Masaj seansı ile hastalıklara son! Masajın faydaları neler?

Günlük hayatın yorgunluğundan arınmak, rahatlamak, dinlenmek, enerji toplamak… Başarılı bir masaj seansı insana bütün bunları sağlayabilir.

Masaj seansı ile rahatsızlıklara son verin!

Masajın, insanın sağlığı üzerinde çok önemli faydaları vardır. Kan dolaşımını düzenliyor, kasları gevşetiyor, sindirime yardımcı oluyor ve lenf ve Ven sistemini harekete geçirerek atık maddelerin boşaltımını hızlandırıyor.

Bunlar, ilgi ve şefkat gösterildiğini hissetmenin getirdiği etkilerle birleştiğinde, günümüz ilaçlarıyla kıyaslanamayacak kadar olağanüstü bir iyileşmeyi sağlayabiliyor. Ama, ihtiyaçlarımıza göre masajın türü bulmak önemli…


Masaj: Temeli Dokunmaktır

Masajın temeli dokunmaktır, anne ve baba çocuklarına şefkatle dokunduklarında, çocuklarının hayatlarını da olumlu şekilde değiştiriyorlar. Ailede birbirlerine rahatça dokunabilen bireyler, bu dokunuşlardan yoksun bırakılan bireylere göre, daha sağlıklı, daha olumlu düşünebilen, ağrı ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli olan, daha rahat uyuyan, arkadaş canlısı, iyi ilişkiler kurabilen, hayatlarında daha başarılı ve daha mutlu olan bireyler haline geliyorlar.

Şüphesiz, sevgiyle dokunuşun etkisi, insan hayatına pek çok şey katmaktadır. Sevgiyle yaptığınız her şey, hayatınıza birçok olumlu değişiklik getirebilir. Sevgiyle dokunun, hayatınız değişsin.

Doğru yapıldığında pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Masajın nasıl yapılması gerektiğini, yararlarını, iyi geldiği rahatsızlıkları, masajda kullanılan malzemeleri ve masaja dair bilinmesi gereken pek çok yararlı bilgiyi, Anadolu ve Trakya Masörler Derneği 2. Başkanı Sayın, Volkan Özünal’dan öğrendik. Kendisine, bize ayırdığı değerli vaktinden dolayı ve verdiği yararlı bilgiler için teşekkür ederiz.

Röportaj

Yaptığınız masaj hangi hastalıklar için uygulanıyor? Hangi masaj yöntemlerini kullanıyorsunuz?

Lenf ve Ven sistemlerine göre yapılan masaj türlerini uyguluyoruz. Lenf sistemi masajı İltihaplı ve ödemli olan hastaya uygulanan bir masaj türüdür. Ven masajı ise, kalp, kan dolaşım sistemi, siyatik, kireçlenme, bel fıtığı ve kas spazmlarını açarak bu tarz rahatsızlıkları giderici masaj türüdür.

Bu çalışmada nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Her şeyden önce hastanın “ateşli ve mikroplu” olmamasına dikkat edilmelidir. Böyle bir durum söz konusu olduğu taktirde bu durumun derhal ortadan kaldırılması gereklidir. Aksi takdirde vücudun da mikrop olan hastaya uygulanan masaj, mikrobun bütün vücuda yayılmasını sağlayabilir. Bu durumla karşılan insanlar derhal doktora başvurmalıdırlar. Ayrıca, kişinin geçmişte yaşadığı hastalıklar çok önemlidir. Karaciğer, Kalp-Damar hastalıkları, Kemik Veremi, Tansiyon ve Şeker gibi rahatsızlıkların tespit edilmesi çalışmaya başlamadan önce çok önemlidir. Böyle durumlarda hastanın doktor raporunun yanında “mutlaka doktoruyla birlikte ortak çalışması gerekmektedir”

Yaptığınız masajla fizik tedavi arasında bir fark var mı?

masajEvet var. Fizik tedavide, kasın kireçlenmesi ve tutukluluğunun açılması sağlanır. Bizim yaptığımız rahatsızlık giderici masajda ise, kasların beslenerek kuvvetlenmesi, toksinlerin ve zararlı maddelerin genel olarak vücuttan atılması sağlanır.

