Dünyanın İncisi Marmaris’te Uluslararası Kısa Film Festivali

MarmariSANart’ın projesi olan ‘Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ Marmaris’te bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali” ile Türkiye’de “Kısa Film”in merkezi olma yolunda!

Marmaris-indigodergisi

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, “MarmariSANart” topluluğunun bir projesi olup, Marmaris Belediyesi ve MARTAB (Marmaris, Köyceğiz ve Datça Turizm Alanı Altyapı Birliği) katkılarıyla ve Martı Otel, MAGİAD, Marmaris Rotary Kulübü, GETOB, SKAL, Marmaris Lions, TÜRSAB ve Marmaris Deniz Ticaret Odası, Marmaris Dayanışma Derneği, Karacan Plaza’nın destekleriyle düzenlenmektedir.

Başkanlığını Şeref ÖZTÜRK’ün üstlendiği organizasyona, Türkiye’den 50’ye yakın yönetmen, senarist, oyuncu, yazar ve film eleştirmeni katılıyor. Bunlardan bazıları ; Hilmi Etikan, Levent Üzümcü, Tarık Tarcan, Fatih Erkoç, Sabah Duru, Gülsen Ayça Tuncer, Zeynep Altıok Akatlı, Ertem Göreç, Sefa Önal, Arif Keskiner, Engin Ayça, Murat Onuk, Neşe Erberk, Gülşen Karakadıoğlu.


“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”, yedinci sanat olan sinema sanatı kapsamında, kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerinin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan “kısa film” i desteklemek ve ulusal ve uluslararası alanlarda genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali-indigodergisi

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”, sürekliliği sağlanarak Türkiye’de “kısa film”in merkezi olma yolunda çalışmalarını sürdürecektir. Müteakip yıllardaki festival tarihlerinde küçük değişiklikler olabilecektir.

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali” kapsamında birçok “kısa film” yönetmeni festivale davet edilecek olup, sorunları dinlenecektir. Müteakip festivallerde atölye çalışmaları (sinopsis, kamera, ışık, senaryo vb.) da yapılacaktır.

Festival kapsamında dereceye giren yönetmenler Marmaris’e davet edilecek ve dört gün boyunca aktiviteler (tekne ve araçlarla Marmaris ve çevresi tanıtımı) yapılarak senaryo çalışmaları gerçekleştirmeleri sağlanacak ve film çekmeleri konusunda teşvik edilecektir. Turizm kenti olan Marmaris ve çevresinin “kısa film” platosu olarak kullanımı yönünde çalışmalar yapılacaktır. Türkiye başta olmak üzere, yurtdışından da gelen “kısa film” yönetmenlerine film çekme olanağı sağlanması planlanmaktadır.

Festival Jürisi; hayatı sinema olan, yönetmen, sinema yazarı, ve oyunculardan oluşmaktadır. Festivalin danışmanlığını Ahmet Mümtaz İDİL yapmakta olup, çok sayıda başarılı yönetmen ve oyuncu davet edilmiştir.
2014 yılı Festival Ana Jürisi ; Vecdi Sayar, Mustafa Altıoklar, Aslı Şahin, Hayri Çölaşan ve Orhan Aydın’dan oluşmaktadır. Ön jüride; Prof.Dr. Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan yer almaktadır.


Uluslararası bölümde sadece film gösterimleri yer alacaktır. Uluslararası dalda yarışmalı bölüm yapılmayacaktır. Elemeden geçirilen Türkçe ve/veya İngilizce alt yazılı filmler festival süresince gösterilecektir.

Ulusal bölümde; kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel filmlerin ayrı ayrı değerlendirildiği bir yarışma bölümü vardır. Ön Jüri tarafından, festivale başvuran tüm ulusal filmler izlenmiş, içlerinden gösterim programına alınan ve yarışmaya katılacak filmler belirlenmiş olup, Ana Jüri tarafından her dalın en iyilerine ödül verilecektir.

Gösterime alınan filmler; Festivalde üç gün boyunca sinema salonlarında ve ayrıca birçok mekanda: Halk Plajlarında, Yat Limanında, kent meydanlarında perdeler kurularak, halkla buluşturulacaktır.

Festival; akademik çevreler, üniversiteler, kısa filmciler ve Marmaris Halkı tarafından heyecanla bekleniyor.

Click for English version

marmaris international short film festival media sponsor indigo


Festival resmi anasayfası: marmaristsanatfest.org


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.