Boğa Burcu: Güzel Demem Güzel Benim Olmayınca

Güneş Boğa burcunda. Boğa burçlular kadar olmasa da, tüm dünya 20 Nisan ila 20 Mayıs tarihleri arasında Boğa etkilerini deneyimleyecek. Sabit ve Toprak burçlarının ilki olan Boğa burcu nedir, nasıldır bir hatırlayalım.

güzel

Bu doğanın en renkli, en çiçekli ve en kokulu sürecinde hepimizin beş duyusunu ayaklandıran bir süreçtir. Rengarenk çiçekler, mis kokulu güller, turfanda sebze ve meyveler. Kış uykusundan kalkan hayvanlar, kuşların göçleri, cıvıltıları, tabiattaki canlılık hepimizi ister istemez harekete geçirir.

Güzel ve Boğa Burcu

“Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca” dizesi tam Boğa’ya göredir. Doğayı sever, iyiye, güzele sahip olma duyusu çok kuvvetlidir. Kimin değil ki?


Maddeyle bağlantısı güçlüdür ve bu onu maddiyatçı yapar. Güveni maddede görür. Materyalisttir. Para onun için amaçlarının aracıdır. Para kazanma fırsatlarını iyi değerlendirebilir. Parayı iyi kullanıp onu yönetebilir. Aslan burcu olan Napolyon bile “Para para para” demiş. Paraya, yeter artık diyeni gördünüz mü?

Boğa, görünür güvenini maddeden alır. Yönetici gezegeni Venüs’ün güçlendirdiği maddede yansıyan somut bir güzel anlayışı ile güzeli arar bulur. Platonik aşklar tam ona göredir. Hayattan zevk almayı, yaşamasını ve yaşatmasını bilir. Lükse, rahatına ve boğazına düşkündür. Lüksü rahatı istemeyen var mı? Şinasi, Şair Evlenmesi’nde “istemem yan cebine koy” diyerek sözün altında yatan gerçeği vurgulamıştır.

Lezzet, Boğa’dan sorulabilir. Tüm duyularıyla hareket ettiği için, yemeğe başlamadan önce koklayan birini görürseniz, o bir Boğa’dır diyebilirsiniz. Tatlılar ve abur cubur yemeklerin yanı sıra lüks lokantalarda pahalı yemekler tam ona göredir. Sanatla özellikle müzikle ilgilenir. Güzel bir tablo veya bir senfoniden onun kadar zevk alan azdır. Antika meraklısıdır, bende olsun düşüncesiyle koleksiyon yapar. Değişkenliğe açık değildir, kolay kolay maceralara atılmaz. Kimi zaman dik başlılığından ve sabit fikirliliğinden zarar görebilir. Fanatik ve saplantılı olacak kadar tutucu olabilir. Çok sabırlıdır ama kızdırılmaya gelmez. Aniden parlayabilir. Sahip olduklarını doğal olarak nasıl koruyup kollayacağını bilir. Yavaş ve emin adımlarla hareket eder. Doğru zamanda harekete geçer. Emniyetçiliği onu güvenilir kılar. Güven içinde yaşamayı kim istemez?


Vücut anatomisinde; boğaz, boyun, kulaklar, ses telleri, tiroit bezi, dil, ağız, bademcikler ve ağız bölgesini içine alır. Burası bedenimizin en işlevsel ve en dar bölgesidir. En davetkar yerlerden biridir. Erotizme, aşka davet ederken, hastalıklara geçiş verebilir. Bu nedenle süreçte, bölgeye özellikle itina göstermeli ve dikkat edilmeli.

Hepimizin doğum haritasının, kıyısında köşesinde bir yerinde Boğa vardır. Onun bize gelmesini beklemeden, bu ay biz ona gidelim. Onu harekete geçirmek için herkes kendine göre bir yol izleyebilir. Birkaç öneriyle sizlere katılabilirim.

Ekonomi dibi boylarken tabi ki en önemli şey para. Para kazanma fırsatlarını kollayabiliriz. Bir Boğa gibi düşünüp güvenli yatırımlara yönelebilir, her zamankinden daha pratik olabiliriz. Sabırla uygun zamanı bekleyebiliriz. Doğayla daha çok iç içe olabilir, parklara bahçelere gidebiliriz. Kırlarda piknik yapabilir, arkadaş ve aile yemekleri düzenleyebiliriz. Kendi sanatsal yeteneklerimizi açığa çıkarmak için denemeler, çalışmalar yapabiliriz. Müze ziyaretleri yapıp, kültür gezilerine, konserlere, sergilere katılabiliriz. Yaşam alanlarımızda, giysilerimizde kırmızıya yakın turuncu bir renk kullanarak hayatımızı şenlendirebiliriz.

Burcu etkileyen potansiyelleri hepimiz yaşayacağız.  Bilgi ve bilinç sizin, istediğiniz gibi kullanın.


Yazar: Ümit Çilingiroğlu   ‖ Sayı 79 | Kategori: Astroloji | 4 Nisan 2012 17:11 UTC+2



Gökyüzü Çıldırmış Olmalı ASTROLOJİ 2012 DOSYASI GİRİŞ
2012’de Yeryüzü Etkileri DOĞA, İNSANLIK, ÜLKELER, TÜRKİYE
2012’de Gökyüzü Etkileri MERKÜR GERİ SÜREÇLERİ, TUTULMALAR, AY EVRELERİ, ÖNEMLİ GÜNLER
Hepimiz Balık Burcuyuz BALIK BURCU ETKİLERİ
Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)