Başak Kadını ve Annelik

Anne olmak kadın olmanın yanında başka bir meziyet. Öğretilmesi imkansız, hissetmesi derin ve tutkulu. Kimsenin kolay olduğunu söylemediği ama görevin cazibesinden hormanlarımızı bir türlü alıkoyamadığımız Annelik Hissi…

Bu ay gökyüzünde parıldayan, Güneş’in şans ve yeniliklerle yerleştiği Başak Kadınının Annelik Alametlerine ve Çocukları ile olan ilişkilerine bir göz atalım ve Başak Annelerine bir de tabi ki anne adaylarına iyi ki doğdunuz diyelim.

başak kadını-indigodergisi

Başak annesi, siz elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, yaşadığınız hayattan dersler çıkaran, deneyimlerinizden çocuklarınızın ve ailenizin sonuna kadar yararlanmasını isteyen, daha kısa zamanlarda çok çok şey yapmaya endeksli , başarı odaklı pratik bir Annesiniz. Bunun farkında olup, bu güzel özellikleri abartmadan yaşamak sizi de çok mutlu ve tatminkar bir kadın yapacak tabi ki:)


İlk gebe kaldığınız günden, miniğinizi kucağınıza  alana kadar ki süreçte  disiplinli bir şekilde gelecek planları ve güvenli bir ortam için çalıştınız. Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi, doğru ve bilinçli yetişmesi de sizin için çok önemli oldu. En iyi okulların, en iyi kursların listeleri yapıldı. Tüm aile zamanın ve enerjinin en iyi şekilde kullanılması için organize edildi. Birileri herşeyi yönetmeli ve başarmalıydı. İşte o siz oldunuz.

Ne olursa olsun elimizde kocaman bir gerçek var ki o da; bir başak annenin çocukları, hangi yaşta olurlarsa olsunlar annelerine her zaman danışacak ve onlarla dertleşeceklerdir. Çünkü deneyimli anne başak her zaman yola doğru ışığı tutmaya hazırdır.

basak_burcu_pinar_altug-çocuk-indigodergisi

İşte bu disiplinli, zeki ve plancı Annenin minikleri ile uyumlarına bakacak olur isek ;

Bir koç miniğiniz varsa anne başak oldukça yorucu ve stresli zamanlar sizin ile demektir. Başak annesi olarak miniğinizi sürekli tehlikelerden, zor durumlardan ve riskten uzak tutmaya çalıştıkça, maceraperst, hareketli ve cesur Koç miniğiz kendini sürekli yeni ve renkli başlangıçların içerisine atacaktır.Onun doğasını kabul ederek, ona yapacağınız en büyük iyilik sonuca odaklanmakta güçlük çeken Koç miniğinizi, sabrınız ve idealistliğinizle destekleyip ilham vererek başarılı bir şekilde hedefe ulaşmasında yardımcı olmak olacaktır. İkinizde zaferlerin dayanılmaz tadını çok seveceksiniz çünkü.

koç burcu çocuğu-indigodergisi

Ve bir Boğa miniği tuttuysanız kollarınızda, onu büyütürken herşey de tam istediğiniz gibi olacaktır. Size bağlı, sakin ve yemeğe düşkün boğa minikleri ile sorun zaman zaman inadından çıkabilir. Yine de birlikte sakin ve emin adımlarla ilerleyeceğini bir birliktelik söz konusu. Titizliğiniz ileriki yaşlarda rahat boğa miniğinizi biraz gersede, anlayış ve ağır başlılıkla bu problemleri aşacaksınızdır.

çocuk-boğa-indigodergisi

Zeka küpü İkizler Miniğiniz ile hayat eğlenceli ve verimli geçecek başak anne. Siz öğretmeyi seven o ise yeni şeyler öğrenmeye hevesli minik bir zeka kübü olacak. Sorduğu sorulara inanamayacaksınız ama sizin de her soruya bir cevabınız mutlaka olacak. Bu ikili iletişim üzerine kurulu bir ilişki yaşayacak. İkizler miniğiniz ile konuşmaktan oda sizin kadar zevk alacaktır. Bilge annesini takdir edecek ve onunla gurur duyacaktır. Burada tek bir ince ayrıntı ile sevgili anne başak, ikizler miniğinizin herşeyden çabuk sıkıldığını ve konsantrasyonunun bozulduğunu görebilirsiniz, moralinizi bozmayın, o diğer miniklere göre dah ahızlı öğrenip algılar, bu yüzden eğlenceye de daha çok vakti kalabilir:)

ikizler burcu-indigodergisi

Yengeç miniğiniz ile uyumlu ve kendinizi bulduğunuz bir ebeveynlik yaşayacaksınızdır. Korunmayı ve gözetilmeyi seven yengeç miniği, sizin gibi korunaklı , düzenli ve planlı bir annenin kollarında kendini güvende hissedecektir. Ona dokunmayı unutmayın Anne Başak. Çünkü yengeçler sizin kokunuzu ve varlığınızı hissetmek isterler. Onları böylelikle daha sakin ve stressiz büyütebilirsiniz.


