Cevapsız Sorular: Paris

Dünya nereye gidiyor? Terör neden durmuyor? Avrupa başkentlerinde bir türlü dindirilemeyen kanlı saldırıların sebebi ne? Nerede yanlış yapılıyor? Bunları kim neden yapıyor?

Paris terör

Çok değil kısa bir zaman önce Türkiye’nin başkentinde yaşanan saldırıların ardından bu kez Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden Paris’te sokaklar kan gölüne dönüyor. Masum insanlar can veriyor.

Yaratıklar konserden ne anlar

ABD’li rock grubunu dinlemeye giden 97 kişi evine dönemiyor. Nasıl bir vicdan nasıl bir merhamet yoksunluğu var ki bir konser alanına girip onlarca kişinin canını alabiliyorlar?


Katliamı IŞİD üstlendi. Gerekçeleri ise; “IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına cevap olarak yapıldığı, Fransa’nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığı” ifade edildi.

5647543b67b0a92280b25381

IŞİD kimin arkasında gizleniyor?

Daha birkaç yıl önce kendi kendilerine türeyen eli silahlı bir grup, Avrupa’nın en gözde şehirlerinden birinde korkunç faciada bulunup 100’den fazla can alıyor, sonrasında da çıkıp ‘bunu biz yaptık’ diyebiliyor. Bu olaylar, “hava sahamızda yapılanlara bir cevap ve politikanız böyle devam ederse, bunların devamı da gelebilir” diyor. Toprağı, bayrağı, marşı olmayan kendini bilmez bir grup böyle bir açıklamayı nasıl yapabilir ki? Paris’in 7 ayrı noktasında gerçekleşen eş zamanlı eylem küçük bir grubun yapabileceği bir şey değil. Bu organizasyonun arkasında çok güçlü bir yapılanma olduğu aşikar. Bu örgütün arkasındaki güçler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Bu gerçek ortaya çıkınca IŞİD’in arkasında duranlar 3. Dünya Savaşı’nın çıkmasına sebep olabilir.


Tetikçiler nasıl barınıyor?

İnsanlar Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerine tatile gidecekleri zaman amansız bir evrak bürokrasisinden geçiriliyor. Bitmeyen kargaşa, banka hesaplarının kontrolü, pasaport, vize, schengen, davet mektupları vs. vs. Gidilecek 1 haftalık tatil insanın burnundan geliyor. Peki bu kadar zor girilen ülkelere eş zamanlı saldırılar küçük bir grup tarafından sizce düzenlenebilir mi? Bence hayır…

Belli ki terör gerek ülkemizde gerekse Avrupa’da bitmeyecek. Bir eylem yapılıyor, aradan biraz zaman geçiyor ve yeni bir eylemle daha aynı konular konuşuluyor. Almanya, İtalya, İspanya ve çeşitli Avrupa ülkelerinde güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Şu anda bir önemi yok ki! Güvenlik her daim olmalı! Dev ülkeler bir araya gelmeli, terör için güvenlik önlemleri almalılar. Artık dünya ülkeleri terör için üzülmemeli, can vermemeliler. Dün Ankara, bugün Paris, yarın neresi olur belli değil… Herkes elini taşın altına koysun artık!

G-20 zirvesi gölgede kalacak


Türkiye, 15-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da 10’uncusu düzenlenecek olan G-20 zirvesine ev sahipliği yapacak. Tüm dünyanın gözünün Türkiye’de olduğu, önemli ülkelerin devlet başkanları ve hükümet başkanlarının Antalya’da olacağı bu önemli günlerde de güvenliği üst seviyede tutmalıyız. Nasıl ki futbolda golü attığın an gol yiyebileceğin en tehlikeli an ise, herkesin Paris’i konuştuğu şu anlarda Antalya’da çok dikkatli olmalıyız. Bu bir hedef şaşırtma da olabilir.


G20_Turkey_2015_logo