Astroloji: İkizler Burcunda Merkür Retrosu

Merkür gezegeni 19 Mayıs’ta kendi yönettiği İkizler burcunda geri (retro) hareketine başlayacak. Bu sene ikincisini yaşayacağımız, 11 Haziran’da bitecek süreç, büyük sürprizler getirecek.

İkizler merkür retrosu evren dünya

Aristo’nun kullandığı bir yöntem olan “olmayana ergi” metodunda, yanlış olamayacak gibi görünen bir önerme, doğru kabul edilip, sonuç için üçüncü olasılık dışlanır. Burada amaç, bir iddianın yanlış olduğunu kanıtlamak için, başka bir iddiayı doğru kabul ederek, ulaşılan sonucun saçma olacağını göstermektir.

İlk öğrendiğim örneği “Nadir şey değerlidir, kör at nadirdir, öyleyse kör at değerlidir” dir. Birileri için kör at değerlidir, o birilerinin etrafındakiler öyle olmadığını bilseler de korkudan veya sözde saygıdan, kör at değerliymiş gibi yaparlar. Zararsız gibi görünen kör at için verilmeye başlanan taviz, bir süre alışkanlık haline gelir ve miş gibi yapmalar çoğalır. Artık yaşamın birçok alanında, ailede, okulda, çalışma hayatında, sosyal çevrede ve siyasette rahatlıkla kullanılır olur. Yanlış doğruymuş gibi sunulur, savunulur.


İkizler burcu astroloji mayıs 2015 merkür retrosuMerkür gezegeni 19 Mayıs’ta, kendi yönettiği İkizler burcunda geri (retro) hareketine başlayacak. Bu sene ikincisini yaşayacağımız, 11 Haziran’da bitecek süreç, büyük sürprizler getirecek. İlki Kova burcunda 17 Ocak – 11 Şubat arasındaydı, üçüncüsü Terazi burcunda 17 Eylül 9 Ekim tarihlerinde yaşanacak.

İkizler burcunu nasıl bilirsiniz sorusuna, birçokları hemen dedikoducu yaftasını yapıştırır. Dedikodudan hoşlanmayan yoktur, dedikodu için İkizler olmak gerekmez. Her burç insanı rahatlıkla dedikodu yapabilir. İkizler aklın, zekânın burcudur. Hava elementinin ilk burcu olan İkizler, neşesiyle, değişkenliğiyle, meraklılığıyla yaşamımıza bahar havası getirir. Hava elementinin en büyük özelliği taşıyıcı, iletici olmasıdır ki bunu İkizler burcu insanları çok güzel yansıtırlar. Onlara dedikoducu denmesinin nedeni bu yüksek taşıyıcılıktır. Onlar bilgi taşırlar. Medya, televizyon dediğimizde, bilginin aktarılması, havaya salınan dalgaların evlerimize kadar girmesinin en büyük mimarları onlardır. Orada, saf bilgiden, gerçeklikten tutun, abartılara, şaşırtmalara, spekülasyonlara ve uydurmalara kadar her şey vardır. Hepimizin haritasında İkizler burcu alanı vardır, hepimiz az ya da çok ikizlerle ilgili deneyimler yaşarız. Dönemsel olarak baktığımızda, rüzgarıyla yağmuruyla, sıcağıyla soğuğuyla havanın değişkenliği, renk renk çiçeklerin görselliği ve havadaki mis gibi kokuları neşeyi çağrıştırır.

güneş patlaması İkizler burcu merkür retrosu

Her doğum haritasında, aklın nasıl kullanılacağına, taşıyıcılığın, iletişimin nasıl olacağına işaret eden Merkür vardır. Roma mitolojisinde, mesaj taşıyanların, iletenlerin, ticaret, hile ve hırsızların tanrısı olarak bilinirken, Yunan mitolojisinde karşılığı Hermes’tir. Tanrıların en büyüğü Zeus ile tanrıça Mia’nın oğludur. Efsanede, konuşmaya ve lir çalmaya birkaç günlükken başladığı söylenir. Tanrı Apollon’un hayvanlarını çaldığı için cezalandırılacağı yerde, yaptığı şirinlikler ve müziği, Zeus’un ona kanatlı başlık, kanatlı ayakkabılar hediye etmesine ve onu tanrıların habercisi yapmasına neden olur. O tanrılar arasında habercilik yaptığı gibi, ölenlerin ruhlarını yeraltına götürmesi ve yolunu şaşıran yolculara kılavuzluk etmesiyle de bilinirmiş.


Merkür iki farklı burcu yönetir, hava olan İkizler ve toprak Başak. Her iki burçta farklı tınılar. İkizlerde iletim yönü daha güçlüdür, dışa dönüktür, değişkendir ve değişime çabuk ayak uydurur, çok yönlüdür ve entelektüel akıl sürekli devrededir. Tüm bunlarla başa çıkmak kolay değildir. Merkür, astrolojik olarak, aklın ifadeleridir. Bilgi, zihinsel ve fiziksel iletişim, çocuklar, seyahatler yönetim alanlarıdır.

merkür tanrısı retrosu mercury retrograde İkizler burcuGökyüzünde hiçbir gezegen geri gitmez, Dünya’dan bakıldığında, ‘geri gidiyormuş’ miş gibi algılanır. Gezegenlerin geri (retro) süreçleri, sıkıntılı zamanlara işaret eder görünse de, kısıtlanmış enerjilerin açığa çıkması, geleceğe yönelik güçlü çalışmalar yapılabilmesi için güzel fırsatların ortaya çıkacağı zamanlardır.

Artık yazıla, söylene öğrenildiği gibi, Merkür geri süreçleri iletişim ve nakil sorunlarının yaşanacağını gösterir. Gökyüzü konumu hepimiz içindir ancak haritasında eşleşmesi olanlar için biraz daha farklıdır. Bana göre onlar diğerlerinden daha şanslıdırlar.

18 Mayıs’ta Boğa burcunda yükselecek Yeniay’la birlikte başlayan süreçte, anlama ve anlaşılma problemleri yaşanabileceği için, diğerleriyle ortak paydada buluşmak, önemli kararlar almak zor olabilir. Tüm iletişim ve ulaşım sektörlerinde aktarım sıkıntıları yaşanabilir. Yeni projeler hazırlanması, gelecek program ve planları yapılması için uygun olan dönem, elektronik eşya ve araba alım satımlarının gerçekleştirilmesi için uygun değildir.


Merkür geri süresinin, Türkiye’de seçim zamanına denk gelmesi gökyüzünün ironisi. İktidarı ve muhalefetiyle, tüm güçler, manipülasyonlar, spekülasyonlar, boş vaatler, iftiralarla başa çıkmak zorunda. Seçim gecesi, meclis haritasının tepesine hırsızlar kralı konuşlanmış durumda ancak orada uzun kalabilmesi mümkün görünmüyor. Halk kaderi değişim için kesin kararını vermiş değil. Sonuçtan güle oynaya çıkanlar, kısa sürede ellerinde acı reçeteler bulabilirler. Güçler birliği iyice ayrışmaya gidiyor gibi, olası kaos senaryoları gerçekçi görünmese de tutuşmaya hazır ateş küçük bir kıvılcımla yangına dönüşebilir. Kısaca, seçim sonucu kimsenin derdine deva olmayacak.


 

Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)