yengeç burcu çocuğu-indigodergisi

Güneşin çocukları  Aslan Miniğiniz sizi sahneden sahneye sürükleyebilir. Okulun tüm seçmelerine katılabilirsiniz. Aslan miniğiniz dışa dönük ve parlayan bir çocuk olacak. Siz başak anne, onu destekleyerek, arkasında olduğunu hissettirerek ona başarılı olması için gereken zemini hisetireceksinizdir. Risk almasından, tutkularından ve cesaretinden korkabilirsiniz anne başak. Ancak unutmayın herkes kendi kaderini yaşar. Ve aslan miniğiniz başarılı olmak için deneyimlemek zorunda. İpler sizin ellerinizde ve onu koruyup kolladığınız sürece ona özgürlük alanı bırakmanızda zarar olmayacaktır.

aslan burcu çocuğu-indigodergisi

Başak annesine başak miniği hediyedir evrenden. Beraber birlikte hareket etmekten zevk alan, sakin ve plancı ikili evde ve aile içinde işleri iyi götüreceklerdir. Birlikte olmaktan ve paylaşımdan keyif alacaklardır. Başak anne, kendinden bildiği yalnız kalma, temiz ve düzenli ortam, stabil bir yaşamı başak miniğine sunar.Onunla zeka geliştirici ve yararlı oyunlar oynamayı tercih eder. Başak miniği annesinin çok fazla temizlik yaptığı zamanlarda biraz mızmızlanabilir. Çünkü sizin ile daha çok zaman geçirmek ve kucağınızda uyumak isteyecektir. Başak Annesi bir terazi miniğiniz varsa sürekli gülümseyen ve hep mutlu bir bebeğiniz var demektir. Biraz sakinleşin:) Terazi miniğiniz sizin kadar düzenli ve tertip olmaya bilir ama dağınıklıktan kim ölmüş:) İleriki yaşlarında para harcamaya ve alışverişe düşkün olacak terazi miniğiniz sizden paranın kontrolü ve alışveriş hakkında çok önemli tüyolar öğrenecektir. Ona planlı ve programlı hareket etmenin hayatı ne kadar kolaylaştırdığını gösterebilirsiniz. Hareketli ve sosyal terazi miniğinize karşı biraz sabırlı olmakta fayda var, çünkü o sizi dinlemeye çalışırken karar vermed ezorluk ve tereddüt çekecektir. Harekete geçmek için sizden daha fazla zamana ihtiyacı var unutmayın:)

başak burcu çocuğu-indigodergisi

Başak Annesinin radikal serüvenleri Kova Miniğinin hayatına girmesi ile başlar diyebiliriz. Miniğinin bu kadar sosyal, cana yakın, hayat dolu olması, daha geri planda sorumluluklar üstlenen ve sakin Başak Annesini içten içe gülümsetecektir.

Kova minikleri minik dahilerdir. Varlıklarını ve yaşam gayelerini tüm insanlığın ve tüm dünyanın yararına sürdürmek isterler o yüzden genelde yaşamın büyük resimleri ile ilgilidirler. Detaylara takılmadan, yaşayan Kova miniğinin özgürlükçü ruhu , Anne Başak gibi düzenli, planlayıcı ve yüksek sorumluluk sahibi bir anneye zaman zaman zor anlar yaşatabilir. Oysaki hayat bir dengedir Anne Başak, siz miniğinizden dahiyane öneriler ve fikirler duyarken o da sizin bu özverili ve çalışkan tavırlarınızdan mutlaka etkilenecek ve kişiliğinin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Kova miniğiniz ile konuşun. Çünkü ikiniz harika sohbet arkadaşları olacaksınızdır. Onunla herşeyi konuşarak halledebilirsiniz unutmayın.

