lucky” — Daft Punk & Pharrell Williams
En İyi Yeni Şarkıcı: Macklemore & Ryan Lewis
Yılın Prodüktörü: Pharrell Williams
En İyi Dans/Elektronik Albümü: “Random Access Memories,” Daft Punk
RAP
En İyi Rap Performansı: “Thrift Shop,” Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz
En iyi Rap Şarkı: “Thrift Shop,” Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz
En İyi Rap Albümü: “The Heist,” Macklemore & Ryan Lewis
R&B
En İyi R&B Performansı:  “Something,” Snarky Puppy with Lalah Hathaway
En İyi Geleneksel R&B Performansı:  “Please Come Home,” Gary Clark Jr.
En İyi R&B Şarkı: “Pusher Love Girl,” James Fauntleroy, Jerome Harmon, Timothy Mosley and Justin Timberlake
En İyi R&B Albüm: “Girl on Fire,” Alicia Keys
En İyi Çağdaş Albüm:  “Unapologetic,” Rihanna
ROCK
En İyi Rock Performansı: “Radioactive,” Imagine Dragons
En İyi Rock Albümü: “Celebration Day,” Led Zeppelin
En İyi Hard rock/Metal Performansı: “God is Dead,” Black Sabbath
En İyi Alternatif Müzik Albümü: “Modern Vampires of the City,” Vampire Weekend

Editörün Notu:

Büyük merakla beklenen Grammy Ödülleri gecesi nihayet gerçekleşti. Orijinal adı ”Gramafon Ödülleri”nden geldiği için kısaca ”Grammy” olarak anılan Grammy Ödülleri gecesinde;


Yılın Albümü,
Yılın Kaydı,
Yılın Şarkısı,
Yılın En İyi Yeni Sanatçısı olmak üzere başlıca 4 katagoride ve toplam 82 dalda ödül verildi.

Genç bir şarkıcının ödül alması ise ayrı bir mutluluktu. Sahne adı ”Lorde” olan 1996 Yeni Zelanda doğumlu şarkıcı ve söz yazarı Ella Yelich O’Connor, ”Royals” adlı parçasıyla Yılın Şarkısı ödülünü kazanarak, kariyerinde büyük bir başarıya imza attı.


Los Angeles’ta bulunan ünlü Staples Center’da düzenlenen Grammy Ödülleri töreninde, Pharrel Williams ve Nile Rodgers’den oluşan Daft Punk ikilisi, Yılın Albümü ve Yılın Kaydı ödüllerini alırken, aynı zamanda, En İyi Pop Grup Performansı ve En İyi Dans/Elekronik Albümü’nün de sahibi olarak, geceye damgasını vurdu. Ünlü Fransız ikili, her zaman olduğu gibi başlarına giydikleri kasklarıyla da dikkat çekti. Dilerim Türkiye’den de sanatçılar böyle büyük organizasyonlarda ödüller alsınlar ve gelecek nesillere de örnek olabilsinler. Müziğin ve dansın, sanatın olduğu yerde savaş ve egodan bahsedilemez bile. Tüm insanların müzikle buluşabildiğini bilmemiz ve yaşamamız zaten tek kelimeyle muhteşem.. Darısı yeni ödül törenlerine…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.