Cesur Yeni Dünya: Sürdürülebilir Yaşam Nedir?

Sürdürülebilir yaşamla ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Filiz Telek, yeni projesi Cesur Yeni Dünya için heyecan veren bir yolculuğa çıktı. Amerika’da Wall Street’te başlayan ve ülkenin dört bir yanında devam eden Occupy (İşgal Et) hareketine Santa Fe’den destek verdi.

cesur-yeni-dunya-5

Cesur Yeni Dünya, insanlık tarihindeki en önemli geçiş sürecinin hikayesini anlatıyor. Kendilerini ve toplumlarını dönüştürürken Cesur Yeni Dünya’yı yaratan cesur insanların ilham veren hikayelerini gözler önüne seren bir proje. İlk ayağı Amerika’nın batı kıyısında gerçekleşen proje, dünyanın ve insanlığın içinde bulunduğu geçiş sürecinde bireylerin ve toplulukların dönüşümü ve yeni dünyanın yaradılış süreciyle ilgili hikayeler paylaşıyor.

Permakültürden alternatif ekonomiye, şamanik uygulamalardan Amerika’daki İşgal Et (Occupy) Hareketine, sürdürülebilir yaşama dair pratik bilgilerden spiritüel uygulamalara kadar pek çok farklı konuda hikayeleri görselleriyle paylaşan Filiz Telek, hepimizi bu öğrenme yolculuğuna eşlik etmeye ve ilham almaya davet ediyor.


Filiz Telek, amacı insan bilincinin evrimine katkıda bulunmak ve insan ruhunda olasılıkların ve kutsal olanın varlığını uyandırmak olan bir yazar, şair, seyyah, grup süreçleri ve diyalog kolaylaştırıcısı ve sosyal girişimcidir. Bu amacına, kendi yolculuğunu paylaşarak, yazarak, insanları diyalog ortamında bir araya getirerek ve kolektif öğrenme ve yaratıcılık süreçleri tasarlayıp kolaylaştırarak ulaşmaya çalışıyor.

cesur-yeni-dunya-1

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu olan Filiz Telek, bir toplum örgütleyicisi olarak, 2005 yılından beri Türkiye’de özellikle sürdürülebilir yaşam konusunda pek çok öncü projede yer almış, seminerler ve eğitimler organize etmiş ve toplulukları daha iyi bir dünya için sorumluluk almaları konusunda cesaretlendirdi.


Filiz Telek, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni yaratmış, Türkiye Permakültür Ağı ve Slow Food Gençlik Gıda Hareketlerine öncülük yapmış, Türkiye’de ilk kez Art of Hosting Participatory Leadership eğitimini, Ekolojik Mimari ve Doğal Yapı Atölyesini ve Anadolu Jam buluşmasını organize etmiş, Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde öğrenme süreçleri tasarlayıp kolaylaştırmış.

Filiz Telek’in bir kolaylaştırıcı olarak en büyük tutkusu kolektif süreçlerde birlikte çalışmanın yeni yollarını keşfetmek, gruplarda ortak aklın ve yaratıcı potansiyelin ortaya çıkmasına katkıda bulunmaktır. Şu anda ise ona büyük heyecan veren dünyanın ve insanlığın dönüşümü ve cesur yeni dünyanın doğumu ile ilgili hikayeler toplamak ve paylaşmak üzere yollarda…

Filiz Telek diyor ki:

filiz_telek_cesur-yeni-dunyaPek çok kadim bilgi ve öğretiler bize gerçekliğimizi düşüncelerimizle, hayal ederek yarattığımızı söylüyor. Dünyaya dair inandığımız bir hikaye, gerçekliğimiz oluyor. O halde yeni bir dünyayı hayal ederek yaratabilir, gerçekliğimize dönüşen hikayeyi yeniden yazabiliriz. Hem de içinde olduğumuz bu kritik süreçte…

Cesur Yeni Dünya, sürdürülebilir; adil, bereketli bir dünyanın “şimdi” ve “gerçek” olduğunu gösterecek. Bu, uzak bir geleceğe ait bir vizyon değil; içinde olduğumuz ana ait bir vizyon. Bu yeni gerçekliği, yaratıcılıkla, cömertlikle, dehayla ve dayanışma içerisinde ilmek ilmek dokuyan kişi ve toplulukların hikayelerini anlatacağım. Siz de benimle Cesur Yeni Dünya’yı keşfetmek ister misiniz?


Facebook: bravenewworldstories


 

Mehmet Karaarslan
İndigo Dergisi, Genel Yayın Yönetmeni & Yayıncı || İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Gazeteciliği lisans ve Texas A&M University İletişim dalında yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede Asistan-Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanlığı'nda ve Bersay İletişim Grubu'nda Medya Yöneticisi olarak görev yaptı. Kurucusu olduğu İndigo Dergisi'nin Yazı İşleri'ni yürütmektedir.