kova burcu çocuğu-indigodergisi

Hayal gücü yüksek, sanatsal yönü gelişmiş hassas ve duygusal Balık Miniğiniz kendini sizing gibi koruma güdüsü yüksek bir annenin kollarında çok iyi hissedecektir. Balık Minikleri hayal kurmak, uzaklara dalmak, hayal gücü yüksek hikayeler anlatmak konusunda başarılıdırlar. Ve bunlar için uzun uzun zamanlar harcayabilirler. Sizin için ise zaman çok değerli Başak Anne. Zamanı doğru ve verimli kullanmak konusunda miniğinizi yönlendirmeye çalışacaksınız. Daha plancı ve programlı bir yapının içinde Balık Miniğinin sahip olduğu yetenekleri başarılı bri şekilde ortaya koymasına ve tamamlamasına yardımcı olacaksınızdır. Yine de hatırlamakta fayda var, o sizin kadar hızlı,  plancı ve sağlamcı olmayacak. Ona benimsemesi ve güvenmesi için, yaratıkovacılığını kullanması için uzun soluklu boş zamanlar tanımalısınız.

balık burcu çocuğu-indigodergisi

Hangi burç miniğiniz olursa olsun, siz Başak Kadınları başarıya odaklı, miniğinizin hep en değerli ve yararlı yönlerini ortaya koyması için çabalayacak, geleceğe planları ve sağlamcılığı ile yaklaşan, tüm ailenin sorumluluğunu almaktan kaçınmayacak bir annesiniz. Büyüdükçe minikleriniz ile olan bağlarınız daha da derinleşecek. Onların mutlulukları ve başarıları ile dilediğinizce övünebileceksiniz. “

terazi burcu çocuğu-indigodergisi

Akrep miniğiniz ile aranızda sanki önceden yapılmış ve üzerinde asla konuşulmamış bir ittifak var gibidir. O konuşmadan yada talep etmeden siz onun bir hareketi ile durumu çözebilirsiniz. Başak anne ile akrep miniği arasındaki bu özel bağ , zaman geçtikçede güçlenir. Tüm sosyal aktiviteleri ve günlük rutin işleri beraberce keyifle yapabilirsiniz. Akrep miniğiniz sizin kendinize zaman ayırmanızı ve özel alanlarınızı anlar ve buna saygı duyar. Bir başak annesi olarak, akrep miniğinin kıskançlık krizlerini ve değişik yemek alışkanlıklarını anlamaya çalışacak ve onu rahatlatacaksınız. Birlikte büyüyen ve büyüdükçe dostluğa dönüşen bir ikili. Mistik  bir denge söz konusudur.

akrep çocuğu-indigodergisi

Bir başak annesi olarak Yay Miniğiniz ile beraber, hayata gülümsemeye ve olayların komik yanlarını göremey başlayacaksınız. Cin akıllı ve hareketli yay miniğinizin ardından çok koşturabilirsiniz. Onu kollamak ve korumak için sarfedeceğiniz çabayı, yay miniğiniz büyüdüğü zaman taktir edecektir. Sosyal ve renkli bir bebek olan yay miniğiniz için, evin dağılmasına ve biraz ortalığın kirlenmesine izin vermelisiniz. Ayrıca enerji dolu bu bebeği düzenli olarak temiz havaya ve parklara çıkarmalı onun ne kadar çabuk sosyalleştiğini izlemelisiniz. Bu size keyif bebeğinize ise sakinlik getirecektir.

yay burcu çocuğu-indigodergisi


Kuralcı, disiplinli oğlak miniğiniz , başak annesinin yanında kendini olması gereken yerde hissedecektir. Uyumlu bir ikili ve birlikte hareket edilen hedefler ve hırs söz konusudur. Başak Annesi olarak bir oğlak miniğinin ihtiyacı olan tüm koşulları iç güdüsel olarak karşılarsınız.Onun çalışkanlığından mutluluk duyarsınız. Oğlak miniği sizin detaycılığınızdan ve düzeninizden etkilenecektir. Sizin fikirleriniz onun için önemlidir. Sizi mutlu etmek için uğraşacak ve başarılı olmayı isteyecektir. Sizde bir başak annesi olarak miniğiniz ile dilediğiniz kadar gururlanabileceksiniz. İnce bir ayrıntı ile dikkat edilmesi gereken şey belkide iki hırslı karakterin çok çalışıp birbirlerine zaman ayırmyı unutmaları olabilir. Sevginizi göstermeniz için mutlaka zaman bulabilirsiniz unutmayın.


Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.