Masaj yapılacak kişiyi nasıl hazırlıyorsunuz?

Masörün yanında kişiyi hazırlayacak bir yardımcımız bulunuyor. Masaja başlamadan önce kişinin mutlaka duşunu almış olması gerekiyor. Kişi duş almadıysa, merkezimizde duş alması sağlanıyor. Masaj odası önceden ısıtılmış oluyor. Üzerinde paçaları ve beli geniş olan bir şort ile, “herkese ayrı olarak kullanılan çarşaf ve havlu” ile masaja hazırlanıyor. Kişinin üzeri önceden ısıtılmış havlu ile örtülerek, hangi bölgede çalışma yapılacaksa, (sırt bölgesi ise sırt, ayak ise ayak) o bölge açılarak çalışma yapılıyor ve çalışma bittikten sonra da kapatılıyor.

Masaj yapılırken kişi ağrı duyarsa ne yapıyorsunuz?

Rahatsızlığın çeşidine göre baskılı ya da baskısız masaj yapıyoruz. Önceden kontrol ederek ve kişinin onayı alınarak masaja başlanıyor. Bazı insanlara yüksek tansiyon ve özellikle şeker hastası olanlara, baskılı ve ağrılı masaj kesinlikle yapılmamalıdır. Ayrıca böbrek hastalarına ve kalp pili olanlara kesinlikle masaj yapılmamalıdır.

Baş masajını yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

masajKişinin boynunda ve omurlarında deformasyon veya boyun fıtığının olmaması gerekiyor. Baş ve yüz masajının bir tehlikesi yoktur, fakat boyun fıtığı olan kişilerde ağrılı masaj yapıldığında fıtığını patlatabilir. Masaj noktaları dediğimiz noktalar vardır. Bu noktaları uyaracak masaj sistemi hücreleri uyararak canlandırdığı göz önüne alınırsa sonuç belli olur. Bu masaj türüne nokta masajı denmektedir.

Masaj yaparken, rahatsızlığın türüne göre yağ kullanıyor musunuz?

Evet rahatsızlığın türüne göre masaj yağı kullanıyoruz. Kas spazmları için kullanılan yağ farklıdır, vücut ve baş ağrıları için kullanılan yağ farklıdır. Örneğin papatya yağı, bel ve boyun ağrıları için kullanılır. Daha değişik rahatsızlıklar içinde kupalar, tensler ve mineral taşlar (taş terapisi ) gibi uygulamalar yapılmaktadır.

Aroma yağlar kullanılırken nelere dikkat edilmeli? Kullanılan yağların kişinin vücudunda alerjik etki yaratma olasılığı var mı?

Yağın alındığı ve yapıldığı yerin bilinmesi gerekir. Mazotu da incelterek ve içerisine çeşitli esanslar katarak, aroma terapi yağları olarak satıyorlar. Bunlar bir süre sonra “cilt hastalıklarına” sebep oluyor. Biz “aroma terapi derneğinin” tavsiye ettiği yağları kullanıyoruz. Kalitesiz yağlar kullanılırsa alerjik etkinin yanında, daha ciddi olarak cilt hastalığı yaratabilir. Bu tip durumlarla karşılaşan insanların, acil olarak bir cilt doktoruna gitmeleri gerekir. Bu konuda çok fazla piyasada dolaşan sahte yağlar var. Kişi yağ almadan önce araştırma yapması gerekir. Yağ alırken yağın nerede yapıldığı, hangi bitkilerin ve yağların kullanıldığı, yapan firmanın izin belgesinin numarası, adres ve telefon bilgileri, markasının ne olduğu gibi, çok önemli olan bu bilgileri göz önünde bulundurmaları gerekir.

Hangi masaj aletlerini kullanıyorsunuz? Bu aletlerin kullanım süresi nedir?


Masaj vibrasyon aletidir. Bunların kullanım süresi on dakikayı geçmez. Bunun dışında kullanılan kupalar ve tens’lerde spazmları açarak kan dolaşımının hızlanmasını sağlarlar.

Felçli hastalara masaj yapılabilir mi?

Volkan Özünal: Felçli hastalara masaj şöyle yapılabilir. Felçli hastalarda kas erimesi oluşur. Tedavi edici masaj uygulamaları ile kaslar kuvvetlendirilerek, kas eski kuvvetine getirilir. Felçli hastaların kas kemiği, bu şekilde hareket edebilecek hale gelir.

