Firmalar için web sitesi kurulumu ve marka kimliği

Firmanızı ulusal ve uluslararası arenada tanıtmanın en kolay ve en ekonomik yolu bir web sitesi sahibi olmaktır. Web sitesi kurulumu ve tasarımının püf noktaları…

firmalar şirketler için web sitesi tasarımı kurulumu zorunluluğu

Neden bir internet sayfam olmalı?

Web sitesi aracılığıyla birçok bilgiyi İnternet kullanıcıları ile paylaşabilir, paylaştığınız konular hakkında kullanıcıların yorumlarını alabilir ve sürekli aktif halde bulunabileceğiniz bir sosyal ağ oluşturabilirsiniz. İşin can alıcı noktası ise; dünyanın bir ucundaki insanlara bir tık kadar yakın olabilmek ve farklı kültürlerden farklı bilgileri web sitenizde barındırmış olduğunuz arşive aktarabilmektir.

Öncelikle amacınızı belirleyin

Öncelikle neden bir internet sitesine sahip olmak istediğinizi belirleyin. Mesela, amacınız doğrultusunda bir web sitesini satışlarınızı artırmak, müşteri hizmetlerinizi daha verimli bir hale getirmek veya bir imaj başlığı altında kişisel çalışmalarınızı sürdürebilmek için düşünebilirsiniz.


Tasarım ve projelendirme aşaması

İkinci olarak İnternet sitenizin alan adının ne olacağına karar vermelisiniz. Bu konuda alan adının; kolay okunabilir ve kolay yazılabilir olmasına; sitenizin içeriğiyle veya firmanızın unvanıyla uyum içerisinde olmasına ve bir bütünlük sağlamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca sayfalarınızın kolay ve hızlı açılabilmesi kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken özellikler arasında olmalıdır.

web sitesi nasıl kurulur firmalar şirketler için internet sitesi zorunluluğu tasarım

Şirketler için web sitesi tasarımı

Proje içeriğinizi belirlerken nelere öncelik vereceğinizi planlamalısınız. Örneğin web sitenizi, firmanızı tanıtmak için kullanacaksanız; içeriğinizi basit olarak şu başlıklar altında meydana getirebilirsiniz:

Firma tanıtımı: Firmanızın; amaç ve hedeflerini, kimliğini, çalışma ilkelerini ve başarılarını belirtmelisiniz.


Ürün katalogları: Ürünlerinizin detaylı olarak içeriklerini belirtmelisiniz. Ürünlerinizin rahatça bulunabilmesi için arama çubukları sayesinde kullanıcıların gireceği anahtar kelimelerle daha rahat ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Ürün Tanıtımı: Ürünlerinizi İnternet’in sağladığı ilgili avantajlar ile tanıtmalısınız.

Web sitesi tasarımı öncesi karar vermeniz gereken püf noktalar:

Bilginin depolanması: Sitenizin hangi bölümlerinin statik, hangi bölümlerinin dinamik sayfalardan oluşacağını belirlemelisiniz.

Devamlılığın sağlanması: Sitenizin hangi aralıklarla güncellenmesi gerektiğini belirleyerek ona göre bir yapı oluşturmalısınız.


Görselliğin önemi: Günümüzde İnternet siteleri imaj açısından önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle kullanıcıları memnun edecek bir görselliği yaratmak konusunda son derece titiz davranmalısınız.

Web sitesi marka imajı

  • web sitesi nasıl kurulurİnternet sitenizin genel olarak tasarımı tümüyle firma kimliğiniz ile uyum içerisinde olmalıdır.
  • Web sitesi içeriğinin dağılımını planlı olarak yapmalı ve kullanıcılarınızın site içerisinde kaybolmasını engellemelisiniz.
  • Web sitesinin içerisinde barındırmış olduğunuz sayfalar kullanıcı bağlandığı anda yüklenebilmelidir.
  • Son olarak internet sitenizde söz konusu firmanın iletişim bilgileri kolayca fark edilecek yerlerde olmalıdır.

Web sitesi kurmanın avantajları

  • Kişisel veya firma tanıtımınızı ulusal ve uluslararası çapta yapmanıza olanak sağlar.
  • İnternet sitenizin tasarımı sizin için diğer medya araçlarına göre daha ekonomik olacaktır.
  • İnternet sitesine sahip olmanız, müşterilerinizin size zaman kaybetmeden direkt olarak ulaşmasını ve iletişim kurmalarını sağlar.
  • Web sitesi tasarımında matbaa gibi benzer türde masraflar olmayacağı için tamamen tasarrufludur.
  • İnternet sitesine sahip olmak size zaman ve olumlu imaj kazandırır.
  • İnternet siteniz sizi ulaşmak istediğiniz hedef kitle ile direkt olarak buluşturur.
  • İnternet siteniz çalışmalarınızı 24 saat boyunca tüm dünyaya tanıtır ve sürekli aktif olarak devamlılığını sürdürür.
  • Son olarak İnternet siteniz sayesinde imajınız; güncel ve teknolojik bir imaja kavuşmuş olur diyebilirim.

 

Ofis Kafeler: Ofisinizi Nasıl Alırdınız?