Filmekimi Doludizgin Geliyor

Filmekimi doludizgin geliyor. 48 filmlik seçkide ülkelerin Oscar adaylarından, prestijli festivallerden ödüllerle dönen filmlere kadar birçok güçlü film yer alıyor.

filmekimi doludizgin geliyor kapak filmekimi Ekim 2015

14. kez seyirciyle buluşmaya hazırlanan Filmekimi dopdolu bir seçkiyle 3 – 11 Ekim’de İstanbul Atlas ve Rexx sinemalarında, 2 – 4 Ekim’de Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemasında, 9 – 12 Ekim’de İzmir Karaca sinemasında, 16 – 18 Ekim’de Trabzon Atapark Avşar sinemalarında, 23 – 25 Ekim’de Bursa Cinetech Korupark sinemalarında ve Edirne Cinemarine sinemaları Margi Outlet’te olacak.

Bu yıl Filmekimi’nin en dikkat çekici tarafı, birçok ülkenin “Yabancı Dilde En İyi Film” Oscar adayını bir araya getiriyor oluşu. Bu filmler, Brezilya’nın Anna Muylaert imzalı Oscar adayı “The Second Mother / Annemle Geçen Yaz”, Guatemala’nın Jayro Bustamante imzalı Oscar adayı “Ixcanul / Ixcanul Volcano”, Hırvatistan’ın Dalibor Matanic imzalı, Cannes Jüri ödüllü Oscar adayı “The High Sun / Güneş Tepedeyken”, İzlanda’nın Grimur Hakonarson imzalı Oscar adayı “Rams / İnatçılar”, Kosova’nın Visar Morina imzalı Oscar adayı “Babai / Babam”, Macaristasn’ın Laszlo Nemes imzalı, Cannes Film Festivali’nden Jüri Büyük ödülü de dahil 4 ödül kazanmayı başaran Oscar adayı “Son of Saul / Saul’un Oğlu” ve Şili’nin Pablo Larrain imzalı, Altın Lale ödüllü Oscar adayı “El Club / The Club”.




İstanbul’daki sinemaseverler için 9 gün sürecek bir film ziyafeti hazırlayan Filmekimi, bu yıl kaçırmaya gelmeyecek filmlerle seyircilere kaliteli ve alternatifli bir film seçkisi sunuyor. Bir ilk film olmasına rağmen başta Sundance Film Festivali olmak üzere birçok yerde ses getirmeyi başaran Robert Eggers imzalı “The Witch”, Terence Mallick’in başta Christian Bale ve Natalie Portman olmak üzere yıldızlar geçidi kadrosuyla dikkat çeken son filmi “Knight of Cups”, ilk yönetmenlik deneyiminde döktüren Alex Garland’ın başarılı bilim kurgu filmi “Ex Machina”, Paolo Sorrentino’nun yazıp yönettiği, zengin kadrolu draması “Youth”, Ben Hopkins’in Türkiye prömiyerini yapacak olan enteresan kurgulu filmi “Yearning / Hasret”, Jacques Audiard’ın dokunaklı mülteci hikayesi “Dheepan”, durmak nedir bilmeden yazmaya ve yönetmeye devam eden büyük usta Woody Allen’ın son filmi “Irrational Man / Mantıksız Adam” ve Yorgos Lanthimos’un sıra dışı distopik filmi “The Lobster”, Filmekimi’nin öne çıkan yapımları.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.