Peki akut, sırt ağrısı, cilt enfeksiyonu, kalp ya da damarda kan pıhtılaşması gibi rahatsızlığı olan insanlara ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?

Vücutta bulunan yağ bezeleri, lipom veya varis tipinde oluşan birikimleri dağıtmamak gerekir. Dağıtılacaksa da özel uygulamalar vardır, bu uygulamaları tercih etmek gerekir. Yoksa bu özel uygulamalar yapılmazsa rahatsızlığı başka yerlere yayarsınız.

Masaj bittikten sonra kişinin kalkmadan önce dinlenmesi gerekir mi?

masajBirkaç dakika dinlemesi gerekir. Daha sonra giyinmeden önce sıcak ve soğuk duş şoklaması dediğimiz, 2 dakika sıcak ve 30 saniye soğuk duş alarak iyice kurulandıktan sonra giyinmesi gerekir.

Rahatsızlıklara göre değişmekle beraber, hangi rahatsızlığa kaç seans uygulamak gereklidir?

En ciddi rahatsızlık felç haricinde 15 seansta düzeliyor. Felçli ve kas hastalığı olanlarda, birkaç yıl sürebiliyor

Masajlarınızı birkaç gün arayla yapıyorsunuz, masaj alan kişinin nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Kasların spazm haline sokmamaları ve çeşitli davranış biçimleri uygulamaları gerekiyor. Bunlar; oturup kalkmaya, ağır bir şey kaldırmamaya kadar değişebiliyor. Biz bu konuda, kişinin nasıl davranması gerektiğini daha detaylı bilgi vererek anlatıyoruz.

Kişi masaj uygulandıktan sonra tamamen iyileşiyor mu?

Biz en başta, ilk görüşmede kişinin rahatsızlığına göre ne yapabileceğimizi söylüyoruz. Uygulamayı kabul eden kişilere uyguluyoruz.

Çocuklara masaj yapılabilir mi? Nasıl bir masaj uygulaması yapılabilir?

40 gününü geçirmiş çocuklara masaj yapılabilir. Özel masaj yöntemleri vardır. Health Touch (Sağlık dokunuşu) dediğimiz baş ile ensenin dibine, küçük dokunuşlarla masaj yapılabiliyor.

Kadınların korkulu rüyası selülit, bu sorunla baş etmek bazen çok zor olabiliyor. Masaj yaparak selülit tedavi edilebilir mi?

Selülit dediğimiz rahatsızlığın kendine ait özel bir masaj yöntemi var. Kremlerle ve masaj aleti kullanılarak yapılan masajın, selüliti gidermede etkisi oldukça büyüktür. Hatta bu şekilde yapıldığında % 100 başarı elde edilmektedir.

Kadınlara yapılan masajlarla, erkeklere yapılan masajlar arasında fark var mı?

Hayır, fakat kadınların regl ve hamilelik dönemlerinde masaj uygulamalarının yapılmamasını uygun buluyoruz.

Biyografi: Volkan Özünal


1963 İstanbul doğumlu, Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme mezunu. 2000 yılına kadar özel şirketlerde yöneticilik yaptı. Bu esnada yoga, meditasyon, hipnoz, manyetizma, astroloji ve tarot eğitimlerini aldı.Bu konularda uzun yıllardır araştırmalar yapıyor. Pramit enerjisi ve pramit konusunda araştırmalar yaptı. Türkiye’deki ilk kişisel uygulamalı pramit’i imal etti. 25 yıldır pramit çalışması ve uygulaması yapıyor. İstanbul Spor ve Tıp Enstitüsü vakfında, Ahmet Hamdi Turgut hocadan masaj eğitimleri aldı. 2000 yılında Alternatif Uygulamalar şirketini kurarak, bu konuda profesyonel olarak çalışmaya başladı. Halen Yeniçağ Altenatif Uygulamalar Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor. Pramit enerjisinin indigo çocuklar üzerindeki etkilerini araştırıyor. Trakya ve Anadolu Masörler Derneği 2. Başkanlığı görevine devam ediyor.

 

Bebek masajının faydaları neler?