Ay’ın Burcu Yengeç Ailesi

“Hassasım, düşünceliyim… Karnım tok ise iyi bir savaşçıyım. Uyumlu bir bebek, vefakar anne, oyuncu bir babayım.”

yengeç alesi miniğim

Yengeç bebeğine gebe kalınan tarih aralığı: 25 Eylül-15 Ekim

Yengeç ailesi: yengeç miniğim

Yengeç burcu genel olarak anne-çocuk ilişkisi ile şekillendirilir. Yengeç bebekleri içinse anne enerjisi temel enerjidir ve bu enerjiye hep ihtiyaç duyarlar. Yengeç ailesi; bebekleri ve çocukları anne ye bağımlı ve yakın olacaklardır.

Yengeç bebeğinizin ruhsal dalgalanmaları Ay’ın hareketi ile ilişkilidir. Zaman zaman içine kapanık ve depresif olabilir. Ağlayabilir ve nedensiz şekilde huzursuzluk çıkarabilir. Sürekli sizi yanında isteyecek olan Yengeç bebeği ve çocuğundan biraz özgürlük çalabilmek için ona sarılabileceği yumuşak bir oyuncak ayı yada onu sarmalayacak ve sıcak tutacak bir battaniye verebilirsiniz.
Stresli ve huysuz olduğu dönemlerde bu bebeklerin ve çocukların ağızlarına, oyalanacakları bir şeyler vermek onları sakinleştirecektir.

Minik Yengeç Oyun Zamanı

Yengeç bebekleri bakmak, gözetmek ve ilgi göstermek isterler. Onlara bakabilecekleri minik bir evcil hayvan edindirebilirsiniz.
Yengeç çocuğunuz için favori oyun alanlarından biri de mutfaktır. Mutfakta vakit geçirmeyi seven yengeç çocuğunuz ile minik kurabiyeler yapabilir ya da bulaşık ve sofra toplamakta kendisinden yardım isteyebilirsiniz.
Sanatsal yönü gelişmiş olan yengeç çocukları boyama kitapları ile okumayı çok seveceklerdir.
Yengeç çocukları kimi zaman yalnız kalmak isteyebilirler. Onları zorlamayın. Kendilerine zaman ayırmalarına izin verin.

Yengeç Annesine İp Uçları 

Bir yengeç çocuğu için ev huzurunun düzenli ve istikrarlı olması önemlidir. Yengeç bebeğinizin ve çocuğunuzun yanında, başkalarına karşı sesinizi yükseltmemeye dikkat etmenizde fayda var. Yengeç çocuğu, ufak tartışmalardan bile etkilenerek kendini sorumlu tutabilir. Kırılgan bir hal alabilir.
Yengeç çocuğunuzu yabancılarla iletişime geçmesi için zorlamayın. Onlar için birileri ile iletişime geçmek uzun süreçler isteyebilir. İçine dönük ve sakin karakterlidirler. Mümkün olduğunca küçük yaşlarda yaşıtları ile oyun gruplarına katılması sosyalleşmesi için oldukça yardımcı olacaktır.
Yengeç çocuğuna karşı disiplinli bir tutum içerisinde olmak faydalı olabilir. Sosyalleşmesi için, arkadaşları ile paylaşabileceği rüzgar güllerini yada minik ayıcıkları onun eline tutuşturup , teşvik edebilirsiniz.
Yengeç çocuğunuzun sessiz olması hiç bir sorun olmadığı anlamına gelmez. İyi çocuk olma gayesi için, şikayetçi olmayabilir ve sessiz kalabilirler. Zaman zaman onunla iletişime geçip , konuşmak ve derinlerine inmeye çalışmak doğru bir yaklaşım olabilir.

Yengeç kadını annelik alametleri

Herkes Doydu mu ? 🙂

yengeç ailesi annesi

Zodyağın, anne bağlarını aydınlatan 4. evi tarafından anlamlandırılan Yengeç Burcu kadını zaten doğuştan bir annedir. O bakmanın, gözetmenin ve büyütmenin tüm kurallarını bilerek dünyaya gelir.


Doğum bir yengeç kadınına çok yakışır ve genelde rahat ve güzel bir hamilelik dönemi geçirirler. Ayrıca çevresinde hamile haberi aldığı tüm arkadaşlarına ilk sürpriz hediyeyi planlayan da yine Yengeç kadınıdır.
Aile bir yengeç kadını için her şey demektir. Hatta küçük yaşlarda minik oyuncak bebeğinin annesi olmakla başlar, bir evcil hayvanın tüm sorumluluklarını üstlenir ve bebek isimlerini araştırmak onun için bir hobi bile olabilir.

Bir anne yengeç için tüm aile yemekleri, bayramlar ve kutlamalar özeldir. En güzel yemekleri en şık ve bolluk içinde ailesine sunmak ister. Ailesi ile olan düşkünlüğünü dışarıya karşı yansıtmaktan hoşlanmaz. Bunun ile birlikte uzun ve eğlenceli aile fotoğraf albümleri biriktirir.
Ailesindeki herkesin güvende ve mutlu olduğunu bilmek ister.
Ve siz nerede olursanız olun bir yengeç annesi ihtiyacınız olduğunda orada olacaktır. Size bunu tüm benliği ile hissettirir.


Hassas savaşçılar yengeç babalar

yengeç ailesi babası

Anneniz oturup size anlatmaya başlasa o ilk günleri muhtemelen Yengeç Babanızın ne kadar da maço ve sert bir erkek olduğundan bahsedecektir, oysa şimdi tam da anneniz gibi size yumurta yedirmeye çalışan, ağladığınızda annenizden önce koşan, en sevdiğiniz masal kahramanı için salonun ortasına sahne kurup rol çalan bu adam işte sizin Yengeç Babanız.

Yengeç Babanız aslında tam bir savaşçıdır da… Yufka yüreğinin ve hemen sizi saran o sıcacık kucağının arkasında annenizi hayatına alma kararı sırasında babaanneniz ile ciddi bir güreşe tutuşmuş ve kazanmıştır.

Bir yengeç baba ile büyüyorsanız eğer, sizi ve ailesini çevredeki tehlikelerden korumak adına kalın bir zırh ördüğünü hissedeceksiniz. Babanız bunu koruma ve kollama adına yaparken, bu sizi dış ortamdan soyutlamaya  ve asosyal bir kişiliğe sahip olmanıza bile neden olabilir ki iyi ki anneniz ile uzun çekişmeler sonrası bu zırh biraz incelir. Yüzündeki somurtma ve koyduğu haklı kuralların yıkılmasından kaynaklanan uzun yakınmalara ve kaprislere anneniz ile göğüs germeniz gerekebilir.


Her şeyin suçlusu ve annenizin işaret parmağını gösterdiği o ceza alacak kişi babanız mı? İşte o zaman bu oyuncu yeteneği gelişmiş yengeç baba, yüzüne en masum ve mazlum ifadesini takınarak gerçekten ezilen ve savunmasız kimliği ile  bir köşeye geçerek sessizliğe bürünecek annenizin duyguları üzerine oynayacak ve sorunu kolayca aşmaya çalışacaktır.Siz ise bu konuda nasıl başarılı olduğunu hayretle  izleyebilirsiniz.


 

Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.